کد خبر : 35668
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۴

در گیلان عملاً دیگر گازهای طبی و صنعتی وجود ندارد

در گیلان عملاً دیگر گازهای طبی و صنعتی وجود ندارد

هاتف‌خبر – رئیس اتحادیه‌ی کشوری گازهای طبی و صنعتی اظهار کرد:‌ میزان تقاضای گازهای طبی و اکسیژن در برخی مناطق نسبت به پیش از شیوع موج پنجم کرونا 4.5 تا 5 برابر بیشتر شده است.

هاتف‌خبر – رئیس اتحادیه‌ی کشوری گازهای طبی و صنعتی اظهار کرد:‌ میزان تقاضای گازهای طبی و اکسیژن در برخی مناطق نسبت به پیش از شیوع موج پنجم کرونا 4.5 تا 5 برابر بیشتر شده است.
به گزارش «هاتف‌خبر» پیمان کلانتری در باره‌ی آخرین وضعیت بازار گازهای طبی و صنعتی اظهار کرد: با توجه به شیوع موج پنجم کرونا، میزان تقاضای گازهای طبی و اکسیژن در بعضی مناطق نسبت به قبل از شیوع موج پنجم 4.5 تا 5 برابر بیشتر شد. ظرفیتهای تولید هم ثابت است یعنی به شکلی نیست که بتوانیم به جای 10 تن 12 تن تولید کنیم. باید کیفیت را کاهش دهیم تا بتوانیم ظرفیت را افزایش دهیم که این هم امکانپذیر نیست، بنا بر این نمی‌توانیم سطح عرضه را افزایش دهیم.
وی با اشاره به صحبتهای مطرح شده مبنی بر صادرات اکسیژن به عراق گفت: مباحثی هم در فضای مجازی مطرح شد مبنی بر اینکه روزانه 60 تن اکسیژن مایع به عراق می‌رود. آلان خودمان در ایران کم‌کم با مشکل کمبود اکسیژن مواجه می‌شویم. صادرات اکسیژن در سال 99 ممنوع شده و اگر این اتفاق واقعاً رخ داده باشد، نمی‌دانیم از چه طریقی انجام شده است. ما این موضوع را پیگیری کردیم اما به نتیجه‌یی نرسیدیم و این خبر تایید نشد.
کلانتری در ادامه افزود: متاسفانه آلان در بسیاری از استانها دچار اکسیژن مشکل شده‌ایم. از خراسان رضوی خبرهایی مبنی بر ایجاد معضل به علت نبود اکسیژن می‌رسد. علاوه بر این، تولیدکنندگان مشکل کمبود سیلندر اکسیژن نیز دارند برای مثال سیلندر 40 لیتری و 10 لیتری موجود نیست. جمعی از خیران می‌خواستند 10 هزار سیلندر برای مراکز درمانی بخرند اما متاسفانه به نتیجه نرسید.


رئیس اتحادیه‌ی کشوری گازهای طبی و صنعتی در باره‌ی وضعیت بازار گازهای صنعتی تصریح کرد:‌ در تهران، گیلان و بسیاری از استانهای دیگر عملاً دیگر گاز صنعتی وجود ندارد چرا که در شرایط کنونی اجازه‌ی تولید آن را نمی‌دهند و تمرکز تنها روی گاز طبی است. تنها کاری که می‌توانیم برای افزایش عرضه‌ی گازهای طبی انجام دهیم این است از ظرفیت گازهای صنعتی هم برای این بخش استفاده کنیم. با روند کنونی کمی خوشبینانه است اما امیدواریم هرچه سریعتر موج پنجم را پشت سر بگذاریم.
وی در پاسخ به پرسشی در باره‌ی تغییرات قیمت گازهای طبی اظهار کرد:‌ محصولات تولیدکنندگانی که در جهت تولید گاز طبی فعالیت می‌کنند، به وسیله‌ی سازمان غذا و دارو نرخگذاری می‌شود که با وجود درخواست ما از ابتدای سال هنوز جلسه‌ی تصمیم‌گیری در این زمینه تشکیل نشده است.
کلانتری گفت: ما به سازمان غذا و دارو نامه نوشتیم و گفتیم از 15 تیرماه نرخ اتحادیه‌ی ما برای هر کیلو اکسیژن با خلوص 99 درصد 3500 تومان است. چرا که با هزینه‌هایی که برایمان ایجاد شده واقعاً نمی‌توانیم به فعالیت ادامه بدهیم. قطعه‌یی که 100 تا 150 هزار تومان می‌خریدیم آلان به 800 هزار تومان رسیده است. هیچ کنترلی در بازار نیست و ما مجبور هستیم از آن مواد اولیه و اقلام مورد نیاز خود را خریداری کنیم.
وی همچنین اضافه کرد: نرخ ما در بورس به عنوان پایه‌ی قیمت استفاده می‌شود در حالی که طبق مصوبه‌ی سازمان حمایت این روش درست نیست. طبق دستور سازمان حمایت نرخ اتحادیه باید حداکثر قیمت باشد و نباید قیمت در بورس از نرخ اتحادیه بیشتر شود اما متاسفانه این اتفاق در حال رخ دادن است و ما نیز کنترلی روی آن نداریم. رصد آن بازار در اختیار سازمان حمایت است که برنامه‌یی در این باره گذاشته که نرخ آنها نباید بیشتر از نرخ اتحادیه باشد. برخی از این فروشندگان نیز برای عضویت در اتحادیه درخواست داده‌اند.
رئیس اتحادیه‌ی کشوری گازهای طبی و صنعتی با انتقاد از انجام نشدن واکسیناسیون پرسنل کارخانه‌های تولیدکننده‌ی گازهای طبی و صنعتی خاطر نشان کرد: با وجود درخواستهای متعدد، واکسیناسیون پرسنل ما انجام نشده است. سیلندرها وارد بخش کرونایی بیمارستانها شده و دوباره به دست پرسنل ما می‌رسند. در هر واحد چندین نفر به کرونا مبتلا شده‌اند، کنترل این وضعیت در توان کارفرما نیست و مجبور به تعطیلی واحد تولیدی می‌شود.
منبع: ایلنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.