کد خبر : 38008
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۲

چرا بیستم آذر برای «رشت» مهم است؟! برنامه‌های مدیریت شهر خلاق خوراک رشت از «برگزاری جشنواره» تا «رونمایی از اپلیکیشن تخصصی خوراک»

چرا بیستم آذر برای «رشت» مهم است؟! برنامه‌های مدیریت شهر خلاق خوراک رشت از «برگزاری جشنواره» تا «رونمایی از اپلیکیشن تخصصی خوراک»

هاتف‌خبر – بیستم آذر ماه ۱۳۹۴ شهر رشت به طور رسمی به وسیله‌ی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) به عنوان «شهر خلاق خوراک‌شناسی» انتخاب شده و در فهرست شبکه‌ی شهرهای خلاق یونسکو ثبت گردید.

هاتف‌خبر – بیستم آذر ماه ۱۳۹۴ شهر رشت به طور رسمی به وسیله‌ی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) به عنوان «شهر خلاق خوراک‌شناسی» انتخاب شده و در فهرست شبکه‌ی شهرهای خلاق یونسکو ثبت گردید.
یونسکو آن زمان «بهره‌برداری از منابع محلی» به ویژه گونه‌های مختلف ماهی و محصولات فصل، «خوراک به عنوان عاملی برای حفاظت و ترویج میراث فرهنگی»، «دنبال کردن روشهای پخت قدیمی»، «استفاده از ظروف و ابزار پخت‌وپز منحصر به فرد محلی» را از فاکتورهای انتخاب «شهر رشت» به عنوان «شهر خلاق خوراکیها» عنوان کرده است.
به گزارش «هاتف‌خبر» در بسیاری از منابع مکتوب موجود تنوع خوراکیهای گیلان به ویژه شهر رشت بر پایه‌ی نوشته‌ها بین ۲۱۰ تا ۲۵۰ خوراکی عنوان شده است.
کولی غورابیج، چغرتمه، کال‌کباب، باقلاقاتق، میرزاقاسمی، ترش‌تره، سیرقلیه، کباب ترش، اناربیج، واویشکا، سیرابیج، شش‌انداز، ترش‌آش، گمج کباب، موتنجن، دبیجا و ماهی فیبیج و بسیاری از خوراکیهای محلی خوشمزه‌ی گیلان و رشت از سراسر کشور گردشگران را به این سامان می‌کشاند.
بسیاری از گردشگران خارجی که در طول سالهای گذشته به این استان و مرکز آن سفر کرده‌اند خوراکیهایش را در جهان بینظیر توصیف کرده‌اند.
کیفیت و چگونگی پخت غذا برای رشتیها بسیار مهم است. اقلیم متنوع و شرایط آب و هوای این خطه که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه کرده و همچنین از دریا، جنگل، کوهستان و جلگه را در استان به وجود آورده سبب این تنوع گسترده‌ی خوراکیها شده است.
گذشته از خوراکیهای رنگارنگ انواع چاشنیهای خوشمزه همچون رب‌انار، سیر، روغن زیتون‌ؤ‌؛یاهیان معطر را نیز نباید در زیبایی و خوشمزگی خوراکیهای گیلان از نظر دور داشت.


این موضوع در سفرنامه‌های جهانگردان که در گذر آنها به این خطه افتاده نیز نمایان است. الکساندر شودزگو ایرانشناس لهستانی در کتاب «سرزمین گیلان» درباره‌ی خوراکیهای آن می‌نویسد: «مردم گیلان ماهی شور را بیشتر به عنوان چاشنی به کار می‌برند تا اینکه به عنوان یک رکن اساسی غذا» همچنین لویی رابینو سرکنسولگر بریتانیا در رشت اوایل قرن بیستم در کتاب «ولایات دارالمرز ایران» در باره‌ی خوراکیهای گیلان نوشته است: «غذای اصلی گیلانی‌ها عبارت است از چلو (برنج پخته با آب) و تکه‌ای ماهی شور. مردم در مراکز بزرگ جمعیت در این منطقه نان مصرف نمی‌کنند.»
با تکیه بر این ویژگیها مدیریت شهری در طول سالها تلاش بالاخره موفق شده است روز بیستم آذر ماه ۱۳۹۴ شهر زیبای رشت را به عنوان »شهر خلاق خوراکِناسی یونسکو» ثبت کند و از آن زمان تاکنون برنامه‌هایی گسترده در رشت در طول سالیانی که گذشت برگزار گردیده است.
بر پایه‌ی خبرهای منتشر شده قرار است امسال هم روز بیستم آذر ماه «جشنواره‌ی خوراک» در «پیاده‌راه فرهنگی شهر رشت» برگزار شود.

در این زمینه مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری رشت گفته است: تهیه و تدوین چشم‌انداز در زمینه‌ی فعالیتهای بین‌الملل مدیریت شهری به ویژه در زمینه‌ی «برنامه‌ی شهر خلاق خوراک» لازم و ضروری است.
سیدپیام جعفری‌نیا با اشاره به برگزاری نشستی ویژه با حضور رئیس شورای اسلامی شهر رشت، برخی از اعضای شورا و شماری از کارشناسان به برگزاری «جشنواره‌ی خوراک» روز بیستم آذرماه امسال اشاره کرد و گفت: داشتن برنامه به ما کمک می‌کند تا بر اساس اهدافی که برای شهر رشت تبیین شده، حرکت کنیم و سپس عملکردمان را مورد سنجش و پایش قرار دهیم.


مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری رشت اظهار کرد: برای سال ۱۴۰۲ باید گزارشی از عملکردمان در ارتباط با «شهر خلاق خوراک» به «یونسکو» ارائه دهیم که در این مسیر قطعاً باید برنامه‌یی علمی و منطبق با معیارهای «یونسکو» اجرا شود زیرا اگر این برنامه‌ها علمی و کاربردی نباشند، هیچ توفیقی برای شهر رشت حاصل نخواهد شد.
جعفری‌نیا «ترویج فرهنگ خوراک» و «تنوع غذایی شهر رشت» را از اقداماتی دانست که باید به طور ویژه در دستور کار قرار بگیرند و اعلام کرد: تلاش کنیم تا علاوه بر شناساندن و سِرو غذاهای محلی‌مان در استانهای کشور، این اتفاق خوب حتی به کشورهای خارجی سرایت کند.

مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری رشت در پایان خاطر نشان کرد: بیستم آذر امسال «جشنواره‌ی خوراک» در «پیاده‌راه فرهنگی شهر رشت» و «چهار ضلعش در ابعاد بسیار بزرگ» برگزار خواهد شد و قصد داریم در همان روز «اپلیکیشن تخصصی خوراک» را با مشارکت سازمان فاوای شهرداری رشت رونمایی کنیم.
گفتنی است در نشستی که به منظور هم‌اندیشی برنامه‌های سالروز «ثبت رشت به عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی یونسکو» برگزار شد، محمدحسین واثق کارگرنیا گفته بود که «عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی یونسکو» برای رشت در همه‌ی سالهای گذشته مورد بیمهری قرار گرفته و این «عنوان جهانی» شهر رشت بیش از پیش باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.