کد خبر : 40132
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۸

فرق بین «دست‌وپای شالیکاران» و «دست‌وپای دلالان»!

فرق بین «دست‌وپای شالیکاران» و «دست‌وپای دلالان»!

خبرهای رسیده حاکی از آمادهسازی شالیزارهای گیلان برای آغاز فصل کشت و کار جدید برنج است. کشاورزان سختکوش و پرتلاش گیلان که هر ساله در چنین روزهایی خود را مهیای کار و فعالیت برای آغاز فصل کشت، خزانه‌گیری، نشاکاری و سپس داشت و برداشت برنج می‌کنند، همواره به روزهایی می‌اندیشند که روزهای شروع فصل و

خبرهای رسیده حاکی از آمادهسازی شالیزارهای گیلان برای آغاز فصل کشت و کار جدید برنج است.
کشاورزان سختکوش و پرتلاش گیلان که هر ساله در چنین روزهایی خود را مهیای کار و فعالیت برای آغاز فصل کشت، خزانه‌گیری، نشاکاری و سپس داشت و برداشت برنج می‌کنند، همواره به روزهایی می‌اندیشند که روزهای شروع فصل و آمادهسازی شالیزارها را پشت سر گذاشته و فصل درو محصول و برداشت برنج را به یادشان می‌آورد.
چند سالی است که حتی فصل برداشت برنج برای شالیکاران استان گیلان فصلی دلنشین و جذاب نیست و حاصل دسترنج یک دوره‌ی چندین ماهه‌ی آنها به سرعت به تاراج می‌رود و به جای اینکه شالیکاران از این نمد برای خود کلاهی بدوزند این واسطه‌ها و دلالان برنج هستند که سودهای کلان می‌برند و باز هم شالیکاران از بار گران برنج «دست خالی» می‌مانند!
برنج مرغوب گیلان که امسال برای نخستین بار در طول سالیان دراز کشت و کار در این زمینه قیمت کیلویی ۱۰۰ هزار تومان را تجربه کرد هم، سودی برای «شالیکاران» نداشت اما آنها مطابق رسم و دوره‌ی هر ساله باز دوباره به شالیزار زدند و فصل جدید را با امیدواری بیشتر آغاز کردند.
اینک در استان گیلان همه می‌دانند که هنگامی که «دست و پای» شالیکاران پرتلاش گیلان از زخم زالوهایی که در شالیزارها آنها را بی‌نصیب نمی‌گذارند، زخمی و خونی می‌شود آنقدرها هم ناراحت نیستند تا زمانی که روحشان از دست زالوصفتانی آزرده است که کالای آنها را به ثمن بخس می‌خرند و به قیمت طلا به مردم می‌فروشند.
حالا که شالیکاران به این درجه از آگاهی رسیده‌اند که نباید حاصل تلاش یکساله‌ی خود را یک شبه از دست بدهند و سبب شوند تا واسطه‌ها و دلالان سود کلان ببرند، بهتر است در رفتارهای خود هنگام برداشت برنج تجدید نظر کرده و این گیاه استراتژیک را که برای همه‌ی کشور عرضه و ارائه‌ی آن موثر و مفید است و قوت بسیاری از مردم ایرانزمین را تشکیل می‌دهد به سادگی نگذارند از روی سفره‌های مردم با بازاریابی دلالان و واسطه‌ها پر بکشد.


آنها باید به این نکته برسند که فروش محصولشان به دلالان نه تنها سودی برای آنها ندارد بلکه برای مردم سراسر کشور هم رنج و عذاب به دنبال دارد.
حالا دیگر نه تنها مردم بلکه صدای مدیران مرتبط با کشاورزی هم از این وضعیت در آمده است. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت به عنوان یکی از اصلی‌ترین شهرستانهای تولیدکننده‌ی برنج کشور در این باره می‌گوید؛ این روزها(اواخر فصل فروش محصول سال گذشته) در برخی از فروشگاه‌ها مشاهده می‌شود که قیمت برنج بسته‌بندی شده با قیمت برنج فله تفاوتی اساسی یافته است و دلالان به بهانه‌ی بسته‌بندی کردن برنج سودی به مراتب بسیار زیاد به جیب می‌زنند.
مسعود اسدی‌پرور با بیان اینکه قیمت برنج به طور میانگین هر کیلوگرم ۴۱ تا ۴۳ هزار تومان در کارخانه‌های شالیکوبی فروخته می‌شود، اظهار کرد: به اندازه‌ی کافی برنج در شهرستان رشت وجود دارد و مصرف‌کنندگان برنج نباید بیش از این قیمتها به خرید برنج بپردازند.
وی ادامه داد: از دستگاه‌های مسوول انتظار داریم نظارتهای خود را بر بازار تشدید کنند و جلوی سوء‌استفاده‌های دلالان برنج به هر طریق ممکن گرفته شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت با اشاره به اینکه سود گران شدن برنج داخلی در جیب کشاورزان و برنجکاران نمی‌رود و تنها دلالان از قیمت کنونی برنج سود می‌برند، تصریح کرد: کاهش قیمت تمام شده‌ی تولید برنج در شهرستان رشت که بزرگترین شهرستان برنج‌خیز کشور است از اولویتهای کاری ما است.
به هر روی حالا که به روزهای پایانی فصل کشت و کار گذشته و آغاز فصل نوی بجارکاری در گیلان رسیده‌ایم دلالان و واسطه‌ها بیش از هر زمان دیگر خوشحال هستند و شالیکاران هم بیش از هر زمان دیگرغمگین. سودی که باید حاصل تلاش و کوشش شالیکاران باشد و در جیب آنها برود به چشم بر هم زدنی در جیب واسطه‌ها وارد می‌شود.
کشاورزان گیلانی حالا از خود می‌پرسند آیا امسال آنها می‌تواند از دست این روند ناصواب خلاصی یابند؟

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.