هاتفخبر – مدتها است که تالاب زیبای انزلی از ورود آلایندههای مختلف همچون فاضلابهای خانگی، کشاورزی و صنعتی رنج میبرد و این موضوع در کنار حملهی گیاه مهاجم سنبل آبی نفس این تالاب را به شماره انداخته است.
هاتفخبر – مدتها است که تالاب زیبای انزلی از ورود آلایندههای مختلف همچون فاضلابهای خانگی، کشاورزی و صنعتی رنج میبرد و این موضوع در کنار حملهی گیاه مهاجم سنبل آبی نفس این تالاب را به شماره انداخته است. به گزارش «هاتفخبر» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان ورود افسارگسیختهی فاضلابهای خانگی، کشاورزی و صنعتی را برای تالاب آزاردهنده دانست و عنوان کرد: این فاضلابها سبب رشد نامتجانس گیاهان به ویژه گونهی مهاجم سنبل آبی شده است. روابط عمومی ادارهی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان اعلام کرد که دکتر ساسان کفایی همچنین با اشاره به موقعیت اقلیمی و اکوسیستمی استان گیلان اظهار کرده است: براساس تعریف کنوانسیون رامسر بسیاری از آببندانها و آبگیرهای گیلان در زمرهی تالاب قرار میگیرند، اما گیلان سه تالاب مهم بینالمللی دارد. وی مساحت کل تالابهای بینالمللی استان گیلان را حدود ۲۴ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: تالاب انزلی ۱۹ هزار و ۴۸۵ هکتار، تالاب امیرکلایه یکهزار و۲۳۰ هکتار و تالاب پارک ملی بوجاق سه هزار و ۴۳۳ هکتار مساحت دارد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان با اشاره به وجود ۳۲ هزار هکتار تالاب و هشت هزار هکتار آببندان در استان گیلان، تصریح کرد: تالاب انزلی نگین شمال کشور است و ارزش و اهمیت این تالاب اگر بیشتر از دریاچهی ارومیه نباشد، کمتر هم نیست.
دکتر ساسان کفایی با بیان اینکه بیش از۵۰ گونهی ماهی تنها در این تالاب ثبت شده است، خاطر نشان کرد: علاوه بر ماهیان تالاب با ماهیان رودخانههای ورودی و ماهیان مهاجر از دریا نیز مواجه هستیم که تنوع زیستی تالاب را به ۷۰ گونه افزایش میدهد. همچنین بیش از ۲۶۰ گونهی پرنده در تالاب مشاهده شده که هشت گونه از این پرندگان بیش از یک درصد جمعیت جهانی خودشان را شامل میشوند. وی با اشاره به غنای طبیعی تالاب انزلی گفت: تالاب انزلی در کنار شهر انزلی واقع شده و یک تالاب ساحلی – دریایی است و در صورت بارشهای سیلآسا در حوضهی آبخیز تالاب، یک سیلگیر برای شهر انزلی محسوب میشود. همچنین این تالاب موجب تلطیف هوا و اکوسیستم منطقه است. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان در «گفتوگوی ویژهی خبری ۲۳ شهریورماه امسال در شبکه باران» با بیان اینکه تالاب انزلی آب مناسب برای مصارف کشاورزی را فراهم میکند، متذکر شد: این تالاب ظرفیتهای اقتصادی و گردشگری فراوان دارد و چاهک کربن محسوب میشود و به همین دلیل باید ارزش این تالاب را بیشتر بشناسیم و برای احیای آن تلاش کنیم. وی عمق و وسعت تالاب انزلی را وابسته به دریای کاسپین دانست و بیان کرد: نوسانات این دریا و تراز آبی و میزان بارشهای سالانه در حوضهی آبخیز تالاب اثری مستقیم بر عمق و وسعت تالاب انزلی دارد. دکتر کفایی افزود: هماکنون با کاهش بارندگی و کم بودن تراز آب دریا مواجه هستیم و متاسفانه عمق تالاب هم در برخی از مناطق به نیم متر رسیده است.
وی کاهش عمق تالاب را بر تنوع زیستی آن اثرگذار دانست و اضافه کرد: کاهش دبی ورودی آب تالاب موجب میشود لجنزار و پوشش گیاهی متراکم شود و البته در سالیان اخیر عوامل انسانساز هم بر مشکلات تالاب افزوده است. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان ورود افسارگسیختهی فاضلابهای خانگی، کشاورزی و صنعتی را برای تالاب آزاردهنده دانست و عنوان کرد: این فاضلابها سبب رشد بیش از اندازهی گیاهان به ویژه گونهی مهاجم سنبل آبی شده است. همچنین با ورود رسوبات حوضهی آبخیز به تالاب مواجه هستیم. وی با بیان اینکه افراد سودجو نیز تصرف زمینهای حاشیهی تالاب را مد نظر دارند و به همین دلیل اقدام به آتش زدن حاشیهی تالاب و در نهایت تملک این زمینها میکنند، گفت: یگان حفاظت ادارهی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان با گشت، پایش و کنترل شبانهروزی با هرگونه تصرف تالاب برخورد میکند. دکتر کفایی از تصویب برنامهی جامع هفت سالهی مدیریت تالاب در تیر ۹۹ خبر داد و خاطر نشان کرد: در این برنامه ۱۳ کد پروژه برای سازمان حفاظت محیط زیست و پنج کد پروژه برای دیگر دستگاههای اجرایی درجهت حفاظت از اکوسیستم، اکوتوریسم، تنوع زیستی، مدیریت پسماند، مدیریت فاضلاب و… در تالاب تعریف شده است. وی از جذب اعتبار ۶۰۰ میلیون تومانی برای مبارزه با گونهی مهاجم سنبل آبی به وسیلهی ادارهی کل حفاظت محیط زیست استان خبر داد و عنوان کرد: با استفاده از دو دستگاه کار پاکسازی را آغاز کردیم و هماکنون۲۰۰ هکتار از تالابهای استان پاکسازی شده است و این برنامه به صورت مستمر و مداوم با همکاری بسیج سازندگی سپاه قدس استان ادامه دارد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.