کد خبر : 11139
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۸:۵۳

بازدید شماری از خبرنگاران از کارخانه‌ی «صنایع پوشش ایران»؛ کارخانه‌ی پوشش از خاک سربرآورده است

بازدید شماری از خبرنگاران از کارخانه‌ی «صنایع پوشش ایران»؛ کارخانه‌ی پوشش از خاک سربرآورده است

   هاتف نیوز- محمدتقی برخوردار که به عنوان «پدر صنایع خانگی ایران» شناخته می‌شود در رشت کارخانه‌ی صنایع پوشش را با سه هزار و ۵۰۰ کارگر در سال ۱۳۵۲ در زمینی به مساحت ۸۵ هکتار ایجاد کرد که به تولید انواع نخ، حوله و منسوجات می‌پرداخت. پس از انقلاب این کارخانه نیز همانند بسیاری از

   هاتف نیوز- محمدتقی برخوردار که به عنوان «پدر صنایع خانگی ایران» شناخته می‌شود در رشت کارخانه‌ی صنایع پوشش را با سه هزار و ۵۰۰ کارگر در سال ۱۳۵۲ در زمینی به مساحت ۸۵ هکتار ایجاد کرد که به تولید انواع نخ، حوله و منسوجات می‌پرداخت. پس از انقلاب این کارخانه نیز همانند بسیاری از کارخانه‌های کشور ملی اعلام شد و سپس ۲۶ سال پس از آن یعنی در سال ۸۳ در اجرای اصل خصوصی‌سازی، کارخانه‌ی پوشش به شرکت تیتیس کیش واگذار شد. این شرکت در آن زمان سیر نزولی شرکت هم همچنان ادامه یافت. در ادامه کارخانه‌ی پوشش به «شرکت آتیه دماوند» واگذار شد. اما این واگذاری از نظر قانون پس از حدود پنجسال پیگیری حقوقی به سرانجام رسید.
دست‌اندرکاران جدید کارخانه‌ی پوشش صبح دیروز چهارشنبه هشتم شهریورماه از چندین خبرنگار رسانه‌های گروهی استان دعوت کردند و مشکلات و مسائل این شرکت را با آنها در میان گذاشتند.
در این بازدید رحیم صابر سرپرست جدید کارنجات پوشش، فخاری نماینده‌ی شرکت آتیه دماوند و کبری مهرورز از موضوعات مختلف درباره‌ی کارخانجات صنایع پوشش سخن گفتند و خبرنگاران را در جریان مسائل و مشکلات این شرکت قرار دادند.
کارخانه‌یی که روزی سه هزار و ۵۰۰ کارگر داشته حالا با ۵۳ کارگر پرتلاش که ۱۸ نفر از آنها بازنشسته‌اند و به طور رایگان تا زمان تعیین تکلیف نهایی در کارخانه‌کار می‌کنند، به تولید مشغول است.
چندی پیش رئیس سازمان برنامه و بودجه استان گیلان از کارخانه‌ی پوشش به عنوان یک برند نساجی در تاریخ کشورمان یاد کرد و گفت: می‌توان کارخانه‌ی پوشش را به یک شهرک نساجی ارتقا داد.
آن زمان اعلام شده بود که در راستای اجرای مصوبه‌ی یازدهمین نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان گیلان، تعیین کارکردهای آینده‌ی زمینهای صنایع پوشش ایران با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان و مدیران کل محیط زیست، گمرک، صنعت، معدن و تجارت و فرمانداری شهرستان رشت و نمایندگان سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در دفتر ریاست سازمان انجام شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان استان گیلان گفت که: می‌توان این مجموعه را با ساخت کارخانه‌های مختلف به یک شهرک نساجی توسعه داد و با بهره‌گیری از تکنولوژی بالا برای بازار ایران و کشورهای حاشیه‌ی دریای کاسپین پارچه و منسوجات تولید کرد.
وی گفت: با برنامه‌ریزی درست ومدون و همچنین با بهره‌گیری از تکنولوژی روز برای ایجاد کارخانجات دوخت می‌توان در مسیر تبدیل شدن آن به مرکز تولید پوشاک نیز گام برداشت.
اما خبرنگاران در جریان بازدید از کارخانه‌ی پوشش بسیاری از دستگاه‌ها دیدند که گویا در ۸۲ از کشور سوئیس خریداری‌شده و تاکنون بدون استفاده باقیمانده است. در بازدید خبرنگاران از بخشهای مختلف کارخانه‌ی پوشش، محمدرضا رستمی مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری آتیه دماوند، فخاری نماینده‌ی گروه سرمایه‌گذاری آتیه دماوند در استان گیلان، کبری مهرورز نماینده‌ی استانداری گیلان و رحیم صابر سرپرست کارنجات پوشش در نشست و گفت‌وگوی مطبوعاتی به برخی از برنامه‌های آینده‌ی این شرکت پرداختند.
برنامه‌هایی که به نظر می‌رسد به همراهی و همگامی همه‌ی مسوولان استان و مقامات ارشد گیلان نیازمند است.
هفته‌های گذشته استاندار گیلان گفته بود که در مدیران دستگاه‌های اجرایی استان و مقامات ارشد استانداری به روی سرمایه‌گذاران باز است. حالا که شرکتی آمده و می‌خواهد از مخروبه‌های پوشش کار تولید را کلید بزند، باید دست یاری دست اندرکاران آن را گرفت تا این شرکت تولیدی بتواند دوباره سر از خاک بلند کند.
محمدرضا رستمی مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری آتیه دماوند به خبرنگاران گفت: ۱۲ شرکت حقوقی در سه سال گذشته سرمایه‌ی این شرکت از ۱۰۰ میلیارد تومان به ۴۵۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی تاکید کرد: حدود پنجسال درگیری بی‌حاصل بین مالک پیشین و گروه سرمایه‌گذاری آتیه دماوند وجود داشته که به نفع تولید استان نبوده است اما بالاخره پس از پنجسال شرکت صنایع پوشش به خانه‌ی خود بازگشته است.
وی به موقعیت مناسب کارخانه‌ی صنایع پوشش اشاره کرد و گفت: این شرکت در مسیری که به فرودگاه و راه‌آهن و منطقه‌ی آزاد متصل می‌شود، وجود دارد که همه‌ی اینها ظرفیتهایی مناسب برای شرکت یاد شده محسوب می‌شوند.
وی به شش برنامه‌ی کلیدی از جحمله «ایجاد بندر خشک»، «نمایشگاه بین‌المللی دائمی»، «ایجاد شرکتهای دانش‌بنیان»، «طرح گردشگری»، «انستیتو نساجی» و «ایجاد صنایع تبدیلی برای صادرات» اشاره کرد و گفت: امیدواریم مسوولان و مقامات استان ما را در اجرای این برنامه‌ها یاری دهند.
رستمی گفت: با اجرایی شدن این برنامه‌ها به‌طور مستقیم برای سه هزار و ۵۰۰ کارگر و به‌طور غیرمستقیم برای ۱۰ هزار نفر اشتغالزایی می‌شود.
مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری آتیه دماوند همچنین تاکید کرد کارخانجانت ریسندگی خاور و فومنات به وسیله‌ی گروه آتیه دماوند هدایت می‌شوند و با تکمیل تجهیزات و ماشین‌آلات آنها ۶۰ نفر مشغول به کار شده‌اند.
دست‌اندرکاران کارخانجات صنایع پوشش رشت گفتند: ما می‌خواهیم شش و برنامه‌ی پیشنهادی را اجرایی کنیم و برای توسعه و تکمیل کار در این کارخانه نیازمند همراهی و همکاری مسوولان هستیم.
مسوولان ارشد استان که همواره به فکر جذب و جلب سرمایه‌ به گیلان بوده‌اند اینکه با مهیا شدن زمینه و بستر احیای یک کارخانه‌ی فرسوده، به نظر می‌رسد باید دست گردانندگان این مجموعه را بگیرند.
بر پاییی نمایشگاه بین‌المللی تولیدات، ایجاد صنایع نساجی با تکنولوژی پیشرفته، فناوری بسته‌بندی محصولات، پایگاه لجستیک بندخشک و سایت گردشگری شش برنامه‌ی کاربردی است که گروه آتیه دماوند برای کارخانجات صنایع پوشش در نظر گرفته‌اند که اجرای آنها نیازمند همکاری و توجه مسوولان و مقامات ارشد استان و همچنین دیگر مسوولان مرتبط با بخش صنایع است.
خبرنگارانی که از کارخانه‌ی صنایع پوش بازدید کردند کاملاً متوجه شدند که چگونه از دستگاه‌های فرسود و غیرقابل استفاده مدیران جدید این شرکت به کار بزرگ تولید دست زده‌اند و دوباره این کارخانه‌ از خاک سر برآورده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عکسهایی هم از وضعیت فرسودگی ماشین‌الات کارخانجان صنایع وپشش

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.