فاز سوم مرمت موزهی چای لاهیجان به پایان رسید/ مرمت بناهای تاریخی سبب جذب گردشگری میشود
هاتفخبر – سرپرست معاونت میراث فرهنگی ادارهی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان گفت: به تازگی فاز سوم مرمت بنای موزهی لاهیجان(مقبرهی کاشفالسلطنه) به پایان رسیده است.
هاتفخبر – سرپرست معاونت میراث فرهنگی ادارهی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان گفت: به تازگی فاز سوم مرمت بنای موزهی لاهیجان(مقبرهی کاشفالسلطنه) به پایان رسیده است.
دکتر ولی جهانی با اشاره به گسترهی وسیع وظایف و مسوولیتهای سازمان میراث فرهنگی و لزوم تعاملات بیشتر برای صیانت از این داشتههای ارزشمند، اظهار نمود: همکاری نخبگان، پژوهشگران و مردم ضرورتی جدی در پاسداشت میراث فرهنگی تلقی میشود.
وی صیانت از بناهای تاریخی را گامی موثر در توسعهی فرهنگ بومی قلمداد کرد و افزود: امروزه شاهد مرمّت ارزشمندترین بناهای تاریخی شهرستان لاهیجان به ویژه «مسجد اکبریه،شیخ زاهد» و همچنین بنای «کاشف السلطنه» هستیم.
جهانی با بیان اینکه نخستین دورهی مرمت بنای «مقبرهی کاشفالسلطنه» به صورت اضطراری در سال 1389 با مصوبهی شورای فنی استان گیلان به انجام رسید؛ اذعان نمود: در این مرحله چهار جهت نمای بیرونی مقبره با آجر نماسازی شد.
وی بیان نمود: مرحلهی دوم مرمت این بنای تاریخی همزمان با مرحلهی اول در قسمت دو طرف فضای داخلی موزه با ایجاد و تغییراتی به صورت اضطراری در فواصل سالهای 1390 تا 1393 با اعتبارات پیشبینی شده انجام گردید و در نهایت مرحلهی سوم مرمت اضطراری این اثر ارزشمند امسال با اعتباری نزدیک به ۸۰۰ میلیون ریال آغاز شده و در فواصل اجرای آن قسمت اداری و محوطهها مقاومسازی شد.
این مقام مسوول رفع ترک در دیوارها،،ساخت و ساماندهی سرویس بهداشتی، ساماندهی موتورخانه و همچنین ساماندهی فضای اداری در دو بخش حفاظتی و پرسنلی موزه را مورد بحث و تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: فاز سوم عملیات مرمتی موزهی لاهیجان با موفقیت به پایان رسیده است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی ادارهی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان یادآور شد: طرح اجرای مرمت اضطراری مقبرهی داخلی فضای موزه به عنوان آخرین فاز مرمتی در دستور کار این ادارهی کل در طول امسال قرار دارد و مذاکرات لازم برای تامین اعتبار آن با فرمانداری شهرستان لاهیجان و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان صورت گرفته است.
شایان گفتن است استان گیلان بیش از دو هزار و۵00 اثر تاریخی دارد که بیش از یکهزار ااثر تاریخی آن را بناهای تاریخی تشکیل میدهد و بیشترین بناهای تاریخی آن پس از رشت در شهرستان لاهیجان واقع شده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0