هاتفخبر – مدیر عامل شرکت آب منطقهای گیلان با اشاره به کاهش نزولات آسمانی و آورد «سدسفیدرود» گفت: اجرای «طرح نوبتبندی آب کشاورزی» در استان گیلان در راستای سازگاری با «کمآبی» ضروری است.
هاتفخبر – مدیر عامل شرکت آب منطقهای گیلان با اشاره به کاهش نزولات آسمانی و آورد «سدسفیدرود» گفت: اجرای «طرح نوبتبندی آب کشاورزی» در استان گیلان در راستای سازگاری با «کمآبی» ضروری است. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی شرکت آب منطقهای گیلان، وحید خرّمی با اشاره به اینکه وضعیت بارشها در کشور کاهشی چشمگیر نشان میدهد، اظهار کرد: بر اساس گزارش هواشناسی، شاهد کاهش ۵۳ درصدی بارش نسبت به سال گذشته و ۴۲ درصدی نسبت به بلندمدت در کشور هستیم. وی در ادامه به وضعیت استان گیلان در این زمینه اشاره کرد و افزود: بارشها در استان گیلان نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد و نسبت به بلندمدت ۲۵ درصد کاهش نشان میدهد. مدیر عامل شرکت آب منطقهای گیلان با اشاره به کاهش آورد «سدسفیدرود» نسبت به سالهای گذشته اظهار کرد: آورد «سدسفیدرود» نسبت به دو سال گذشته و بلندمدت به ترتیب 60 و 70 درصد کاهش نشان میدهد که این موضوع ناشی از کاهش نزولات جوی و همچنین وزش بادهای گرم در زمستان که موجب تبخیر پوشش برفی در حوضهی آبریز «سدسفیدرود» شده، بوده است. وی افزود: شرکت آب منطقهای گیلان با توجه به پیشبینی شرایط موجود پیش از شروع فصل کشاورزی، اقدام به برنامهریزی دقیق برای مصارف آب در بخشهای مختلف نمود که برنامهی نوبتبندی آب کشاورزی به پیشنهاد این شرکت در کمیتهی منابع و مصارف آب استان بر اساس تقویم زراعی و موجودی آب «سدسفیدرورد» مورد بررسی و تصویب قرار گرفت. خرّمی در ادامه تشرح نمود: اولین نوبت آبگذاری کانالهای آبیاری بر اساس تقویم زراعی از پنجم اردیبهشت ماه امسال برای کانال راست سنگر(زمینهای شالیزاری مناطق شرق گیلان) و نهم اردیبهشت ماه نیز برای کانال چپ سنگر(زمینهای شالیزاری مناطق مرکزی گیلان) به مدت 20 روز پیوسته برای انجام نشاکاری صورت گرفت.
وی اضافه کرد: در ادامهی اجرای برنامهی نوبتبندی آب کشاورزی به صورت هشت روز وصل و چهار روز قطع به صورت دقیق و بدون هیچگونه تغییرات تا پایان خرداد ماه امسال صورت گرفت و تاکنون به میزان حدود یک میلیارد مترمکعب آب برای مصارف کشاورزی حدود 172 هزار هکتار از شالیزارهای زیرپوشش شبکهی «سفیدرود» تحویل شده است. مدیر عامل شرکت آب منطقهای گیلان همچنین عنوان نمود: ادامهی نوبتبندی آب کشاورزی با هماهنگی و تصویب کمیتهی منابع و مصارف آب استان گیلان تا پایان تیر ماه امسال به صورت هشت روز وصل و پنج روز قطع اجرا میشود و هرگونه تغییرات در برنامهی نوبتبندی آب کشاورزی نیز به کشاورزان گرامی اطلاعرسانی خواهد شد. وی در پایان تأکید کرد: کشاورزان زحمتکش گیلانی فعالیتهای کشاورزی خود را بر اساس تقویم آبیاری تنظیم نموده و همچنین با لایروبی انهار بین مزارع، انتقال آب به شالیزارهایشان را تسهیل نمایند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.