کد خبر : 7911
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۳:۴۷

در آستانه ی نوروز؛ پنج غذای گیلانی ثبت ملی شد

در آستانه ی نوروز؛ پنج غذای گیلانی ثبت ملی شد

هاتف نیوز – مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان از ثبت نحوه پخت سنتی پنج غذای اصیل گیلان به همراه مراسمات و مهارت های این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

هاتف نیوز – مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان از ثبت نحوه پخت سنتی پنج غذای اصیل گیلان به همراه مراسمات و مهارت های این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

بر پایه ی گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، رضا علیزاده در تشریح جزئیات این خبر اظهار کرد: استان گیلان با داشتن جاذبه های گردشگری بی نظیر و اصالتی ممتاز در سطح کشور و خارج از مرزهای جغرافیایی دارای شهرت و محبوبیت است.

وی با بیان اینکه حفظ هویت و تلاش برای احیای سنت ها از دیرباز در گیلان مرسوم بوده است اذعان کرد: در راستای صیانت از میراث معنوی و ارزشمند نیاکانمان، کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان ثبت چندین پرونده در فهرست آثار ملی را دنبال کردند …

علیزاده از ثبت بازارهای هفتگی گیلان و شیوه کسب و کار سنتی در آنها به شماره ۱۱۴۲ در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت: مهارت سنتی سفالگری گیلان نیز با شماره ۱۱۴۹ در این فهرست به ثبت رسیده است.

وی به ثبت پرونده های «تهیه زیتون پرورده گیلان» به شماره۱۱۴۳، «شیوه پخت باقالا قاتق» به شماره ۱۱۴۴، «شیوه سنتی پخت میرزا قاسمی» به شماره ۱۱۴۵، «شیوه سنتی پخت اناربیج» به شماره ۱۱۴۶و نیز شیوه سنتی پخت «مرغ ترش» به شماره ۱۱۴۷ در فهرست آثار ملی اشاره کرد.

علیزاده افزود: در کنار بحث خوراک اصیل گیلان، «مراسم علم بندی روستای فوشازده آستانه اشرفیه» به شماره ۱۱۴۸ نیز به عنوان میراث ناملموس در این فهرست به ثبت رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ثبت ملی مهارت سنتی «گلیم بافی» در منطقه تالش به شماره ۱۱۵۰ را از دیگر افتخارات کسب شده برای استان خواند و خاطرنشان کرد: پرونده های مذکور امروز (۲۴ اسفند) به ثبت رسیده اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.