هاتفخبر – در ادامهی واکنشها نسبت به «کارزار ایجاد آرامستان مشاهیر استان گیلان در شهر رشت» مسعود ربیعیفر مقالهیی را در گروهها و شبکهی اجتماعی به عنوان «بهانهیی برای بیبهانهها در خصوص آرامگاه مشاهیر» منتشر کرده که در زیر میتوانید مطالعه کنید.
هاتفخبر – در ادامهی واکنشها نسبت به «کارزار ایجاد آرامستان مشاهیر استان گیلان در شهر رشت» مسعود ربیعیفر مقالهیی را در گروهها و شبکهی اجتماعی به عنوان «بهانهیی برای بیبهانهها در خصوص آرامگاه مشاهیر» منتشر کرده که در زیر میتوانید مطالعه کنید. آنگاه که دست تطاول، زمانه دست به تخریب همه چیز میزند و قدرت گذشت و گذر روزگار حتی از سلاح سلطه سلاطین پرطمطراق نیز چیزی برای زرق و برق وعرضاندام باقی نمینهد تنها چیزی که چون منارهای درخشان و نشانه و نشانی از روزگاران گذشته برای خردپیشگان روزگار حال و حاضر به ارمغان میگذارد، بنای یاد بود مشاهیر است، آنانی که معماران فرهنگ بشریاند و چونان مشعل به دستانی که چراغ هدایت نسلهای بعد از خود بودهاند جلوهگری میکند، آنان را برگردن معاصران حقی است عظيم و منتی است گران زیرا اگر وجود این مشعلهای فروزان نبود، معلوم نبود ابنای بشر چسان و چگونه با تاریکی جهل دوران خود کنار میآمدند و به طریق عقلانیت راه میجستند، حال آنان که از غوغای تن رهیدهاند و به دیار باقی شتافتهاند آیا سهم دانش این مردان و زنان فرهنگآور نباید به طریقی معقول و خردپسند ادا شود؟ گمان میرود کمترین سهمی که میتوان از آن طریق ادای دین به این بهینمردان و زنان نمود، ساخت مجموعهای درخور باشد. در مغربزمین بنای مشاهیر به صورت monument که معمولاُ سازهای برآمده از نماد فعالیت فرهنگی هریک از این مشاهیر است، ساخته میشود و در ایران نیز شد این آرامگاهها با تاسی و الهامگیری از غربیان اما با بافتی ایرانی بنای یادبود ساخته شده و نمونه اعلای آن را میتوان در آرامگاه بوعلی سینا دید که مناره تیز و بلند آن، نمادی از اوج رفعت فکر سینایی، و در آرامگاه خیام، نشانی از آنچه در اشعار میسروده و یا در نهانخانه ذهن فلسفی و ریاضیاش با آن نجوا میکرده، بازتاب داده شده است.
اگر ما قدرت تکثیر و تولید چنین مردانی را نداریم حداقل قدرت تبلیغ و معرفی چنین شخصیتهایی را با نوع بنای یادبودی که برای آنان خواهیم ساخت نشان دهیم. این اقدام چندضلعی و چندبعدی است از یک طرف ادای دین به فرهنگسازان جامعه و از طرف دیگر به طریق غیرمستقیم ایما و اشارهای برای نسل جوان که در بیسرمشقی چون برگهای خزان با باد به این سو و آن سو میجهند که الگو برگیرند و با الهام از آنان مسیری نو و معنیدار را برای خویش برگزینند باری ساختن آرامگاه مشاهیر به ویژه در شهر نخبهپرور و نابغهپرور رشت لازم است چون فرهنگ این روزگار لازمهاش حفظ ارزشهایی است که فرهنگمداران به بهای آن سرمایه عمر خود را در این راه هزینه کردهاند….. زهی سعی و زهی همت ناظران و مجریان مربوط به این امرا….. پینوشت: گیلانیان فرهنگدوست با امضای طومار در سایت کارزار از طریق لینک زیر به این پویش بپیوندید.
https://www.karzar.net/69847
گفتنی است در لحظهی انتشار این مطلب ۷۱۰ نفر کارزار را امضا کردهاند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.