هاتفنیوز – علیرضا شعباننژاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به ظرفیت قهوهخانههای روستایی استان به ویژه در نمیسال دوم برای بهرهگیری در زمینهی امور آموزشی و ترویجی کشاورزی، گفت: توانمندسازی شالیکاران، افزایش درآمد آنها و احیای مشاغل فراموش شده که در گذشته در کنار تولید برنج انجام میشد از اولویتهای کاری سازمان جهاد کشاورزی گیلان است.
هاتفنیوز – علیرضا شعباننژاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به ظرفیت قهوهخانههای روستایی استان به ویژه در نمیسال دوم برای بهرهگیری در زمینهی امور آموزشی و ترویجی کشاورزی، گفت: توانمندسازی شالیکاران، افزایش درآمد آنها و احیای مشاغل فراموش شده که در گذشته در کنار تولید برنج انجام میشد از اولویتهای کاری سازمان جهاد کشاورزی گیلان است. وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که شالیکاران به ویژه در نیمهی دوم سال که شالیزارهای خود را درو میکنند بیش از همیشه در قهوهخانههای استان به طور مرتب حضور مییابند، تصمیم گرفتیم این تهدید را به فرصتی جدید تبدیل کنیم. مهندس شعباننژاد گفت: به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا از قهوهخانهها به عنوان یک پایگاه آموزشی بهره برده و با حضور کارشناسان به آموزش و بیان امور ترویجی برای آنها بپردازیم بنا بر این قهوهخانهدارانی که متقاضی حضور کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در قهوهخانههایشان هستند میتوانند به این سازمان مراجعه کنند و ما آمادگی کامل برای ارائهی خدمات به آنها را داریم. گفتنی است استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار زمین شالیزاری دارد که سالیانه به طور متوسط ۷۵۰ هزار تن برنج سفید از این شالیزارها تولید میشود اما تولید برنج به تنهایی نمیتواند هزینههای فراوان خانوارهای شالیکاران را تامین کند زیرا شالیکاران تنها نیمی از سال را به کشت برنج اختصاص میدهند و برخی کشاورزان ۱۸۰ روز از سال را بیکارند و زمان بیکاریشان را در قهوهخانهها میگذرانند. به تازگی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در اقدامی نو در استان برای مقابله با ضرر کشاورزان کار تدریس چگونگی پرداختن به کشت دوم و بهبود وضعیت اقتصادی و کسب درآمد کشاورزان را در دستور کار خود قرار داده است. آموزش شالیکاران به وسیلهی کارشناسان بخش کشاورزی در برخی از قهوهخانهها که محل تجمع شالیکاران است، آغاز شده است و این امیدواری وجود دارد که گسترش هم بیابد. شالیکاران میگویند: برنج شالیزار خود را برداشت کردهایم و سه ماه است که بیکار در قهوهخانهها وقت میگذرانیم. صبح از خواب بیدار میشویم و پس از صرف صبحانه به قهوهخانه میآییم. نزدیک ظهر که میشود به خانه میرویم و ناهار میخوریم و دوباره به قهوهخانه میآییم و تا شب وقت خود را اینجا سپری میکنیم. اما برخی از شالیکاران گیلانی که در قهرهخانهها آموزش توسعهی کشت دوم و پرورش همزمان ماهی و برنج دیدهاند میگویند: از مدرسان کشاورزی در قهوهخانه اطلاعات بسیاری کسب کردهاند و حتماً امسال میخواهند همزمان با نشای برنج به پرورش قزلآلا در شالیزار بپردازند زیرا هم از پرورش ماهی درآمد کسب خواهند کرد و هم برنجی سالمتر و بهتر تولید میکنند. برخی از شالیکاران این اقدام سازمان جهاد کشاورزی را ستوده و گفتهاند: از حمایت مسوولان استان از کشاورزان بسیار خوشحال میشویم و حتماً توصیههای کارشناسان جهاد کشاورزی را رعایت خواهیم کرد. یکی از برنامههایی که در این قهرهخانهها آموزش داده میشود استفادهی به موقع از آب در زمینهای شالیزاری است که در این باره نیز برخی شالیکاران آموزش دیده میگویند: از فرصت بارندگیهای اخیر بهره گرفتیم و به شخم زمستانهی شالیزارها پرداختیم تا هم جلوی تکثیر کرم ساقهخوار برنج را بگیریم و هم از آب باران نهایت استفاده را ببریم. در هر صورت به نظر میرسد طرح سازمان جهاد کشاورزی برای تبدیل قهرهخانههای استان به کلاسهای درس شالیکاران میتواند نتایجی ثمربخش برای کشاورزی این خطه داشته باشد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.