هر سال در فصل برداشت برنج «دود» آسمان گیلان را فرا میگیرد.
هاتف– با آغاز فصل برداشت برنج موضوعی که هر ساله موجب طرح مسائل مهم و اساسی در زمینهی چگونگی مدیریت ضایعات و کاه و کولوش مطرح میشود، باز هم همچنان به قوت خود باقی است و مسئولان هرسال از کشاورزان میخواهند تا از آتش زدن کاه و کولوش جداً خودداری کنند.
در گذشته با توجه به ساده بودن زندگیها، نزدیک بودن انسان به طبیعت و مصرف همگن با طبیعت، پسماندهای تولید شده به راحتی در محیط زیست قابل برگشت بودند اما با افزایش جمعیت، صنعتی شدن جوامع و تغییر الگوهای مصرف، این پسماندها به مرور باعث بروز مشکلات بسیار پیچیدهی زیستمحیطی شده تا جایی که امروزه برای رفع مشکلات مربوط به این بخش، همکاری همهی دستگاههای اجرایی و بهرهگیری از ظرفیت شهرواندان مورد نیاز است.
یکی از موضوعات مهم مربوط به مدیریت پسماندها، مسالهی سوزاندن کاه و کولوش به وسیلهی کشاورزان در فصل برداشت برنج است، که هماکنون به یکی از مشکلات محیط زیستی استان تبدیل شده که هر سال در فصل برداشت برنج مسائلی را برای استان به همراه دارد.
مسئولان در سازمانهای محیط زیست و کشاورزی همواره از کشاورزان خواستهاند که از آتش زدن این ضایعات خودداری کنند، اما تفکر و باورهای سنتی کشاورزان نیز هیچگاه به آنان اجازه نمیدهد که به توصیهی کارشناسان عمل نمایند.
هر ساله با فرا رسیدن فصل برداشت برنج بر پایهی یک سنت نادرست و نگاه اشتباه به ضایعات برنج در شالیزارها، کشاورزان دست به آتش زدن کاه و کولوش زده و گمان میکنند که با این اقدام زمینهای کشاورزی در سال بعد از گرفتار شدن در دام آفات در امان میماند، اما کارشناسان این نگاه و دیدگاه را نادرست میدانند و اعتقاد دارند میتوان با برنامهریزی روی ضایعات برنج سبب ایجاد ارزش افزوده برای کشاورزان شد.
هر ساله ادارهی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان نیز با انتشار اطلاعیهیی از برخورد با کشاورزانی که کاه و کولوش برنج را میسوزانند و جریمهی آنها خبر میدهد. هر چند سال به سال از وسعت و دامنهی اینگونه اقدامات کاسته میشود اما همچنان در فصل برداشت برنج «دود» آسمان گیلان را فرا میگیرد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.