هاتفخبر – مدیرکل بهزیستی استان گیلان که به مناسبت فرا رسیدن «هفتهی سلامت روان» در بارهی پاسخگویی صدای مشاور ۱۴۸۰ برای حل مشکلات تماسگیرندگان سخن میگفت، تاکید کرد: نیمهی نخست امسال ۱۹ هزار و ۸۸۳ نفر با سامانهی ۱۴۸۰ بهزیستی استان گیلان تماس گرفته و از خدمات مشاورهیی لازم بهرهمند شدند.
هاتفخبر – مدیرکل بهزیستی استان گیلان که به مناسبت فرا رسیدن «هفتهی سلامت روان» در بارهی پاسخگویی صدای مشاور ۱۴۸۰ برای حل مشکلات تماسگیرندگان سخن میگفت، تاکید کرد: نیمهی نخست امسال ۱۹ هزار و ۸۸۳ نفر با سامانهی ۱۴۸۰ بهزیستی استان گیلان تماس گرفته و از خدمات مشاورهیی لازم بهرهمند شدند. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی ادارهی کل بهزیستی استان گیلان، دکتر حسین نحوینژاد در توضیح این خبر گفت: در نیمهی نخست امسال، در مجموع ۳۰ هزار و ۳۲ تماس با ۱۴۸۰ بهزیستی استان گرفته شد که ۱۰ هزار و ۱۴۹ مورد تماس ناموفق بود و در ۱۹ هزار و ۸۸۳ تماس موفق افراد از خدمات مشاورهیی بهرهمند شدند ضمن اینکه ۱۱ هزار و ۷۳۱ مورد مشاورهی حضوری نیز در این مدت انجام شده است. وی با بیان اینکه ۳۰۸ مورد از تماسهای گرفته شده مربوط به «بیماری کرونا» بوده است، افزود: دیگر تماسها با اولویت بیشترین جنس مونث، متاهل، دارای مدرک فوقدیپلم و فوقلیسانس و بین سن ۳۰ تا ۴۰ سال بوده که اختلالات اضطرابی و مشکلات فردی با همسر بیشترین موارد مربوط به دریافت مشاوره گزارش شده است. مدیرکل بهزیستی گیلان خاطر نشان کرد: در نیمهی نخست سال گذشته نیز پنجهزار و ۲۸۶ نفر از خدمات مشاورهیی ۱۴۸۰ بهزیستی استان بهرهمند شده بودند که شناخت مردم با این خط تلفن را میتوان یکی از دلایل افزایش خدمات رسانهیی در این بخش عنوان کرد. وی با بیان اینکه ۱۴۸۰ از ساعت هشت صبح تا ۱۲ شب آمادهی پاسخگویی است، تصریح کرد: مردم در تماس با خط ۱۴۸۰ میتوانند از خدمات مشاورهیی مورد نیاز در زمینههای مختلف همچون خانوادگی، فردی، اضطراب فرزندان و… بهرهمند شوند.
دکتر نحوینژاد با بیان اینکه ۲۴۰ روانشناس، یک روانپزشک و یک روانسنج در مجموعهی ادارهی کل بهزیستی استان گیلان مشغول به کار هستند، خاطر نشان کرد: ماهیت کار در بهزیستی چند بعدی، گسترده و فراسازمانی است که ارتباطی تنگاتنگ با سازمانهای ذیربط دارد که این نشان از فرسایشی بودن کار در این سازمان میدهد. مدیر کل بهزیستی استان گیلان با اشاره به تعریف سلامت روان از نظر بهداشت جهانی گفت: سلامتی مسالهیی چند بعدی است حتی امروزه علاوه بر بعد جسمی، روانی، اجتماعی جنبهی معنوی را نیز در نظر میگیرند، باید توجه داشت که ابعاد مختلف سلامتی و یا بیماری بر یکدیگر اثر گذاشته و تحت تاثیر یکدیگر قرار دارند. وی با بیان اینکه اقدامات برای ارتقای سلامت روان باید به تمام جوانب سلامت فردی، جسمی، روانی، معنوی و سلامت کلی جامعه توجه داشته باشد، اضافه کرد: در این راستا شعار برگزیده شده برای «روز جهانی سلامت روان» در سال ۲۰۲۰ «سلامت روان برای همه، سرمایهگذاری بیشتر، دسترسی بیشتر» انتخاب شده است. دکتر نحوینژاد با تشریح خدمات بهزیستی در زمینهی سلامت روان تاکید کرد: کارکنان بهزیستی همه روزه با قشری از افراد آسیبدیده یا در معرض آسیب سر و کار دارند که نیازمند حمایتهای روانی و اجتماعی متفاوت هستند و برخورد متفاوتی را نیز طلب میکند. وی اضافه کرد: ارائهی خدمات پیشگیرانه، آموزشهای تخصصی، مرتبط، بههنگام و ویژهی مشاوره و راهنمایی، خدمات مشاوره و راهنمایی خط ارتباطی ۱۴۸۰، روانشناسان مراکز کنترل و کاهش طلاق، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و درمان اعتیاد، خدمات پیشگیری از معلولیتها، اقدامات تخصصی و توانبخشی همکاران روانشناس در زمینهی سالمندان نیازمند، ناشنوایان، معلولان جسمی و بیماران روان، نابینایان و حمایتهای روانشناختی به آنان و خانوادههایشان و موارد از این قبیل با هدف ثبات و ارتقای سطح سلامت انجام میشود. مدیرکل بهزیستی استان گیلان سس بیان نمود: هماکنون ۹۶ مرکز مشاورهی حضوری غیردولتی و یک مرکز دولتی در استان فعال است که از این تعداد ۹ مرکز سلامت روان در شهرستانها خدمات لازم را ارائه میدهند. گفتنی است ۱۸ تا ۲۴ مهرماه «هفتهی سلامت روان» نام گرفته است. شایان گفتن است که هماکنون بیش از ۶۰ هزار خانواده از خدمات بهزیستی استان گیلان بهره میبرند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.