عضو پیشین نمایندگان اتاق بازرگانی ایران
هاتفخبر – یک کارشناس امور اقتصادی که عضو پیشین نمایندگان اتاق بازرگانی ایران نیز بوده در بارهی اینکه در سالهای اخیر چه مولفهها و تحولاتی به چالش اقتصادی دامن زده است؟ گفت: در سالهای اخیر موضوع تحریمها و ساختارهای پُرایراد اقتصادی کشور را به چالش کشیده است.
حسین وثوقی به “ایرنا” گفت: کاهش درآمد ارزی ناشی از کاهش صادرات نفت ناترازی بودجهی دولت را تشدید کرده و از سوی دیگر ۵۰ سال تورم دو رقمی مستمر در کشور توانمندیها و ذخایر اقتصاد ایران را به تحلیل برده و تورم مزمن را در کشور نهادینه کرده است.
وی ادامه داد: همچنین سرمایهگذاری نکردن در زیرساختهای کشور در طول ۱۲ سال اخیر نیز میزان استهلاک را از میزان سرمایهگذاری جلو انداخته است. بنا بر این در چنین شرایطی رشد اقتصادی در برابر میزان فزایندهی نقدینگی کشور پایین بوده و این مشکل باعث ماندگاری تورم و دامن زدن به چالش تورم شده است.
وثوقی میگوید که بهتر است بین تورم و گرانی هم تفاوت قائل شویم. آنچه اکنون به صورت برجسته دیده میشود گرانی ناشی از کمبود کالا است. تورم از میزان بالای نقدینگی به وجود میآید. دولتها با چاپ پول بیش از رشد اقتصادی، تورم را بر مردم تحمیل میکنند اما با آدرس غلطِ گرانی مردم را در برابر تولیدکنندگان، اتحادیههای صنفی و دیگران قرار میدهند در حالی که مقصر اصلی تورم، خود دولتها هستند که سالها در بودجه ناترازی ایجاد کردهاند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.