کد خبر : 9628
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۷:۲۹

سدسازی در گیلان فرصتی برای بهسازی طبیعت است

سدسازی در گیلان فرصتی برای بهسازی طبیعت است

هاتف نیوز– هفته‌های گذشته رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان در نشست خبری با دست‌اندرکاران رسانه‌های به مناسبت «دهه‌ی فجر» شرکت کرد و موضوعاتی متنوع را مطرح نمود.

   هاتف نیوز– هفته‌های گذشته رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان در نشست خبری با دست‌اندرکاران رسانه‌های به مناسبت «دهه‌ی فجر» شرکت کرد و موضوعاتی متنوع را مطرح نمود.
به گزارش دفتر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای گیلان، مهندس کاظم لطفی در این نشست اظهار کرد: همه باید به گونه‌یی عمل کنیم تا گیلان عزیز جایگاه رفیع خود را در کشور پیدا کند زیرا امروز با تحولی که حق استان باشد فاصله داریم و همه‌ی مدیران باید با سرعت و شدت به مسیر خود ادامه بدهند.
وی افزود: در این مسیر پیش رو وقت همانند طلا محسوب می‌شود زیرا برای توسعه‌ی استان زمان بسیار کمی داریم.
وی به تاسیس بنگاه حوضه‌ی آبیاری سد سفیدرود در سال ۱۳۲۲ اشاره کرد و افزود: تامین و توزیع آب آشامیدنی و زراعی از رسالتهای شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان است و بزرگترین تصفیه‌خانه‌ی کشور در سنگر شهرستان رشت در دست ساخت بوده و فاز دوم آن اجرایی شده است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان از تامین آب آشامیدنی ۷۰ درصد جمعیت این استان به وسیله‌ی این شرکت خبر داد و بیان کرد: سد «شهربیجار» با کیفیت‌ترین آب آشامیدنی ایران و جهان را دارد.
وی به جایگاه گیلان در تامین آب آشامیدنی شهرها و روستاهای این استان اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون ۷۵ درصد جمعیت گیلان از آبهای سطحی استفاده می‌کنند و این میزان تا پایان برنامه‌ی ششم توسعه‌ی کشور به ۹۵ درصد می‌رسد.
مهندس لطفی با اشاره به اینکه تامین آب زراعی ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان از اهداف برنامه‌ی ششم توسعه‌ی کشور است، خاطرنشان کرد: آب ۱۷۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان از شبکه‌ی آبیاری سد سفیدرود تامین می‌شود.
مهندس لطفی در ادامه افزود: رسالت آب منطقه‌ای گیلان هم در تامین آب آشامیدنی و تامین و توزیع آب زراعی برای همه قابل لمس است و همه به یقین به این موضوع آگاهی دارند.
مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان یادآور شد: بزرگترین تصفیه‌خانه‌ی استان گیلان که در شهر سنگر در دست ساخت است فاز دوم آن در حال اجراست و آب آشامیدنی ۷۰ درصد مردم را تامین می‌کند.
وی افزود: هیچ استانی در کشور نمی‌تواند با برنامه‌ریزی تا پایان برنامه‌ی ششم مردم شهر و روستا خود را از بهره‌مندی آبهای سطحی برخوردار کند اما ما در حال دستیابی به این موفقیت هستیم.
مهندس لطفی اظهار کرد: برای ما خیلی خوب نیست که سطح زیر کشت محصول زراعی زیرپوشش آبیاری سنتی باشد و در برنامه‌ی خودمان در تلاشیم تا بتوانیم این سیستم را به شکل مدرن در بیاوریم. بنا براین از غرب تا شرق و مرکز استان زیرآبیاری و شبکه‌ی آبرسانی مدرن تا پایان برنامه‌ی ششم توسعه خواهد رسید.
وی با بیان اینکه تنها چیزی که جلوی پیشروی کار را می‌گیرد موضوعات اعتباری و زیست‌محیطی است، متذکر شد: اعتقاد دارم که عملیات سدسازی برای حفظ محیط زیست فرصت محسوب می‌شود و نباید این فرصت را از این استان بگیریم. در نتیجه مجوز برای ساخت سد، تخریب نیست بلکه فرصتی برای بهسازی طبیعت محسوب می‌شود.
وی افزود: برخی از پروژه‌های ما به دلیل بریدن ۱۰ عدد درخت به گونه‌یی جلوه می‌دهند که انگار زمین زیر و رو شده است. وقتی به طبیعتی که پس از احداث سد «شهربیجار» تشکیل شده است بنگرید به جایگاه زیبای آن و بهسازی که برای محیط زیست شده است، آگاه می‌شوید.
مهندس لطفی با بیان اینکه ۷۴ میلیارد از اعتبارات سال ۹۵ به صورت اوراق است، یادآور شد: در استان گیلان ۱۷ طرح ملی و استانی داریم که به زودی به مرحله‌ی بهره‌برداری خواهند رسید.
مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان در بخشی دیگر از اظهارات خود به احیای رودخانه‌های رشت اشاره کرد و گفت: برای پاکسای رودخانه‌ها ۵۰ میلیارد تومان تصویب شد اما تنها ۱۵میلیارد تومان داده شد و از این ۱۵ میلیارد تومان تنها ۳ میلیارد تومان به ما رسید و آب منطقه‌ای هم به شما آدرس می‌دهد که بروید و ببینید که چند کیلومتر از رودخانه پاکسازی شده و صورتحساب پیمانکار هم وجود دارد.
وی اظهار کرد: برای پاکسازی رودخانه‌های «زرجوب» و «گوهررود» چیزی حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.