هاتفخبر – میهمان این ماه نشست شورای شهرستان نشست رشت عصر روز دوشنبه ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۲ مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان بود، که اعضای حاضر به طرح مسائل مرتبط پرداختند.
به گزارش “هاتفخبر” مجید عزیزی در این نشست که با حضور جمعی از دستاندرکاران رسانههای گروهی برگزار شد، با اشاره به اینکه شهرستان رشت و استان گیلان دارای ظرفیت بسیاری در زمینهی گردشگری، میراث فرهنگی و صنایعدستی است، گفت: جمع حاضر عصارهیی از شوراهای شهرستان رشت است که مدیران و مسوولان استانی و شهرستانی میتوانند با تبادل نظر در این جمع مشکلات و مسائل شهرستان را دریافت کرده و بهتر در مسیر توسعهی استان گام بردارند.
رئیس شورای شهرستان رشت با اشاره به یکی از مسائل این شهرستان در زمینهی گردشگری گفت: نوار ساحلی شهرستان رشت در محرومیت است و ناهماهنگی دستگاههای دولتی هم سبب سوءاستفاده برخیها شده تا ورودیهایی را برای خود در نظر بگیرند.
عزیزی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری استان گیلان و به ویژه شهرستان رشت، گفت: علاوه بر این نعمتهای خدادادی، ما در زمینههای فرهنگی، میراثی و صنایعدستی نیز ظرفیتهایی داریم که مغفول ماندهاند همچون برند شهر خلاق خوراک رشت که همه داریم همچنین برای ثبت جهانی شهر رشت به عنوان شهر جهانی صنایعدستی تلاش میکنیم.
وی به بازسازی بناهای تاریخی برخی محلات رشت از جمله محلهی ساغریسازان اشاره کرد و آنرا در جذب گردشگر موثر دانست و همچنین تاکید کرد: برای معرفی ظرفیتهای گردشگری، باید از پیوند مدرنیته و سنت، بهره برده شود.
بخش خصوصی در بازسازی بناهای تاریخی گیلان و رشت سرمایهگذاری کند
در ادامهی این نشست مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان گفت: در مجموع گیلان پنجهزار و ۲۰۰ اثر تاریخی دارد و یکهزار و ۲۳۵ اثر تاریخی ثبت شده که رتبهی چهارم کشوری را در آثار تاریخی دارد.
ولی جهانی با اشاره به اینکه موزهی میراث روستایی پس از انقلاب اسلامی ساخته شده و یک گیلان کوچک است، افزود: در شهر رشت افزون بر ۵۰۰ هکتار بافت تاریخی داریم و در محلات قدیمی این شهر برای مرمت ۳۴ بنا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه مالکان موظف شدهاند تا در بافت تاریخی بر اساس قوانین وزارت میراث فرهنگی ساختوساز انجام دهند، بیان کرد: پروندهی ثبت ملی “سبزمیدان”، “خیابان امام خمینی”، “خیابان سعدی” و “خیابان شریعتی” در وزارتخانه در دست بررسی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان با اشاره به اینکه کل اعتبارات امسال این ادارهی کل ۳۴ میلیارد تومان است، خاطر نشان کرد: این میزان اعتبار حتی برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی هم کافی نیست.
جهانی با بیان اینکه برای مرمت خانهی نصرت رحمانی هشت میلیارد تومان اختصاص داده شده است، گفت: اما باید برای اینکه نتیجهیی بهتر حاصل شود برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی گیلان باید بخش خصوصی ورود کند.
جهانی همچنین از اختصاص ۵۰۰ میلیون تومان برای بازسازی سر در مسجد جامع لشتنشا خبر داد و گفت: پیگیر هستیم که این اعتبار بیشتر هم بشود.
وی در پایان سخنانش گفت: سرمایهگذار داریم اما باید شوراها و شهرداریها طرح و برنامه ارائه بدهند تا بر اساس آن اقدامات لازم انجام شود.
سخنان اعضای شورای شهرستان رشت هم شنیدنی بود!
محمد صادقی عضو شورای شهر لشتنشا در این نشست با بیان اینکه گویا در حریمها و بناهای تاریخی هیچگونه ضوابطی وجود ندارند، گفت: معیارهای تاریخی و اسلامی در ساختوسازها رعایت نمیشود و از ادارهی کل میراث فرهنگی میخواهیم که اطلاعرسانی لازم را انجام داده و اطلاعات لازم را در دسترس شوراها نیز قرار دهد.
عضو شورای شهرستان رشت با تاکید بر اینکه اعتبارات مرمت و بازسازی برای غرب و شرق استان یکی باشد و عدالت در پرداختها رعایت شود، تصریح کرد: در زمینهی گردشگری برای نوار ساحلی لشتنشا و خشکبیجار هیچگونه امکانات گردشگری در این ۴۰ سال دیده نشده است.
صادقی گفت: حداقل امکانات نیز وجود ندارد، توزیع عادلانه منابع باعث میشود که مردم امیدوار و دلگرم شوند.
عزتالله حسینپور هم تاکید کرد: روستاهای بخش مرکزی میتوانند گردشگرپذیر باشند به شرطی که به آنها توجه شود ما انتظار داریم که امکاناتی ویژه برای این روستاها در نظر بگیرند.
عضو شورای سقالکسار تاکید کرد: بسیاری از مردم برای اجرای پروژهی بومگردی امکانات اولیه که زمین باشد را دارند اما متاسفانه کار آنها دچار بروکراسی اداری میشود.
مصطفی عباسدوست عضو شورای فخرآباد لشتنشا هم در ادامه نشست گفت: زیباکنار را همه میشناسند در حالی که شهرهای منتهی به این منطقه شناسایی نشده است.
وی اظهار کرد: ۲۰ کیلومتر بین لشتنشا و خشکبیجار وجود دارد که گردشگران شاهد یک حلبیآباد هستند و تا آلان طرح مطالعاتی گردشگری در این زمینه نداشتهایم.
عباسدوست با بیان اینکه هیچگونه بازار صنایع دستی در این مسیر دیده نمیشود، اظهار کرد: برای ساخت بومگردی به زمینها تغییر کاربری داده نمیشود و این موضوع باعث میشود که زمینها فروخته شوند چون حمایتهایی در این زمینه باید میشد، انجام نشده در حالی که در استان همسایهی ما مازندران پروژههای بومگردی بسیاری وجود دارد اما در گیلان چنین چیزی نیست.
وی گفت: در شهر رشت به غیر از پیادهراه فرهنگی جاذبهی گردشگری دیگر نیست و تبلیغات مناسب هم برای شناساندن بناهای تاریخی رشت صورت نگرفته است.
ابراهیمزاده عضو شورای شهر کوچصفهان هم در این نشست گفت: در زمینهی صنایع دستی از گردشگری اشتیاق دیده میشود. همچنین در زمینهی میراث فرهنگی که آیینهی گذشته ما است باید توجه بیشتر داشته باشیم. در کوچصفهان پل قدیمی “مرغانه پل” آمادگی برای مرمت و نگهداری آن داریم و امیدواریم اداره کل میراث فرهنگی در این زمینه به ما کمک کند.
حسن دوستی عضو شورای پیربازار نیز در این نشست با بیان اینکه پیربازار شهر تاریخی است، گفت: متاسفانه آثار تاریخی پیربازار حفظ و حراست نشده است.
حمید صفری عضو شورای شهر خشکبیجار هم خواستار همکاری همه دستگاههای اجرایی در توسعهی گردشگری شد و گفت: هنوز ما در زمینهی ایجاد و نگهداری توالتهای عمومی مناسب و همچنین مدیریت زبالهها ماندهایم. هر کجا که دست گذاشتیم خرابی به بار آمده است.
وی اظهار کرد: خدماتی هم صورت نگرفته است. شما تصورش را بکنید اگر گردشگر خارجی بیاید هیچ خدماتی نمیتوانیم به آنها بدهیم.
صفری همچنین بیان کرد: ۱۵ کیلومتر ساحل داریم اما خشکبیجار بخش محروم استان گیلان است، در حالی که با همین ۱۵ کیلومتر ساحل میتوانیم از محرومیت خارج شویم اما متاسفانه فعل خواستن بین مسوولان ما نیست.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.