هاتفخبر – نخستین کنفرانس خبری دکتر محمدباقر نوبخت معاون ریاست جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجهی کشور در فضایی بسیار گرم و صمیمی با حضور دستاندرکاران رسانههای گروهی استان گیلان عصر روز شنبه بیستم آبانماه امسال در تالار «غدیر» استانداری در رشت برگزار شد.
هاتفخبر – نخستین کنفرانس خبری دکتر محمدباقر نوبخت معاون ریاست جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجهی کشور در فضایی بسیار گرم و صمیمی با حضور دستاندرکاران رسانههای گروهی استان گیلان عصر روز شنبه بیستم آبانماه امسال در تالار «غدیر» استانداری در رشت برگزار شد. در این نشست دکتر نوبخت با اشاره به آغاز به کار دفتری در رشت به منظور رصد مشکلات و تنگناهای استان در جهت توسعهی هر چه بیشتر زادگاه خود گفت: مسوولیت این دفتر را آقای کریم کشوردوست که فردی فرهنگی و دلسوز هستند، بر عهده دارند.
در آغاز این نشست هم دکتر فیروز فاضلی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان گزارشی از وضعیت رسانههای مختلف مکتوب و اینترنتی گیلان ارائه کرد و به دنبال وی کریم خورسندی مدیر عامل خانهی مطبوعات گیلان برخی از تنگناهای جامعهی مطبوعاتی را برشمرد. سپس سیدرضا سید دانش مشاور امور فرهنگی و رسانهیی دکتر نوبخت از برخی از دستاندرکاران رسانههای گروهی طبق فهرست ثبتنام شده خواست پرسشهایشان را مطرح نمایند، هر چند دکتر نوبخت پس از پایان پرسشهای افراد این فهرست با صبر و حوصله به مطالب دیگران هم گوش داد و پاسخهای لازم را ارائه نمود و در پایان هم چیزی حدود یک ربع ساعت هنگام خروج از تالار کنفرانس مطالب دستاندرکاران رسانههای گروهی را پذیرا شد و از برخیها هم نامههایی دریافت نمود.
دکتر نوبخت در این نشست با ابزار خوشحالی از حضور در جمع دستاندرکاران رسانههای گروهی زادگاه خود در پاسخ به پرسشهای مطرح شده مطالبی را به طور مفصل مطرح کرد که بازتابی گسترده در رسانههای گروهی استان داشته و هر یک به فراخور نگاه و زاویهی دید خود بخشهایی از این کنفرانس خبری را بازتاب دادند. بازتاب سخنان دکتر نوبخت در رسانههای گروهی استان که نخستین کنفرانس خبری استانی معاون ریاست جمهوری بود، موید مطالبی است که دکتر فاضلی در این نشست عنوان کرد و گفته بود خبرهای استان حتی به کسری کمتر از پنج دقیقه در رسانههای گروهی گیلان بازتاب مییابد. معاون ریاست جمهور در این نشست با حوصله به تک تک مطالب متنوع ارائه شده به وسیلهی گردانندگان رسانههای گروهی گیلان که بیانگر نوع نگاه آنها به موضوعات استانی، کشوری و بینالمللی بود، پاسخ گفت.
موضوعاتی که از سیاست خارجی گرفته تا سیاستهای بخشهای مختلف داخلی و همچنین تنگناها و مشکلات توسعهی استان و نیز صد البته مسائل صنفی مطبوعات را شامل میشد. لزوم سرمایهگذاری خارجی و داخلی، افزایش سرمایهگذاریهای خارجی و ۱۰ برابر شدن آن پس از برجام و نیز وجود تفاهم کامل بین سه قوه برای تامین امنیت لازم و ایجاد آرامش درجهت حضور سرمایهگذاران، پایان یافتن مذاکرات مربوط به برجام از نظر جمهوری اسلامی ایران و اینکه برجام توافقنامهیی بینالمللی است و طرفهای مقابل ملزم به اجرای کامل مفاد برجام هستند، مذاکره نکردن در زمینهی ابزارهای دفاعی کشور به عنوان یکی از استراتژیهای نظام، انتخاب تیمی به وسیلهی شورایعالی امنیت ملی برای رصد کنشها و واکنشهای آمریکا، محکوم کردن تجمیع تحریها علیه ایران در طرح قانون کاتسا، حذف دلار از مبادلات کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان و فدراتیو روسیه و برخی موارد دیگر از موضوعات مهم سیاست خارجی مطرح شده به وسیلهی دکتر نوبخت در پاسخ به پرسش خبرنگاران بود.
از جمله مسائل مهم داخلی هم دو موضوع تغییر ساز و کار نظام بودجهیی کشور و مسالهی لایحهی سازمان نظام جامع رسانهیی کشور بود که دکتر نوبخت به تشریح جزییات آنها پرداخت و در زمینهی این لایحه هم توضیح داد: هنوز این موضوع به شکل لایحهیی در دولت در دست بررسی است و از همهی فعالان رسانهیی استان گیلان هم میخواهم با مطالعهی پیشنویس این لایحه نظرات اصلاحی خود را مطرح نمایند. موضوعات استانی متنوعی نیز در این نشست در پاسخ به نظر خبرنگاران مورد اشاره معاون ریاست جمهور قرار گرفت از جمله تاکید دولت بر پایان یافتن راهآهن گیلان و اینکه این راهآهن ارزش بینالمللی دارد، ساماندهی و حل معضل پسماندهای استان به ویژه مسالهی سراوان، درخواست نگاه و نظر رسانههای گروهی برای همراهی با حفاظت محیط زیست گیلان به عنوان یکی از منابع و ظرفیتهای مهم گیلان، موضوع اشتغال جوانان و تاکید بر رفع مشکلات برخی از کارخانههای استان برای فراهم کردن زمینههای کار و اشتغازایی، تاکید دولت بر ساماندهی بخش تولید گیلان از طریق تقویت کارگروه رفع موانع تولید، لزوم حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی گیلان در اجرای طرحها و پروژهها و…
سیدحسین ضیابری سیدین مدیر مسوول هفتهنامهی «هاتف» و پایگاه خبری – تحلیلی «هاتفخبر» نیز با قدردانی از دکتر نوبخت به عنوان سرمایهی گیلانی حاضر در کابینه با ابتکار برگزاری این کنفرانس خبری و تشکیل دفتر استانی به بهرهگیری استان از این فرصت مغتنم برای حل مسائل اساسی و مهم استانی و همچنین رفع تنگناها و مسائل رسانهیی تاکید کرد. وی گفت: دو دهه پیش گیلان آرزو داشت فردی را در سطح معاون وزیر یا وزیر در کابینه داشته باشد، الحمدلله حالا معاون ریاست جمهور داریم اما متاسفانه از این توانمندی و فرصت خوب استفاده نکردهایم و به نوعی دارد فرصتسوزی میشود. همچنین دکتر نوبخت در پایان این نشست قول مساعد برای پیگیری مسائل صنفی مطبوعات گیلان از جمله یارانهی مطبوعات، بیمهی تکمیلی خبرنگاران و مالیات خانهی مطبوعات گیلان را به مطبوعاتیهای گیلان نوید داد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.