هاتفخبر – چهاردهمین نشست علنی شورای شهر رشت غروی روز دوشنبه پانزدهم آبانماه امسال در عمارت تاریخی شورا به ریاست سیدامیرحسین علوی با نطقهای پیش از دستور فاطمهشیرزاد، محمدحسن عاقلمنش، احمد رمضانپور، جلالالدین محمد شکریه، رضا رسولی و اسماعیل حاجیپور برگزار شد.
هاتفخبر – چهاردهمین نشست علنی شورای شهر رشت غروب روز دوشنبه پانزدهم آبانماه امسال در عمارت تاریخی شورا به ریاست سیدامیرحسین علوی با نطقهای پیش از دستور فاطمهشیرزاد، محمدحسن عاقلمنش، احمد رمضانپور، جلالالدین محمد شکریه، رضا رسولی و اسماعیل حاجیپور برگزار شد. فاطمه شیرزاد به عنوان نخستین ناطق پیش از دستور اظهار امیدواری کرد که با برگزاری نشستهای کارگروههای ایجاد شده، کار شناسایی، بازسازی و مرمت بناهای تاریخی رشت به خوبی انجام شود. وی گفت: مرمت و حفظ بافتهای سنتی شهر رشت به وسیلهی شهرداری در تعامل با ادارهی کل میراث فرهنگی استان گیلان باید با دقت انجام شده و شهرداران مناطق هم نهایت توجه را در این زمینه داشته باشند. شیرزاد که گویا از ساختساز غیراصولی در بافت سنتی ساغزیسازان گلهمند بود، گفت: مدتی است در محلهی ساغریسازان که بافت تاریخی دارد و میراثی است شهردار منطقهی دو اجازهی ساخت و ساز بیشتر از حد مجاز را صادر کرده و حتی شاهد نصب در ریموتدار در این محله هستیم که امیدوارم شهرداران مناطق فرصت و دقت بیشتر در توجه به چنین مواردی به خرج دهند. وی همچنین به وضعیت نامناسب محلهی خواهر امام رشت و سختی تردد مردم در این بافت سنتی اشاره کرد و گفت: این موضوع باید به طور جدی پیگیری شود.
محمدحسن عاقل منش نیز در این نشست نخستین نطق پیش از دستور خود را با بیانی شیوا و پرحرارت ارائه کرد. وی گفت: اینک رشت نیازمند تزریق بودجه، اعتبار و جذب سرمایهگذاری است. بر کسی پوشیده نیست و اعضای شورا هم بر این موضوع اتفاق نظر دارند که باید از همهی پتانسیل و ظرفیت استان به ویژه همراهی سه نمایندهی محترم شهرستان رشت در مجلس، حمایت استاندار گیلان و هدایت پدرانهی نمایندهی ولی فقیه فضایی آرام و بدون تنش برای جذب سرمایهگذار در اجرای پروژههای شهری به وجود آوریم. عاقلمنش گفت: بدون شک سرمایه و سرمایهگذار به محیط و فضای امن و آرام نیاز دارد. پرهیز از تنشهای بیحاصل که تنها سبب میشود سرمایهگذاران داخلی و خارجی از شهرمان گریزان شوند و احساس ناخوشایند در سرمایهگذاران و فرار سرمایه از شهر به وجود آید، تنها به عقبماندگی رشت دامن میزند و خواستهی هیچیک از اعضای شورا نیست که قطعاَ مورد توجه قرار میگیرد. وی گفت: اعتقاد راسخ دارم که شورای پنجم شهر رشت با پتانسیل و ظرفیتی که در تک تک اعضای محترم آن میتوان سراغ گرفت، میتواند با افق و زاویهی دید وسیع کارهای ماندگار در رشت سامان دهد. اگر شورای اول به شورای فرهنگی، شورای دوم به شورای عملگرا، شورای سوم به شورای فعالیت عمرانی و شورای چهارم به شورای تضارب اندیشه نزد شهروندان شهرت یافته، شورای پنجم هم بایستی به افتخار لقب «شورای کارهای بزرگ و ماندگار در شهر» نایل آید و این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه خود را از روزمرّگی و بررسی طرحها و لوایح سطحی خارج کرده و در هر پنج کمیسیون تخصصی شورا اتفاقات بزرگ را برای شهرمان رقم بزنیم. باید بدانیم که فرصت خدمت و خدمتگزاری محدود است و باید از این فرصت برای توسعهی شهرمان بهرهگیری کنیم. رئیس کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای شهر رشت همچنین وعده داد در آیندهیی نزدیک برنامههای عملیاتی خود به عنوان ریاست این کمیسیون را به آگاهی همگان خواهد رساند. احمد رمضانپور نرگسی به عنوان ناطق سوم پیش از دستور به نوع نطقهایی که انجام میشود اشاره کرد و گفت: تلاش میکنم از این پس نطقهای خود را عملیاتی ارائه کرده و در هر نطق پیش از دستور به یک مورد از مسائل و موضوعات شهری اشاره کنم.
وی به عنوان آغازین مساله به ضرورت اجرای پروژهی نیروگاه زبالهسوز اشاره کرد و گفت: کارهای انجام شده در سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری در منطقهی سراوان قابل تقدیر است اما بایستی هر چه زودتر پروژهی زبالهسوز رشت را اجرایی کنیم. ناطق افزود: از اقدامات سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت در لندفیل سراوان چه در گذشته و چه در مدتی که رانش رخ داده قدردانی میکنم و باید بگویم مدیریت پسماندهای شهر رشت در زمینهی نصب ۲۴ لولهی خروج گاز متان، انجام پوشش مخلوط روی زبالهها، ایجاد سلوان جدید بهداشتی در محل دفنگاه و انجام پشتههای خاکی روی زبالهها خیلی خوب عمل کرده است. وی بر لزوم پیگیری انتقال شیرابههای زبالههای دفنگاه با لولههای پلیاتیلنی به مکان دیگر تاکید کرد و گفت: از ابتدا افرادی بودند که با محل ایجاد تصفیهخانه در منطقهی رانش شده مخالف بودند اما بالاخره در همان مکان این تصفیهخانه در نظر گرفته شد و به نظر من حالا باید جلو ضرری که در گذشته با آن مواجه شدیم را بگیریم و با انتقال شیرابهها به مکان دیگر تا اجرای پروژهی زبالهسوز تصفیهخانهی جدید را پیگیری کنیم. این عضو شورای شهر رشت با تاکید بر اینکه مسالهی سراوان به سلامت مردم شهر رشت، حتی استان و مسافرانی که به گیلان میآیند مرتبط است، گفت: در کشورهای مختلفی از نظر شرایط آب و هوایی مشابه ما هستند حتی دیده که زبالهسوز را داخل شهر ساختهاند و مشکلی هم ندارد، چرا باید پروژهی زبالهسوز رشت اینقدر طور بکشد. رمضانپور افزود:با اشاره مبلغ 40 میلیون دلار ساخت این پروژه گفت: دولت و وزارت کشور تامین کنندهی هزینههای این پروژه است و از این نظر پولی از جیب شهروندان و شهرداری هم هزینه نمیشود، بنابر این باید در اجرای این پروژه جدی بود.
جلالالدین محمد شکریه به ایجاد محیط امن برای سرمایهگذاران اشاره کرد و گفت: هماکنون شرایط بهتری برای حضور سرمایهگذاران در شهر رشن فراهم شده و خیلیها میخواهند در شهرمان برای اجرای پروژههای مختلف سرمایهگذاری کنند. وی شورای پنجم را شورای خردورز نامید و گفت: همانطور که بردار عزیزم آقای عاقلمنش گفتند سرمایهگذاری به امنیت نیاز دارند و این امنیت در سایهی خرد جمعی محقق خواهد شد و من امیدوارم هر چه بیشتر این امکان فراهم شود. این عضو شورا به لایحهی آییننامه سرمایهگذاری در رشت اشاره کرد و گفت: امیدوارم این لایحه هر چه سریعتر در شورا به تصویب برسد. رضا رسولی که گویا از رفتاری که آن را سلیقهیی عنوان کرد با یک خبرنگار گلهمند بود در سخنانی گفت: به جای محدود کردن خبرنگاران اگر میتوانید جلوی شبنامههایی که علیه اعضا در فضای مجازی پخش میشود را بگیرید. وی همچنین گفت: امیدوارم همانطور که بسیاری از مسائل و اقدامات را به شورای چهارم نسبیت میدهیم، شورای ششم هم بتوان بسیاری از موضوعات را به شورای پنجم نسبت بدهد. اسماعیل حاجیپور با اشاره به موضوعی که فاطمه شیرزاد در بارهی ساخت و ساز در محلهی ساغریسازان مطرح کرد، گفت: شما به بنده گفتید و من هم پیگیری کردم. شهردار منطقه تخلف نکرده است بلکه سازنده تخلف کرده و شهردار هم بلافاصله دستور قانون را اجرا کرده و پرونده را به کمیسیون مادهی ۱۰۰ فرستاد و رای هم به تخریب بنای ساخته شده خارج از مدولول پروانه صادر گردیده است. در دستور جلسه هم لایحهی جایزهی تشویقی در بخش ساخت و ساز و لایحهی آییننامهی سرمایهگذاری و مشارکت شهرداری رشت مقرر شد با قید یک فوریت به کمیسیونهای تخصصی ارجاع شود. سپس طرح الزام شهرداری به تهیهی برنامهی راهبردی – عملیاتی شهر و شهرداری ۱۴۰۱ که به وسیلهی کمیسیون فرهنگی – اجتماعی با قید دوفوریت به تصویب رسیده و بررسی میشد با اصلاحاتی به تصویب اعضای شورا رسید. همچنین لایحهی دستور کمک مالی به تیم مویتای بانوان و داور اعزامی مویتای برای بررسی بیشتر و ارائهی مستندات برگشت داده شد. سپس با استعفای حجت جذب از عضویت در کمیسیون بهداشت شورا موافقت شد و با پیشنهاد فاطمه شیرزاد و رای اعضای شورا اسماعیل حاجیپور جایگزین گردید. در پایان مقرر شد تا نشست آیندهی شورای شهر رشت دوشنبهی دو هفتهی دیگر برگزار شود.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.