هاتفیوز – در کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا پس از بحث و تبادل نظر در زمینهی نحوهی اجرای پروژهی ساخت کارخانهی زبالهسوز تصمیم گرفته شد روی زمینههای فسخ قرارداد و آثار و تبعات حقوقی آن بررسی شود.
پرتاب زباله از داخل خودرو ۳۰هزار تومان جریمه دارد
هاتفنیوز – به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی کلانشهر رشت، نود و پنجمین نشست کمیسیون بهداشت، محیط و خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر رشت با دو دستور جلسهی « بررسی نحوهی جریمهی پرتاب زباله از خودرو» و «بحث دربارهی چگونگی اجرای ساخت زبالهسوز به وسیلهی شرکت تیتیاس» صبح روز دوشنبه ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۵ در عمارت تاریخی شورا برگزار شد.
در بررسی نخستین دستور جلسهی این کمیسیون سرگردجهانبخش بینیاز، جانشین پلیس راهوار مرکز استان گیلان میهمان جلسه بود.
در ابتدای این نشست فاطمه شیرزاد با اشاره به مناسبتهای روز ۳۱ خرداد گفت: در آستانهی ولادت باسعات کریم اهل بیت هستیم و ضمن قبولی طاعات و عبادات همگان این روز را تبریک میگویم.
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا، سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران که به روز بسیج اساتید نامگذاری شده ، به همهی استادان دانشگاه تبریک گفت.
وی همچنین با اشاره به تصادف شدید فرامرز جمشیدپور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری کلانشهر رشت در جادهی قزوین- رشت و بستری شدن او، برای وی آرزوی سلامتی نمود.
شیرزاد در ادامه به وضعیت علی سلمانی بوکسور ملی پوش رشتی که به دلیل تصادف در بیمارستان بستری و نیازمند کمک مالی برای انجام جراحی است تصریح کرد: احتمال قطع شدن یک پای او وجود دارد. وی خواستار توجه مسوولان استان و شهر رشت به وضعیت این قهرمان ملی شد.
عضو شورا تاکید کرد: گیلانیان همواره در کارهای خیر و خداپسندانه پیشگام بودهاند امیدوارم خانوادهی ایشان با حمایت و پشتیبانی نیکوکاران از نگرانی و سختی تحمل هزینههای جراحی خارج شوند.
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر رشت به روز پنجم تیر که «روز جهانی مبارزه با مواد مخدر» است نیز اشاره کرد و گفت: کار مثبت جمعآوری قلیانهای رشت شروع شده و یک کار و اقدام جهادی است و انشاء الله بتوانیم در این زمینه نیز موفق باشیم.
وی پیش از وارد شدن به دستور جلسه همچنین سالروز زلزلهی رودبار در ۳۱ خرداد ماه ۱۳۶۹ را نیز گرامی داشد و یاد و خاطرهی جانباختگان این حادثهی ناگوار را زنده کرد و با خانوادههای مصیبتدیده تسلیت گفت و پس از آن از سرگرد جهانبخش بینیاز خواست تا دربارهی ماهیت جریمهی پرتاب زباله از خودرو توضیح دهد.
وی تاکید کرد: تلاش پلیس برای اعمال قانون در این زمینه ستودنی و قابل ستایش است.
پلیس در زمینهی رانندگی ۱۷۱ اخطاریه دارد
سرگرد جهانبخش بینیاز جانشین پلیس رهوار مرکز استان گیلان گفت: پلیس برای تخلفات رانندگی ۱۷۱ اخطاریهی متفاوت دارد که پرتاب زباله و ضایعات از داخل خودرو به بیرون با کد ۲۰۷۳ یکی از آنها است که ۳۰ هزار تومان جریمه دارد.
وی تاکید کرد: این قانون از گذشته بوده اما به ندرت انجام میشده است و آلان با هماهنگیهایی که با مدیریت پسماند شهرداری شده قرار بر این است در شهر رشت و همچنین در سراسر استان اعمال قانون شود.
سرگرد بینیاز با اشاره به اینکه از فروردین ماه امسال تاکنون رقم بالایی در این زمینه متخلفان جریمه و اعمال قانون شدهاند گفت: این کار به وسیلهی اخطاریه به رانندگان متخلف صورت میگیرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری مدیریت شهری در زمینهی فرهنگسازی برای این مهم اقدامات جدیتری صورت گیرد.
جانشین پلیس راهور رشت در ادامه گفت: بایستی در ماشینهایی که تردد میکنند یک جارو و خاکانداز هم وجود داشته باشد تا هنگام تصادف زبالهها و خردهشیشههای ناشی از تصادف جمعاوری گردد.
سرگرد بینیاز همچنین به اخطاریهی کد ۲۱۵۴ اشاره کرد و گفت: با توجه به فرا رسیدن ماه رمضان رانندگانی که اقدام به کشیدن سیگار در این ماه کنند بر اساس وجود این قانون جریمه میشوند و مبلغ جریمه هم ۲۰ هزار تومان است.
وی به لزوم انجام کار فرهنگی و فرهنگسازی در این زمینهها اشاره کرد گفت: همانطور که در قضیهی کمربند ایمنی استان گیلان در زمینهی فرهنگسازی پیشرو بوده امیدواریم در این زمینه نیز به موفقیتهایی دست یابیم.
سرگرد بینیاز همچنین تاکید کرد: پلیس این فرهنگسازی را از مهدکودکها با ارائهی آموزشهای مختلف شروع کرده است.
در ادامه شیرزاد خبر اعمال قانون رانندگان متخلف که با پرتاب زباله در خیابانها به پاکیزی شهرها و جادهها لطمه میزنند به عنوان یک خبر خوش و اقدام ستودنی یاد کرد و از اعضای شورا خواست تا نظرات خود را در این زمینه بیان کنند.
فرانک پیشگر ابتدا در سخنانی با تاکید و حمایت از اقدام پلیس راهنمایی و رانندگی در جریمهی رانندگان خودروهای متخلف در این زمینه خاطر نشان کرد: تنها درصدی از مشکلات زیست محیطی مربوط به این قضیه است و از آنجایی که ما میدانیم در فصل تابستان با حضور گردشگران بسیار به این استان و شهر رشت متاسفانه میزان آلایندگی فضای سبز، محیط زیست و طبیبعتمان لطمه میخورد باید با اعمال قانون در این زمینه اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
عضو شورای اسلامی کلانشهر رشت تاکید کرد: نمایندگان مجلس بایستی با پیگیری این موضوع و وضعی قوانین لازم همچون جریمهی نبستن کمربند ایمنی با وضیع قوانین سختگیرانه سبب پایداری محیط زیست در استان گیلان و شهر رشت شوند.
وی گفت: اگر مسالهی بستن کمربند ایمنی فراگیر شده به خاطر این بوده که همراه با اعمال قانون در این زمینه فرهنگسازی به وسیلهی NGOهای زیست محیطی و رسانههای گروهی هم صورت گرفته است. بنابر این قوانین درست بایستی به کمک فرهنگسازی در این زمینه بیایند و این دو عامل کنار هم عمل کنند
در ادامه بلال دیان رئیس ادارهی محیط زیست انسانی ادارهی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: برای برخورد با خودروهای متخلف حمل زباله و واحدهای صنعتی اهرم نیز قانونی وجود دارد، هر چند که این قوانین حداقلها را در نظر میگیرد.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون عواید حاصل از اجرای آن به سازمان شهرداریها میرسد تا برای پاکیزگی و بهداشت شهر استفاده شود و سودش به مردم برگردد گفت: متاسفانه محیط زیست گیلان بسیار شکننده است و اگر در این زمینه قانون به کمک ما نیاید به مرحلهی بحرانی خواهد رسید.
سیدرضا موسوی روزان هم برخورد قانونی با متخلفان در این زمینه را ستود و گفت: نبایستی از فعالیت برای فرهنگسازی در این زمینه غافل شویم.
مهندس مرتضی عاطفی با اشاره به جلسهی مشترک شهرداری و راهنمایی و رانندگی تاکید کرد: پس از هماهنگیهای لازم این اقدام در رشت صورت گرفته که امیدواریم باخورد مثبت هم داشته باشد.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت خواستار دقت مامورین پلیس در این زمینه شد و گفت: مسالهی دیگر ساماندهی نخالههای ساختمانی است که از پلیس راهور میخواهیم با خودروهایی که نخالهها را به طور غیرمجاز در شهر حمل و تخلیه میکنند برخورد قانونی شود.
دکتر حجت نجفزاده مشاور کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا هم اقدام پلیس در این زمینه را به فال نیک گرفت و. گفت: امیدوارم با اعمال قانون در این زمینه سیما و منظر شهری بهتر شود.
وی به مادهی ۱۳ تخلف رستورانها و مراکز تولید غذا اشاره کرد و گفت: در این زمینه مرکز بهداشت نیز با متخلفان برخورد میکند.
در ادامهی این بخش از نشست با اهدای لوح سپاس به سرگرد بینیاز از خدمات و تلاشهای وی قدردانی و تجلیل شد.
مخالفت با اجرای کارخانهی زبالهسوز در رشت
فاطمه شیرزاد در بخش دوم این نشست خواستار بحث و بررسی در زمینهی قرارداد نصب زبالهسوز که قرار بوده به وسیلهی تیتیاس در رشت انجام شود اشاره کرد و گفت: موضوع زبالۀسوزی بحثی است که سالها در رشت وجود داشته و هنوز هم به نتیجه نرسیده است.
وی تاکید کرد: متاسفانه این طرح کارایی لازم را ندارد و به نظر میرسد زبالهسوزها برای آلودگی محیط زیست هم خطرناک باشند.
وی از دیگر سو گفت: در استان گیلان و شهر رشت مراکز دفن زباله هم در مامن و پناهگاه زیستمحیطی در دل جنگلها ایجاد میشود که به نوعی خودش به محیط زیست آسیب وارد میکنیم به همین دلیل ابتدا من از آقای دکتر جهانگیری مدیر پروژه میخواهم که به طور مفصل در بارهی اجرای این پروژه در رشت توضیح دهد.
وی تاکید کرد شورا و شهرداری باید به سمت استفاده از تکنولوژیها برتر و بهروز دنیا در این زمینه برود.
در ادامه دکتر جهانگیری مدیرعامل کارخانهی کود آلی و مدیر پروژهی زبالهسوز رشت در سخنانی توضیح داد: قرارداد با شرکت TTS برای ساخت زبالهسوز ۶۰۰ تنی مخلوط در شهریور ۹۲ بین شهرداری و شرکت تیتیاس منعقد شده است.
وی ادامه داد: ابتدا زمین ۵ هکتاری جلو کارخانهی کودآلی تعرفه شد که با مخالفت ادارهی کل محیط زیست به دلیل نزدیکی با منازل مسکونی، واحدهای آموزشی و نظامی مورد مخالفت قرار گرفت.
وی همچنین به وجود زمین ۴۰ هکتاری پشت کارخانهی کودآلی اشاره کرد گفت: به ادارهی کل محیط زیست گفتیم بر اساس قوانین و ضوابط خودشان یک نقطه از زمین مورد نظر را تعیین کنند.
دکتر جهانگیری خاطر نشان کرد: بالاخره پس از دوسال توقف پرونده در محیط زیست کشور مرداد ماه ۹۴ با سه شرط محیط زیست برای احداث زبالهسوز موافقت کرد به این شروط که «مکان پیشنهادی جزو ۱۲ مکان پیشنهادی کمیته باشد٬ «زبالهسوز باید دارای EPA استاندارد ۲۰۰۱۲ باشد» و « کار هم ارزیابی زیست محیطی داشته باشد».
وی با اشاره به اینکه شرکت TTS تاکنون نتوانسته EPA ۲۰۱۲ مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست است را ارائه کند، گفت: هم دلیل کار تاکنون متوقف بوده است.
فرانک پیشگر در این زمینه با تاکید بر مخالفتهایش همگام مطرح شدن این پروژه گفت: هنگام عقد قرارداد با اعضای شورا هیچ تماسی برقرار نشد و به همین دلیل بدون بررسی از تکنولوژی روز جهان استفاده نگردید
این عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا تاکید کرد: باید این موضوع مهم را در نظر بگیریم به جای احداث این کارخانهی بزرگ که برای نگهداری آن دستکم بایستی ۲۰ درصد هزینهی ساخت را خرج نگهداری آن میتوانستیم کارخانهی کود آلی را تقویت کرد و با نصب «ریجکت سوز» نتیجۀ یی بهتر حاصل میگردید.
وی از سازمان حفاظت محیط زیست که با احداث زباله سوز غیراستاندارد مخالفت نموده، تشکر کرد و گفت: اگر شهرداری در جهت ارتقای کمی و کیفی کارخانهی کود آلی پیش برود و با جداسازی شیشه بر کیفیت کودآلی تولید شده بیافزاید و به فکر ریجکت سوز باشد بهتر است.
اما سید رضا موسوی روزان نظری دیگر داشت و از کارشناس محیط خواست تا به عنوان نمایندهی این تشکیلات با دقت نظر بیشتر به این پرسش پایخ دهد که آیا کارخانهی زبالهسوز مد نظر مورد تایید این سازمان هست یا خیر؟
دیان رئیس ادارهی محیط زیست انسانی ادارهی کل حفاظت محیط زیست گیلان نیز با تاکید بر انجام بازدیدهای میدانی خاطر نشان کرد: با ارزیابیهای انجام شده این زبالهسوز با تکنولوژی کشورهای پیشرفته قایل مقایسه نیست.
وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با نصب زبالهسوز استاندارد موافق است اما تا کنون شرکت مورد نظر زیر بار ارائهی زبالهسوز با استانداردهای گفته شده نرفته است.
۲ میلیارد تومان برای ساماندهی رودخانهی رشت به شهرداری اختصاص یافته است
فاطمه شیرزاد در پایان این نشست با جمعبندی موضوعات گفته شده گفت: با توجه به مباحث کارشناسی اعلام گردید معلوم میشود که زبالهسزی که قرارداد آن منعقد گردید از تکنولوژی به روز دنیا و استاندارد EPA ۲۰۱۲ استفاده نمیکند و بایستی اسناد و مدارک لازم در زمینهی اقناع محیط زیست و اسناد ارزیابی زیست محیطی ارائه شود به همین دلیل با توجه به اینکه مخاطراتی که دفن زباله دارد بایستی به سمت تقویت کودالی برویم و همچینن به فکر مرکز دفن زباله در سراوان باشیم.
وی با اشاره به اقدامات خوب سازمان میدیرت پسمالندهای شهرداری برای بهسازی محل دفن زباله در سراوان گفت: راه دسترسی به این منطقه در توافقی که با ادارهی کل منابع طبیعی برای قطع برخی از درختان صورت گرفته بایستی هر چه زودتر اجرایی شود تا مشکل این منطقه نیز حل گردد.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا در پایان نیز گفت: خبر خوشی از واریز ۲۰ درصد سهم اعتبار شهرداری از اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی سازماندهی رودخانههای رشت داریم و آن اینکه طبق بررسیها دو میلیارد تومان از ۱۰ میلیارد تومان سهم شهرداری رشت به این شهرداری پرداخت شده است که انشاء الله در جای خود برای ساماندهی رودخانهها استفاده میشود.
شیرزاد گفت: امیدواریم سهم شرکتهای آب و فاضلاب، آب منطقهای گیلان، محیط زیست و… نیز پرداخت شود تا با اجرای پروژههای مربوطه وضعیت تاسفبار این رودخانه بهبود یابد.
وی گفت: اعتبار در نظر گرفته شده نمیتواند در جایی دیگر صرف شود و بایستی صرفاً برای بهسازی رودخانههای رشت هزینه گردد.
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا گفت: شورا و شهرداری از مدتی پیش کار بهسازی محل دفن زباله در سراوان و جلوگیری از ورود شیرانههای لندفیل زبالهی سراوان به رودخانههای رشت را شروع کرده است.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.