هاتفخبر – ادارهی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از برگزیده شدن یک ایدهی جدید که به حفاظت از تالابها خواهد انجامید، در «جشنوارهی نوآورانه و خلاقیت در حفاظت از تالابهای کشور» از استان گیلان خبر داده است.
هاتفخبر – ادارهی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از برگزیده شدن یک ایدهی جدید که به حفاظت از تالابها خواهد انجامید، در «جشنوارهی نوآورانه و خلاقیت در حفاظت از تالابهای کشور» از استان گیلان خبر داده است. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی ادارهی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان ایدهی «بوگمپ» که نام اختصاری «بومگردی و گردشگری طبیعی، معیشت پایدار، زیستپذیری شهری» است با راهبری «عماد مطالبی» کارشناس ادارهی حفاظت محیط زیست شهرستان رشت در «تالاب عینک» این شهر اجرا شده و به عنوان یک ایدهی برگزیده در «جشنوارهی نوآورانه و خلاقیت در حفاظت از تالابها» انتخاب شده است. ایدهی «بوگمپ» گروه شهرهای ما که طراح و مجری آن «دکتر عماد مطالبی» است باعنوان «بومگردی و گردشگری طبیعی، معیشت پایدار، زیستپذیری شهری و توسعهی پایدار تالاب عینک شهر رشت» در «جشنوارهی نوآورانه و خلاقیت در حفاظت از تالابها» برای دومین دورهی پیدرپی به عنوان ایدهی برگزیده به بخش نهایی جشنواره راه یافت و رتبهی نخست ایدهی استارتاپی را نیز به خود اختصاص داد. «بوگمپ» ایدهیی استارتاپی در زمینهی «تالاب عینک شهر رشت» است که به عنوان بزرگترین تالاب شهری ایران مطرح بوده، این ایده با تقویت ظرفیت زیستپذیری شهری به دنبال پایداری در اکوسیستمهای تالابی در مجاورت شهرها همراه است. «دکتر عماد مطالبی» در زمینهی ایدهی یاد شده گفت: هدف این طرح و ایده در زمینهی تالاب، حفاظت از آن و ایجاد یک کسب و کار مبتنی بر معیشت پایدار با جلب مشارکت جوامع محلی است که سبب افزایش ظرفیت زیستپذیری در این بخش خواهد شد.
این کارشناس برنامهریزی شهری همچنین گفت: این ایده به گونهیی طراحی شده که میتوان با اجرای آن ضعفها و تهدیدها را نیز رفع کرد به گونهیی که از ادامهی روند تخریب اکولوژیک تالاب عینک که بزرگترین تالاب شهری ایران است جلوگیری گردد یا سرعت تغییرات کاهش یابد و به حداقل برسد. وی فراز مهم اجرای این پروژه را توجه جوامع محلی به تالاب عنوان کرد و گفت: و قرار گرفتن آن در کانون توجهات عمومی یکی از اهداف اصلی طرح است. عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان همچنین افزود: پایش مداوم تالاب با مشارکت جوامع محلی محور اصلی این ایده بوده که در تضارب با بومگردی میتواند اثری مهم و تاثیرگذار در تغییر نگرش عمومی و آشکار شدن ظرفیتهای اقتصادی تالاب در معیشت شهروندان داشته باشد. وی با قدردانی از همکاران طراح این ایده ابراز امیدواری کرد: اجرای این پروژه بتواند به پایداری زیست شهری در کنار تالابها بیانجامد. گفتنی است هماکنون در استان گیلان علاوه بر «تالاب عینک» بخشهایی از تالاب انزلی، تالاب کیاکلایه لنگرود و کولاب کیاشهر در پارک ملی بوجاق در محدودهی شهرها قرار گرفتهاند که ایدهی «بوگمپ» میتواند برای آنها نیز موثر باشد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.