هاتفخبر – در دومین نشست «کارگروه بررسی آلودگی هوای استان گیلان» که به ریاست استاندار برگزارشد، دکتر ساسان کفایی در سخنانی با اشاره به لزوم توجه جدی به مسالهی آلودگی هوا تصور اینکه گیلان به دلیل داشتن دریا، جنگل و جلگه در معرض آلودگی هوا نیست را نادرست دانست.
هاتفخبر – در دومین نشست «کارگروه بررسی آلودگی هوای استان گیلان» که به ریاست استاندار برگزارشد، دکتر ساسان کفایی در سخنانی با اشاره به لزوم توجه جدی به مسالهی آلودگی هوا تصور اینکه گیلان به دلیل داشتن دریا، جنگل و جلگه در معرض آلودگی هوا نیست را نادرست دانست. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومي ادارهی کل حفاظت محيط زيست استان گيلان نشست «کارگروه بررسی آلودگی هوا» به ریاست استاندار گیلان در «تالار الغدیر استانداری» برگزار شد. بر پایهی این گزارش در نشست یاد شده مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گيلان گزارشی کامل از وضعیت آلایندههای استان و اثرات آن بر محیط زیست حساس و شکنندهی گیلان ارائه نمود. دکتر ساسان کفایی در بخشی از سخنانش اظهار کرد: نبايد تصور كنيم گیلان به دليل برخورداري از دريا، جنگل و جلگه در معرض آلودگي هوا نيست.
وی به موضوع پایش دقيق و گزارشگیری از مناطقی از استان گیلان که بیشتر در معرض خطر آلودگی هوا هستند، اشاره کرد و با بیان اینکه تصميمگيري درست و مناسب براي جامعه و مردم از رسالتهاي محوري مديران است، گفت: براي تصميمگيري در زمینهی امنيت جان و سلامت مردم نيازمند اطلاعات و برنامهريزي دقيق و همکاری همهی مسوولان هستيم. در ادامهی این نشست دکتر ارسلان زارع حفاظت و صیانت از سلامت شهروندان را از وظایف حاکمیت و دولت دانست و اظهار کرد: بر اساس قانون، تکالیفی برای دستگاههای اجرایی و مردم تعیین شده که در اجرای «قانون هوای پاک» باید عزم جدی وجود داشته باشد. استاندار گیلان بر لزوم اطلاعرسانی به مردم و آگاهیبخشی نسبت به تکالیف مندرج در «قانون هوای پاک» با استفاده از ظرفیت صدا و سیما و رسانهها تأکید نمود و تصریح کرد: باید از ابزارها و فناوریهای لازم منطبق بر دانش و فناوری اطلاعات برای بررسی و پایش میزان آلودگی و همچنین گرد و غبار استفاده کرد. نمایندهی عالی دولت در استان گیلان به پایش لحظهیی میزان آلایندگی هشت واحد صنعتی بزرگ استان اشاره نمود و بر ضرورت بررسی دقیق آن به وسیلهی ادارهی کل حفاظت محیط زیست و سازمان صمت تأکید کرد. وی ادامه داد: آن دسته از صنایعی که موظف به نصب سنسورها و ابزارهای پایش آنلاین هستند باید تا پایان امسال این اقدام را عملیاتی کنند و در این مسیر صاحبان صنایع خود را ملزم به مراعات دستورالعملها بدانند. دکتر زارع بر لزوم استفاده از ظرفیت همراهی و مشارکت مردم در برنامههای مختلف نیز تأکید نمود و به برخی از دستاوردهای این مشارکت نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در سنوات گذشته افزون بر ۱.۵ میلیون تن کاه و کلش ناشی از برداشت شلتوک و محصول برنج آتش زده میشد که با اطلاعرسانی صورت گرفته و آگاهی از مزیتهای اقتصادی آن، شاهد کاهش این اقدام هستیم.
استاندار گیلان به آسیبهای آلایندگی برخی از ساختمانهای دولتی و خصوصی همچون موتورخانهها که معادل چند خودروی آلاینده، آلودگی ایجاد میکنند نیز اشاره کرد و گفت: ادارات کل «حفاظت محیط زیست» و «استاندارد» مکلف به پیگیری جدی در این زمینه و صدور اخطار پلمب برای ساختمانهای آلاینده و اصلاح وضع موجود هستند. وی با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت قانون مدیریت بحران در زمینهی رفع آلودگی هوا، افزود: باید با بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی متناسب با دستگاههای اجرایی ، برای بهبود وضعیت استانداردها گامهایی مؤثر برداشته شود. گفتنی است در این نشست علاوه بر پیگیری مصوبات نشست گذشته این کارگروه، اقدامات انجام شده در دستگاههای اجرایی در زمینهی قانون هوای پاک بررسی شد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.