کد خبر : 8444
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۹

عمده‌ترین چالشهای دانشگاه علوم پزشکی در منابع انسانی، فیزیکی، مالی و تجهیزات است

عمده‌ترین چالشهای دانشگاه علوم پزشکی در منابع انسانی، فیزیکی، مالی و تجهیزات است

هاتف نیوز– بر پایه‌ی گزارش خبرنگار «هاتف» دکتر شاهرخ یوسف‌زاده چابک پنجشنبه‌ی گذشته در نشست با اعضای مجمع نمایندگان استان گیلان که با حضور دکتر ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی برگزار شد، گفت: عمده‌ترین چالشهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان در منابع انسانی، منابع فیزیکی، منابع مالی و تجهیز است و به همین دلیل باید یمارستانهای ضررده تجمیع شوند.

    هاتف نیوز– بر پایه‌ی گزارش خبرنگار «هاتف» دکتر شاهرخ یوسف‌زاده چابک پنجشنبه‌ی گذشته در نشست با اعضای مجمع نمایندگان استان گیلان که با حضور دکتر ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی برگزار شد، گفت: عمده‌ترین چالشهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان در منابع انسانی، منابع فیزیکی، منابع مالی و تجهیز است و به همین دلیل باید یمارستانهای ضررده تجمیع شوند.
وی با اشاره به اینکه برخی بیمارستانها نه تنها درآمدزایی ندارند بلکه منابع دیگر دانشگاه را نیز برای سرپا نگه‌داشتن بیمارستان مصرف می‌کنند تاکید کرد: با تهیه و تدوین طرح جامع درمانی و با کمک و حمایت نمایندگان مجلس استان گیلان می‌توانیم این مشکل را از سر راه برداریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به اجرای «طرح تحول نظام سلامت» و استقبال مردم از اجرای این طرح در «دولت تدبیر و امید« اشاره کرد و خاطر نشان نمود: هم‌اکنون این طرح مراحل تکامل و پیشرفت خود را سپری می‌کند و قطعاً در آینده‌یی نزدیک ثمرات این نهال نوپا را بیشتر خواهیم دید.
دکتر یوسف‌زاده با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیش از 15هزار پرسنل دارد که بیشتر آنها دارای تحصیلات عالیه هستند گفت: از آنجایی که برای پرداخت هزینه‌های این پرسنل از بیت‌المال استفاده می‌شود برای بارور شدن منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی باید برنامه‌ریزی درست و اصولی انجام شود.۴۸
وی انباشته شدن متخصصان در برخی شهرهای استان گیلان، جدب بیش از نیاز و بدون برنامه‌ی نیروهای غیررسمی، فربه شدن سیستم اداری دانشگاه علوم پزشکی و بدون تصدی ماندن برخی از پستهای سازمانی را از جمله چالشهای مهم بخش منابع انسانی این دانشگاه عنوان کرد و گفت: باید در کارکنان و پرسنل تحرک، انگیره و روحیه‌ی وفاداری ایجاد کنیم.
دکتر یوسف‌زاده در ادامه مهمترین چالش در زمینه‌ی منابع مالی را پراکندگی و وسعت عملیات مالی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد و به کمبود اعتبارات برای اجرای بسیاری از طرحها و پروژه‌ها اشاره نمود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به چالشهای بخش منابع فیزیکی گفت: وجود هفت بیمارستان در رشت با هفت تخصص مجزا از هم، نابه‌سامانی موجود در املاک و همچنین وجود بیمارستانهای کوچک ضررده که ضریب اشغال تخت 12 درصدی یا کمتر دارند از مهمترین مشکلات در این زمینه است.
وی همچنین به فرسوده بودن تجهیزات بیمارستانی، خرابی بسیاری از تجهیزات و نیاز بیمارستانها به نوسازی امکانات و تجهیزات اشاره کرد و گفت: وضعیت موجود در شان دانشگاه علوم پزشکی و استان گیلان نیست.
دکتر یوسف‌زاده به برخی اقدامات انجام شده در چهار ماهه‌ی گذشته اشاره کرد و خاطر نشان نمود: سند مالکیت سایت لاکان گرفته شده است، کمیته‌ی ساماندهی سایت لاکان ایجاد شده، از ورود نیروهای جدید به ستاد جلوگیری گردیده، کوهورت چشم در صومعه‌سرا ایجاد شده، نخستین شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاسیس گردیده، 102 عنوان طرح پژوهشی و تحقیقی بررسی شده، مجوز چاپ 9عنوان کتاب صادر گردیده، کارگروه سلامت امنیت غذایی تشکیل شده و شورای راهبردی گیاهان دارویی در استان گیلان ایجاد شده است.
وی انجام نظرسنجی از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با مشارکت بیش از هفت هزار پرسنل را مهمترین عملکرد این دانشگاه در طول این مدت عنوان کرد و گفت: کارکنان در طرح نظرسنجی دانشگاه علوم پزشکی با رضایت 73 درصدی از انتخاب ریاست جدید دانشگاه، بار مسوولیت ما را سنگینتر کرده‌اند.
در این نشست دکتر ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در سخنانی با قدردانی از نمایندگان مجلس در همراهی با دولت در زمینه‌ی اجرای طرحها و برنامه‌های بخش بهداشت و سلامت، گفت: «دوات تدبیر و امید» همه‌ی تلاش خود را در جهت ارتقای سطح خدمات بهداشتی – درمانی به کار می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله‌ی کشور و در افق ۱۴۰۴ ایران بایستی کشور اول منطقه در زمینه‌ی بهداشت و درمان باشد، گفت: رسیدگی به وضعیت بیمارستان را در دستور کار داریم و متاسفانه باید اذعان کرد که بیمارستانهای گیلان آلان فرسوده هستند و باید برای خدمت بهتر به مردم آماده و مهیا شوند.
دکتر حریرچی در پایان تاکید کرد: استان گیلان پتانسیل و ظرفیت آن را دارد که در زمینه‌ی ارائه‌ی خدمات درمانی از دیگر استانهای کشور جلوتر باشد.
در این نشست هر یک از نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان گیلان هم با برشمردن برخی از مشکلات و تنگناهای بهداشتی و درمانی استان به ویژه در حوزه‌ی انتخابیه‌ی خود به ارائه‌ی راهکارها و نظراتشان درباره‌ی موضوعات گفته شده پرداختند.
آنها خواستار حمایت هر چه بیشتر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان شدند.
مهرداد لاهوتی رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با اشاره به گردشگرپذیر بودن گیلان و افزایش جمعیت این استان حتی به دو یا سه برابر در زمانهای تعطیل گفت: به همین دلیل باید امکانات، تجهیزات و منابع مالی در بخش بهداشت و درمان استان مورد توجه ویژه‌ي وزارت بهداشت باشد.
وی راه‌اندازی پایگاه امداد هوایی در شرق و غرب استان گیلان، استفاده از ظرفیتهای فراوان گیلان در تولید و حتی صادرات گیاهان دارویی، پتانسیل گیلان برای جذب بیماران از کشورهای آسیای میانه و توزیع عادلانه‌ی امکانات و منابع مالی خواستار شد.
گفتنی است از 13 نماینده‌ی استان گیلان در مجلس شورای اسلامی 10 نماینده در این نشست شرکت کرده‌ بودند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.