هاتفخبر – سیدی حسین ضیابری سیدین – رشت شهری است که به دلیل تعدد تعویض شهردارانش در طول سالهای گذشته همه نوع شهردار را به خود دیده است. شهردارانی که کارکرده و محبوب مردم بودند، شهردارانی که کارکرده و مغضوب مردم بودند، شهردارانی که کارنکرده محبوب مردم شدند و شهردارانی که کارنکرده همواره معضوب مردم
هاتفخبر – سیدی حسین ضیابری سیدین – رشت شهری است که به دلیل تعدد تعویض شهردارانش در طول سالهای گذشته همه نوع شهردار را به خود دیده است. شهردارانی که کارکرده و محبوب مردم بودند، شهردارانی که کارکرده و مغضوب مردم بودند، شهردارانی که کارنکرده محبوب مردم شدند و شهردارانی که کارنکرده همواره معضوب مردم بودهاند اما آنچه در این بین برای بسیاری از شهروندان رشت مطرح بوده این است که چرا شوراهای چهارم، پنجم و ششم که بیشترین تعویض شهرداران در زمان آنها صورت گرفته، در هیچیک از موارد به آرای تودهی مردم توجه نداشته است. نگاهی به دورهی تصدی شهرداران رشت پس از شورای سوم نشان میدهد که متوسط دورهی فعالیت آنها در شهرداری به کمتر از یکسال رسیده است. اینکه چرا شوراهای چهارم، پنجم و ششم سر سازگاری با شهردارانی که خود آنها را منصوب کردهاند، نداشته و دائماً در لابیرنت پیچ در پیچ درگیری با شهرداران و فرآیند انتخاب شهردار توقف نموده و نتوانستند نمرهی قبولی از مردم بگیرند، دقیقاً به نوع نگاه اعضای شورای اسلامی شهر رشت برمیگردد. اوج محبوبیت شورای اسلامی شهر رشت را میتوانیم در دورههای اول تا سوم شورا ببینیم جایی که هر یک از شوراهای شهر توانستهاند به دور از تفرقه و جدایی و یا درگیریهای بیحاصل کار و ثمرهیی مثبت از خود برجای گذارند و طول دورهی تصدی شهردارانشان هم متوسط بیش از دو سال بوده است. اما چه شد که حالا شهر رشت به شهری تبدیل شد که وضعیت شهرداری آن شهرهی خاص و عام در کشور شده است؟ بدیهی است تا زمانی که زیادهخواهیهایی وجود داشته باشد، درگیریها و اختلافنظرها هم بیشتر خواهد بود. به نظر میرسد این تصور که شهرداران رشت ناکارآمد بودهاند، نمیتواند تصوری درست و همهپسند بوده باشد چون اصولاً آنها فرصت برنامهریزی برای شهر نیافتهاند.
به هر حال اگر یک شهردار مناسب هم بخواهد در یک شهر منشای اثر خیر و نیکی شود باید فرصت زمانی مناسب هم برای اجرای ایدهها و نظرات خود داشته باشد. با نگاهی به گذشتهی این شهر پرتلاطم میتوانیم به خوبی دریابیم که شهرداران رشت اصولاً فرصت و زمان مناسب را نداشتهاند که بتوانند برای شهر برنامهیی تدوین کنند. آنهایی که با برنامه آمدند درگیر اختلافات خود با شورای شهر شدند و آنهایی که بدون برنامه آمدند در تلاش برای کسب رضایت همهی اعضای شورا شکست خوردند. باید شورای شهر رشت یکبار برای همیشه تکلیف این شهر را مشخص کند، مگر چقدر از عمر شورای ششم شهر رشت باقی ماندهاست که بیش از یکسال آن به درگیری با شهرداران گذشته است؟ شورای ششم کنار رفتن سیدمحمداحمدی، سرپرستی علی بهارمست، شهرداری سیدامیرحسین علوی و سرپرستی سیدمجتی خدمتبین دانا را به خود دیده است. این شورا حالا باید تصمیم بگیرد که آیا میتواند در مدت دو سال و اندی باقیمانده از عمر فعالیت شورای ششم، تنها با یک شهردار کنار بیاید و کار خود را به پایان برساند؟ از دیگر سو سیدمجتبی خدمتبین دانا در مدت زمان اندک در سرپرستی شهرداری رشت نشان داده که به خوبی از پس مسائل و مشکلات شهر میتواند، برآید. در زمان او حقوق پرسنل شهرداری رشت ترمیم شد، بسیاری از پروژههای راکد دنبال گردید، رفع چالهچولههای خیابانها و معابر شهر سرعت گرفت و توجهی ویژه به آسفالت معابر شد. دانا توانسته است در قامت یک شهردار مدیر و مدبر خود را نشان دهد و از پس مشکلات کوچک و بزرگ شهر برآید. او که از بدنهی شهرداری رشت است در مدت زمان اندک رابطهیی نزدیک هم با اعضای شورا برقرار کرده و به نظر میرسد میتواند گزینهیی منطقی و مناسب برای تصدی مدت سالهای باقیماندهي عمر شورای ششم باشد. چرا باید شورایی که کلید شهر را در دستان خود دارد، دنبال کلیدساز بگردد و آنچه خود دارد را از دیگری تمنا و درخواست کند؟!
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.