هاتفخبر – «لابهلای خبرها» نگاهی گذرا و نیمه تحلیلی به خبرهایی که در طول هفته گفته یا شنیده شده دارد که خواندن آنها میتواند برای مخاطب جالب باشد.
هاتفخبر – معلوم نیست چه دستهایی در کار است که هر ساله باید به جان جنگلهای استان گیلان آتش بیفتد تا زمینههای قطع درختان نیمهسوخته فراهم شود.
این مطلب را یکی از فعالان و تلاشگران حفاظت محیط زیست در استان گیلان این هفته با انتشار یک ویدئو از جنگلهای منطقهی «توشی» در شهرستان سیاهکل عنوان میکند و به طوری که در این ویدئو نشان داده میشود، میگوید که تعداد بسیاری از درختان این منطقه به وسیلهی افرادی آتش زده شدهاند.
وی در ادامهی سخنانش در این زمینه روشنگری میکند که این آتشزدنها بدان جهت صورت میگیرد که با نابودی جنگل و تغییر کاربری زمینها این افراد به اهداف مالی خود میرسند.
این ویدئو در «آفتابنیوز» بازتاب یافته و در برخی از سایتهای خبری نیز تکرار شده است.
گفتنی اینکه در طول سالهای گذشته موارد بسیاری از آتش زدن عمدی جنگلها به وسیلهی «جنگلخواران» در مناطق شمالی و غربی ایران به ویژه در استان گیلان مشاهده و گزارش شده است.
از سرنوشت افرادی که در این موضوع و مسالهی خطرناک دخیل بودهاند به هیچوجه گزارش یا خبر تهیه نشده و مشخص نیست آیا به سزای عمل نادرست خود رسیدهاند یا خیر؟!
اما از دیگر سو فرماندهی یگان حفاظت ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان دربارهی درست بودن کلیپ منتشرشده از آتش زدن عمدی درختان جنگل روستای «توشی» شهرستان سیاهکل برای تغییر کاربری آن گفت: منطقهی منتشر شده در کلیپ مذکور جزو جنگلهای در دست کاشت منابع طبیعی بوده و جزو جنگلهای هیرکانی نیست.
وی با بیان اینکه این منطقه جزو طرح جنگلکاری کاج است گفت: جنگلهای روستای «توشی» سیاهکل یکی از مناطق بحرانی آتشسوزی است که هر ساله با روشن کردن یک آتش کوچک به وسیلهی گردشگران یا جنگلنشینان بهویژه در زمان وزش باد گرم شاهد حریق در آنجا هستیم.
این مقام مسوول با بیان اینکه جنگل روستای «توشی» دیماه گذشته دچار حریق شد و سوختگی درختان در کلیپ هم مربوط به همان زمان است، تصریح کرد: در این حریق کف جنگل «توشی» به صورت سطحی سوخت و این حریق عمیق نبود به همین دلیل همهی آن درختان نیز سطحی سوختهاند یا با دود سیاه بلند شده است.
هاتفخبر – سفر خانوادهی قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به ترکیه برای خرید سیسمونی سر از نماز جمعهی یکی از شهرستانهای استان گیلان درآورد.
به گزارش «هاتفخبر» دامنهی انتقادها از این سفر جنجالی نه تنها در پایتخت بلکه به تریبون نماز جمعهیی در استان گیلان نیز رسید.
به گزارش «عصر ایران» خطیب نماز جمعهی شهرستان آستارا، بدون ذکر نام قالیباف، از سفر خانوادهی او به کشور ترکیه برای خرید سیسمونی بچه انتقاد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین باقری امام جمعهی شهرستان آستارا دربارهی این سفر جنجالی به استانبول ترکیه در خطبههای نماز جمعه گفت: سیرهی امیرالمؤمنین(ع) در دوران مسئولیت و حکومت ساده زیستی و همراهی با پایینترین اقشار جامعه بود.
وی افزود: امیرالمؤمنین علی(ع) باید الگوی رفتاری مسوولان ما باشد. حضرت امیر از بسیاری از مباحات نیز پرهیز میکرد و حتی کیسهی آرد خود را مهر و موم میکرد تا مبادا کسی روغن به آرد اضافه کند و آن را تبدیل به حلوا نماید.
حجتالاسلام باقری ادامه داد: به مسوولان توصیه میکنم بر اساس دستورات دینی خود و خانوادهشان را از موضع تهمت حفظ کنند و اجازه ندهند چنین مسائلی موجب بدبینی مردم به ایشان گردد.
خطیب نماز جمعه افزود: یقینا در این شرایط بد اقتصادی و وضعیت کرونایی که بسیاری از خانوادهها به خاطر مشکلات معیشتی دو سال است که رنگ سفر را هم ندیدهاند، سفر خانوادهی یک مقام مسوول ارشد نظام به خارج از کشور، آن هم در ماه مبارک رمضان به هیچوجه پذیرفته نیست و خلاف سیرهی حضرت امیرالمؤمنین(ع) است.
هاتفخبر – خبرهای رسیده حاکی از تجمع معلمان استان گیلان و بسیاری از استانهای دیگر برای اجرای طرح رتبهبندی فرهنگیان در روز پنجشنبه یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ است.
به گزارش رسیده در این روز در برخی از استانهای کشور شماری از معلمان با تجمع اعتراضی در برابر ادارات آموزش و پرورش خواهان اجرای طرح رتبهبندی شدند.
معلمان استانهای فارس، اصفهان، قم، گیلان و خراسان رضوی از جمله فرهنگیانی بودند که خواستار اجرای طرح رتبهبندی شدند.
با اینکه تعداد معلمان و بازنشستگان شرکتکننده در این تجمعات نسبت به گذشته کاهشی چشمگیری داشته، اما شعارهای در برخی موارد سیاسیتر شده است و شعارهایی همچون «معلم زندانی آزاد باید گردد» و «معلم داد بزن حق تو فریاد بزن» و «یک سیسمونی کم بشه، مشکل ما حل میشه!» از جملهی این شعارها بود.
تجمعکنندگانی که شعار میدادند «یه سیسمونی کم بشه مشکل ما حل میشه» این شعار را در ارتباط با خبر منتشر شدهی خرید سیسمونی نوهی رئیس مجلس شورای اسلامی از ترکیه سر میدادند که به وسیلهی برخی شبکههای اجتماعی منتشر شده است، اما مسوولان میگویند این مطلب صحت ندارد و ساخته و پرداختهی دشمنان است.
با این حال بیشتر شعارهای معمان اینبار همچنان مربوط به نگرانیهای آنها در زمینهی اجرایی شدن طرح رتبهبندی معلمان بود.
گفتنی اینکه بر پایهی اعلام سخنگوی وزارت آموزش و پرورش احکام قطعی طرح رتبهبندی تا پایان بهار امسال صادر خواهد شد.
هاتفخبر – آهنگ تعطیلی رستورانها پس از پایان همهگیری «کرونا» متوقف شده اما این صنف همچنان درگیریهای خود را دارد و «گرانیها» مهر بر گواهی کندی کار آنها زده، با این همه رئیس اتحادیهی رستورانداران میگوید، تقاضای مردم برای حضور در رستورانها ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به گذشته افزایش یافته است.
به گزارش «هاتفخبر» رئیس اتحادیهی رستورانداران با اشاره به رکود دو سالهی رستورانها به دلیل شیوع «ویروس کرونا» اظهار کرد: در یک بازهی زمانی بسیاری از رستورانها تعطیل شدند و حتی رستوراندارها به دلیل شرایط بد اقتصادی تصمیم به تغییر شغل میگرفتند اما خوشبختانه در چند وقت اخیر این روند متوقف شده و شاهد تعطیلی و باطل کردن جواز رستورانها نبودیم.
بر پایهی خبرهایی که برخی از منابع خبری منتشر کردند، سیدعلیاصغر میرابراهیمی در بارهی آخرین وضعیت رستورانها اظهار کرد: با وجود بر این اوضاع کسب و کار رستورانها خوب نیست و دلیل اصلی آن گرانی مواد اولیه است که رستورانها را دچار مشکل کرده است.
وی ادامه داد: همچنان هنوز «کروناویروس» به نوعی روی تقاضای مردم برای حضور در رستوران تاثیر دارد هر چند که وضعیت نسبت به گذشته بهتر شده است.
میرابراهیمی افزود: تقاضا نسبت به همین مدت در سال گذشته حدود 20 تا 30 درصد افزایش یافته اما مشکل اصلی تهیهی مواد اولیه است چون تقریباً همهی مواد غذایی گران شدهاند. روغن، زعفران، گوشت و… افزایش قیمت بسیاری داشتهاند و حتی برنج به حدود کیلویی 80 تا 90 هزار تومان رسیده که این مساله کار را برای رستورانهداران مشکل نموده است.
رئیس اتحادیهی رستوراندارها بیان کرد: قیمت غذای تمام شده در رستورانها به صورت رقابتی تعیین میشود. ممکن است یک رستوران از مواد باکیفیتتر و یک رستوران دیگر از مواد با کیفیت ضعیفتراستفاده کند، اما در نهایت یک فرمول برای محاسبه وجود دارد که قیمت مواد مصرفی با فاکتور روز به صورت مستند به علاوه هزینهی سربار با 20 درصد سود در نهایت باید قیمت غذا را مشخص کند.
وی با اشاره به تغییر شغل بسیاری از رستورانداران گفت: در یک بازهی میزان مشخص بسیاری از تعطیلیها را در رستورانها شاهد بودیم که رستوراندارها به دلیل شرایط بد اقتصادی تصمیم به تغییر شغل میگرفتند اما خوشبختانه در چند وقت اخیر این روند متوقف شده و شاهد تعطیلی و باطل کردن جواز رستورانها نبودیم.
میرابراهیمی همچنین زیاد بودن مالیات رستورانها همچون مالیات با ارزش افزوده را یکی از دلایل این موضوع است.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.