کد خبر : 8750
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۲:۱۵

شماری از ایرانشناسان از پژوهشکده‌ی گیلانشناسی دانشگاه گیلان بازدید کردند

شماری از ایرانشناسان از پژوهشکده‌ی گیلانشناسی دانشگاه گیلان بازدید کردند

هاتف نیوز- هیأتی پنج نفره متشکل از سه ایرانشناس آلمانی، لهستانی و قزاقستانی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مشارکت دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه گیلان، با حضور در دانشگاه گیلان از پژوهشکده‌ی گیلانشناسی این دانشگاه بازدید کرده و در نشست مشترک با استادان این پژوهشکده و مدیران فرهنگی استان شرکت کردند.

    هاتف نیوز– هیأتی پنج نفره متشکل از سه ایرانشناس آلمانی، لهستانی و قزاقستانی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مشارکت دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه گیلان، با حضور در دانشگاه گیلان از پژوهشکده‌ی گیلانشناسی این دانشگاه بازدید کرده و در نشست مشترک با استادان این پژوهشکده و مدیران فرهنگی استان شرکت کردند.
دکتر فیروز فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان و عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان در این نشست با خیرمقدمگویی به میهمانان و تشکر از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای برنامه‌ریزی این سفر، به معرفی ظرفیتهای استان پرداخت.
وی با اشاره به این موضوع که گیلان استان بسیاری از اولینها در کشوره بوده، سه مشخصه‌ی فرهیختگی و اهل قلم بودن، هوشمندی و مناعت طبع بالا و پایبندی به اصول را از ویژگیهای خاص مردم استان گیلان برشمرد.
وی با اشاره به نقش موثر گیلان در نهضتهای کشور و حرکات فرهنگی، این نقش را محصول همین ویژگیهای گیلانیان دانست.
دکتر سیدهاشم موسوی مسوول پژوهشکده‌ی گیلانشناسی دانشگاه گیلان نیز در این نشست، با خیرمقدمگویی به میهمانان و ابراز خوشحالی از حضور آنان در پژوهشکده‌ی گیلانشناسی به معرفی استان گیلان از جنبه‌های فرهنگی پرداخت.
وی وجود فرهنگ غنی و اقوام گوناگون با مراکز تمدنی درخشان را از ویژگیهای استان گیلان برشمرد و با اشاره به ثبت شهر رشت در یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک، برخی از غذاهای بومی و محلی استان گیلان را معرفی کرد.
عضو هیأت علمی گروه علوم‌اجتماعی دانشگاه گیلان پیچیدگی غذا را ناشی از پیچیدگی و قدمت فرهنگ و تمدن گیلان دانست.
دکتر موسوی در ادامه به معرفی برخی از آیینها، جشنها و همینطور فرهنگ عامیانه‌ی مردم گیلان پرداخت و به اهمیت محصولاتی چون برنج، مرغ، ماکیان و زیتون در زندگی مردم در گیلان قدیم اشاره نمود.
شایان گفتن است در این نشست توضیحاتی هم درباره‌ی آثار باستانی، مکانهای تاریخی و اکتشافات صورت گرفته در گیلان به وسیله‌ی حاضرین ارائه شد و شرکت‌کنندگان در پایان نشست از آزمایشگاه و موزه‌ی مردمشناسی، موزه‌ی اسناد کوشیار گیلانی و موزه‌ی نهضت جنگل بازدید کردند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.