کد خبر : 7807
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۵

حضور گردشگران، فرصتی برای انتقال هنر و فرهنگ گیلان

حضور گردشگران، فرصتی برای انتقال هنر و فرهنگ گیلان

هاتف نیوز– علی همرنگ – مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان از توسعه‌ی چشمگیر تاسیسات گردشگری این استان در طول چهار سال گذشته خبر داد و گفت: کیفیت‌بخشی به خدمات از مهمترین اولویتهای این مجموعه است.

   هاتف نیوز– علی همرنگ – مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان از توسعه‌ی چشمگیر تاسیسات گردشگری این استان در طول چهار سال گذشته خبر داد و گفت: کیفیت‌بخشی به خدمات از مهمترین اولویتهای این مجموعه است.
رضا علیزاده در نشست تشکلهای صنفی گردشگری استان گیلان با فرمانده‌ی انتظامی استان، با اشاره به گردشگرپذیر بودن خطه‌ی سرسبز گیلان، اظهار نمود: استان گیلان در همه‌ی فصلهای سال پذیرای انبوهی از گردشگران و مسافران است.
وی با بیان اینکه تنها در نوروز سال گذشته بیش از شش میلیون و 600 هزار مسافر در این استان اقامت کردند، افزود: در این بین شهرستانهای رشت، بندرانزلی، آستارا و لاهیجان بیشترین میزان مسافر را به خود اختصاص داده‌اند.
علیزاده میزبانی از 36 میلیون مسافر در طول امسال را حاکی از افزایش شش درصدی گردشگران نسبت به سال پیش دانست و خاطر نشان کرد: ارائه‌ی آمار واقعی که مبنای تصمیمگیریهای درست و سنجیده قرار گیرد، از مهمترین رویکردهای اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان است.
این مقام مسوول با قدردانی از تلاشهای نیروی انتظامی برای برقراری امنیت در استان، گفت: بی‌شک وجود امنیت یکی از مهمترین مولفه‌هایی است که انگیزه‌ی سفر به گیلان را افزایش می‌دهد.
وی فراهم نمودن زیرساختهایی از جمله راه‌آهن، جادههای ایمن، مکانهای تفریحی، اقامتی و … را از جمله نیازهای استان برای حمایت از بخش گردشگری برشمرد و اضافه کرد: خوشبختانه با تلاشهای بی‌وقفه نیروی انتظامی، علی‌رغم مسافرت تعداد پرشماری از مسافران شاهد بروز کمترین حوادث در استان بوده‌ایم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان، کیفیت‌بخشی به خدمات را از مهمترین اولویتهای این اداره‌ی کل عنوان کرد و افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه‌ی تشکلهای زیرمجموعه از جمله برنامه‌هایی است که از سال 92 به طور جدی در دستور کار قرار گرفت.
وی در ادامه به وجود 71 منطقه‌ی نمونه و 17 روستای هدف گردشگری در استان گیلان اشاره کرد و بیان نمود: با همکاری دیگر نهادهای نظارتی، با دقت عملکرد واحدهای گردشگری، اقامتی، پذیرایی و دفاتر خدمات مسافرتی را رصد می‌کنیم.
علیزاده با بیان اینکه استان گیلان دارای 233 واحد فعال پذیرایی است، تصریح کرد: تاسیسات گردشگری این استان در طول چهار سال گذشته توسعه‌یی چشمگیر داشته است به طوری که ظرفیت موجود در واحدهای اقامتی به بیش از 22 هزار تخت رسیده که البته با توجه به موقعیت استان همچنان جوابگو نیست.
وی از تلاش اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان برای حمایت از مراکز اقامتی رسمی و برخورد با مراکز غیرمجاز خبر داد و گفت: همچنین به منظور پیشگیری از تبعات نامطلوب اجتماعی و زیست‌محیطی، از برپایی چادر به وسیله‌ی مسافران جلوگیری می‌شود.
در ادامه‌ی این نشست فرمانده‌ی انتظامی استان گیلان نیز با اعلام آمادگی برای همکاری بیشتر با تشکلهای گردشگری، اظهار نمود: افتخار پلیس خدمتگزاری به همه‌ی اقشار جامعه و برقراری امنیت اجتماعی است.
سردار محمدرضا میرحیدری با تاکید بر اینکه توفیقات اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان علاوه بر رونق بخشیدن به اقتصاد استان موجبات اعتلای فرهنگی را نیز فراهم می‌سازد، افزود: رعایت شئون اسلامی و حراست از فرهنگ غنی گیلان از جمله مهمترین مواردی است که باید همواره مورد توجه تشکلهای فعال در حوزه‌ی گردشگری این استان قرار گیرد.
وی برقرای امنیت اخلاقی را در شمار مهمترین مطالبات مردم از پلیس دانست و تصریح کرد: اجازه‌ی عبور از خط قرمزها را به هیچ شخص اعم از حقیقی و حقوقی نمی‌دهیم.
میرحیدری با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی به دنبال سختگیری، تنگ نظری، برخورد سلیقه‌یی و غیراصولی نیست، گفت: از فعالان حوزه‌ی گردشگری نیز انتظار داریم به رعایت مقررات اهتمام ورزند تا نیازی به دخالت نیروی انتظامی نباشد.
وی با اشاره به اینکه استان گیلان دیار شخصیتهایی بزرگ همچون آیت‌الله بهجت است، خاطر نشان کرد: دچار شدن به ناهنجاریهای اجتماعی و بی‌اخلاقیها در شان این استان نیست.
فرمانده‌ی انتظامی استان گیلان با اعلام آمادگی برای همکاری بیشتر پلیس و اداره‌ی کل میراث فرهنگی استان در ارتباط با ساماندهی تورهای مسافرتی، عنوان کرد: با تعامل مناسب می‌توان از ورود تورهای غیرمجاز که امنیت اخلاقی استان گیلان را تهدید می‌کنند، جلوگیری کرد.
وی اشاره‌یی نیز به وضعیت مسافرکاشانه‌ها کرد و بر لزوم ساماندهی این قبیل اماکن تاکید نمود.
میرحیدری همچنین توجه به توسعه‌ و گسترش مجتمعهای بین‌راهی را ضروری ارزیابی کرد و اذعان نمود: ساماندهی این مجتمعها برای استفاده‌ی رانندگان خودروهای سنگین می‌تواند تاثیری مستقیم بر کاهش حوادث جاده‌یی نیز بگذارد.
گفتنی است در این نشست هر یک از فرماندهان ارشد نیروی انتظامی استان گیلان و نمایندگان تشکلهای مردم نهاد حوزه‌ی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان به بیان نکته نظرات خود و هم‌اندیشی با حاضران پرداختند.
موضوع توسعه و گسترش تاسیسات، بناها، اماکن و مراکز خدماتی گردشگری یکی از موضوعات مهم استان گیلان به دلیل گردشگرپذیر بودن این استان است که اگر مسوولان و مقامات این بخش در استان بخواند بر کیفیت‌بخشی به خدمات حوزه‌ی گردشگری بیافزایند بایستی در برنامه‌های کاری خود این مقوله را مورد توجه ویژه قرار دهند.
بسیاری از مرکز دیدنی، تاریخی، طبیعی، مذهبی و گردشگری استان گیلان هم‌اکنون از نداشتن امکانات اولیه و مناسب برای اقامت و بهره‌گیری گردشگران از فضاهای تفریحی و گردشگری رنج می برد و لزوم سرمایه‌گذاری در آنها برای ایجاد این امکانات و تاسیسات احساس می‌شود.
حالا که در دوران پس از تحریم با اجرایی شدن برجام روابط بین‌الممل کشور رو به بهبودی می‌رود، مسوولان و مردم گیلان انتظار دارند با ورود و جذب سرمایه به استان به ویژه برای ایجاد تاسیسات و امکانات مورد نیاز بخش گردشگری، این صنعت در استان گیلان رونقی افزونتر بیابد.
از دیگر سو مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان از هنرمندان صنایع دستی خواسته است تا از فرصت حضور گردشگران در استان برای فروش تولیدات خود که به نوعی انتقال هنر و فرهنگ گیلان به دیگر نقاط کشور است، بیشتر بهره‌مند شود.
رضا علیزاده در نشست «بررسی جایگاه صنایع دستی در برنامه‌ی ششم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان گیلان» که در لاهیجان برگزار شد، با تبیین نقش صنایع دستی در رونق اقتصادی و اشتغالزایی جوانان اظهار نمود: در سالهای اخیر هنرهای سنتی، بومی و صنایع دستی جایگاهی مناسب و مطلوب در اقتصاد کشور داشته تا آنجایی که توانمندسازی فعالان این بخش به عنوان یکی از موضوعات مهم همواره برای دولتمردان مطرح است.
وی با بیان اینکه در کشور 300 هزار هنرمند صنایع دستی شناسایی شده که 19هزار نفر از آنها را گیلانیان تشکیل می‌دهند، اذعان نمود: تولیدات صنایع دستی گیلان در سراسر کشور ممتاز شناخته می‌شود.
این مقام مسوول فرهنگی بر ضرورت برندسازی و کیفیت‌بخشی به تولیدات صنایع دستی گیلان تاکید کرد و گفت: امروزه توان رقابت با دیگر کالاهای مشابه به عنوان یک اصل مهم در جریان عرضه و تقاضا مطرح است.
علیزاده افزود: رفع مشکلات بیمه و مستمری هنرمندان و پیشکسوتان صنایع دستی اقدامی انگیزشی برای افزایش توان تولید است که اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با جدیت آن را پیگیری می‌کند و امیدواریم در آینده نزدیک محقق نیز بگردد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با اشاره به نزدیک شدن به نوروز 1395 از هنرمندان صنایع دستی خواست تا از فرصت حضور گردشگران در شهرستان لاهیجان برای فروش تولیدات خود که نهایتاً انتقال هنر و فرهنگ گیلان به دیگر نقاط کشور است، بیشتر بهره‌مند شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.