جای مردان سیاست بنشانید درخت تا هوا تازه شود سهراب سپهری هاتفخبر- محمد عینالهزاده – شوربختانه دیرزمانی است که میهن عزیز ما در عرصههای مختلف وضعیت ثبات به خود ندیده است. دیر زمانی است که مردمان جامعهمان به درد چه کنم،چه کنم گرفتار آمدهاند. دیر زمانی است که امروز ما بدتر از دیروز وهر سال
جای مردان سیاست بنشانید درخت تا هوا تازه شود سهراب سپهری
هاتفخبر- محمد عینالهزاده – شوربختانه دیرزمانی است که میهن عزیز ما در عرصههای مختلف وضعیت ثبات به خود ندیده است. دیر زمانی است که مردمان جامعهمان به درد چه کنم،چه کنم گرفتار آمدهاند. دیر زمانی است که امروز ما بدتر از دیروز وهر سال دریغ از پارسال شده است. مقوله مدیریت و نقش آن در جامعه کجاست؟. وجود این همه دستگاههای اجرای و نظارتی برای چه امر مهمی است و به جز شعار و وعده دادن چه دستاوردهای داشتهاند و فرق بودن و نبودنشان در چیست؟! چگونه قابل تصور است در ماههایی از سال که از سرمای سالهای گذشته خبری نیست به علت «ویروس کرونا» مدارس، دانشگاهها، خوابگاههای دانشجوی، تالارها، مساجد و…تعطیل هستندؤ سرانه مصرف سوخت آنقدر بالا برود که شرکت گاز و برق مردم را تشویق به صرفهجویی و تهدید به قطع و جیرهبندی گاز و برق میکنند وشرکت توزیع برق پیامک میدهد که داخل خانه لباس گرم بپوشیم و گرمای اتاق محل زندگی را یک درجه پایین بیاوریم.
چگونه است کشوری دومین ذخائر گاز جهان را داشته باشد اما نیروگاههایش با سوخت سمی و خطرناک «مازوت» کار بکنند. هزینه مرگبار بیماریهای ناشی از آلودگی هوای تهران و دیگر کلانشهرهای کشور با کیست؟ چه کسی جوابگو است؟ دراواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد که طرح گازرسانی سراسری در کشور اجرا میشد بسیاری از کارشناسان به دلیل فراوانی منابع گازی کشور با آن مخالفت کردنند و پیشنهاد داده بودنند که باید با ایجاد نیروگاههای گازی برق ارزان به مردم و کشورهای همسایه داد و با درآمد فروش برق بسیاری از پروژه عمرانی، صنعتی، کشاورزی و… را اجرا کرد متاسفانه مدیریت ناکارآمد جامعه امروز به جایی رسیده که برق را جیرهبندی میکند برق معابر شهرها را قطع میسازد و البته طبق معمول همیشگی بابت ضعف مدیریتی عذرخواهی هم نمیکنند. اگر یکی از علل مصرف زیاد و کمبود برق تولید ارز دیجتالی(بیت کوین) توسط عوامل داخلی و یا خارجی باشد دولت به جای تنبیه کردن مردم باید جلو سوءاستفاده افراد سودجو را بگیرد هرچند که جامعه از مسوولان نا امید و دلسرد شده است. وقتی که جناب آقای روحانی با افتخار میفرمایند آنچنان اجناس را گران کردیم که مردم اصلاً متوجه نشدند لابد بعد چند ماه دیگر میفرمایند آنچنان آلودگی هوای ناشی از سوخت «مازوت» ایجاد کردیم که خیلیها مردند و نفهمیدند چگونه مردند! جناب رئیس جمهور کاملاً درست میفرمایند شما با سیاستهای اقتصادی و برنامهریزیهای خودشرایطی را بر جامعه تحمیل نمودید که صدای خرد شدن استخوانهای مردم زیر بار گرانی و تورم و فقر و فلاکت به گوش همگان رسیده است. آنچنان سیاستی را اعمال نمودید که طبق آمارها پنج میلیون جوان دههی شصتی هنوز قادر به ازدواج و تشکیل خانواده نشدهاند. آنچنان رونق اقتصادی ایجاد نمودید که مردم برای خرید استخوان مرغ به صف میایستند. آنچنان شرایطی پدید آوردید که طبق نظر سازمان نظام پزشکی بیش از سه هزار تن از پزشکان و هزاران تن از پرستاران از کشور مهاجرت کردند. اگرمتولیان جامعه بخواهند پی به شرایط اسفناک جامعه ببرند بسیار نکو است که به جامعه آماری و موسسات نظرسنجی خودشان نیز نظری بیاندازند.
محمد عینالهزاده
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.