کد خبر : 48090
تاریخ انتشار : جمعه ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۰

مطلب زیر دلنوشته‌یی است که جرقه‌اش را مرگ جانگداز "دخترآبی" در فکر من زد و به دنبال آن دیگر دختران سرزمینمان.

هاتف‌خبر – سید حسین ضیابری سیدین – از زمانی که خودم را شناختم یعنی از حدود پنج سالگی سرخ بودم. در رشت سپیدرود، در ایران پرسپولیس و در جهان به منچستر یونایتد علاقه‌مند بودم اما سرنوشت گویا برایم آبی را رقم زده بود. در سال ۱۳۹۸ به دنبال خودسوزی  دختر آبی من هم آبی شدم.
سحر خدایاری ملقب به دختر آبی از هواداران تیم فوتبال استقلال تهران در اعتراض به دستگیری و محکومیت خود به زندان به دلیل تلاشش برای ورود به ورزشگاه آزادی و تماشای فوتبال اقدام به خودسوزی کرد و در ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ درگذشت‌ و من همان روز دیدن فوتبال در هر سطح و به هر طریق را کنار گذاشتم.
اقدام او سبب شد نخستین حضور گزینشی زنان برای تماشای یک بازی ملی پس از انقلاب ۵۷ رقم بخورد اما گویی ماه شهریور با ما خیلی کار دارد. روز ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۱ مهسا امینی جوان ۲۱ ساله پس از دستگیر شدن به وسیله‌ی گشت ارشاد در تهران، به طرزی که هنوز تصویری دقیق از چگونگی ماجرا ارائه نشده است، جان خود را از دست داد و مرگ او سبب بروز واکنش‌ها و اعتراضات گسترده به مدت چندین ماه در نقاط مختلف کشور شد.


اما باز هم این شهریور دست بردار نبود، تا اینکه روز ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ هم نیکاشاکرمی یکی از نوجوانان معترض که پس از از دست رفتن مهسا، در اعتراضات شهریور ۱۴۰۱ شرکت کرده بود، با مرگی که هنوز ابعادش چندان روشن نیست پس از گذشت 10 روز از دستگیری، جسدش در کهریزک به وسیله‌ی خانواده‌ی وی شناسایی شد، و پیکیر بی‌جان او مخفیانه به خاک سپرده شد.
گفته‌اند که نیکا خیلی به هنر علاقه داشته و خانواده‌اش برای ادامه‌ی تحصیل در رشته‌ی هنر برای وی، به تهران مهاجرت کرده بودند. هر چند در این بین نوجوانان و جوانان بسیاری جان خود را در جریان اعتراضات از دست دادند، اما همه‌ی آنها هدفی مشخص داشته‌اند و آن احترام به حقوق شهروندی و حریم خصوصی افراد و زیست انسانی و مُداراجویانه‌ی همه‌ی شهروندان ایرانی با حقوقی برابر در کنار یکدیگر بود.
از دختر آبی متشکرم که سبب شد تماشای فوتبال را برای همیشه کنار بگذارم و از زمان آسمانی شدن او، حتی چند لحظه فوتبال تماشا نکنم و از مهسا و نیکا هم سپاسگزارم که نگاه مرا به زندگی عوض کردند.هر چند اتفاقات شهریور ماه خیلی ناگوار بوده اما، در بطن خود برای جامعه آگاهی به دنبال داشته است. این سه قطره خون و دیگر خونهای ریخته  شده هرگز از حافظه ی تاریخی ملت محو نمی‌شود. این را من نمی‌گویم تاریخ می‌گوید.
همانطور که سحر خدایاری سبب شد تا خیلی‌ها فوتبال را به حاشیه برانند، مرگ مهسا و نیکا و… هم سبب شد تا نگاهی جدید به زندگی بیافکنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.