هاتفخبر – فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی استان گیلان از عجیبترین نوع قاچاق چوبهای جنگلی پرده برداشت و گفت: متاسفانه شاهد تغییر در شگردهای قاچاق چوب هستیم و برخی از کشفیات ما مربوط به چوبآلاتی میشود که داخل خودروهای سواری جاسازی شده و برخی از قاچاقچیان خانوادهی خود را نیز در این کار به همراه دارند.
هاتفخبر – فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی استان گیلان از عجیبترین نوع قاچاق چوبهای جنگلی پرده برداشت و گفت: متاسفانه شاهد تغییر در شگردهای قاچاق چوب هستیم و برخی از کشفیات ما مربوط به چوبآلاتی میشود که داخل خودروهای سواری جاسازی شده و برخی از قاچاقچیان خانوادهی خود را نیز در این کار به همراه دارند. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی ادارهی کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان گیلان در سالهای اخیر در کنار حوادث و اتفاقاتی همچون سیل، آتشسوزی، آفات و بیماریها، خشکسالی و… که سبب از بین رفتن جنگلها میشود، همه روزه خبرهایی نیز در زمینهی قاچاق چوب به گوش می رسد. گزارشها حاکی از افزایش کشفیات چوب آلات قاچاق از جنگلها است، چرا که پس از اجرای «طرح تنفس» و همچنین با توجه به وضعیت بازار، قیمت چوب افزایشی قابل توجه یافته است. وقتی قیمت چوب افزایش مییابد و بهرهبرداری از جنگلها هم کم و ممنوع می شود، بسیاری از افراد رو به قاچاق چوب آورده و بر مشکلات و معضلات جنگلهای ارزشمند ما می افزایند. البته قاچاق چوب با شرایط اقتصادی جامعه نیز ارتباطی مستقیم دارد و هر قدر شرایط اقتصادی سختتر شود میزان قاچاق چوب هم افزایش خواهد یافت. قیمت گران چوبهای وارداتی در کنار توقف بهرهبرداری از جنگل، قیمت چوب جنگلی ما را آنچنان افزایش داده که طمع سودجویان از منابع طبیعی را بیش از پیش بر می انگیزد. می توان نتیجه گیری کرد که بیکاری، سطح کمدرآمدهای اهالی محل، خلای قوانی مناسب و بازدارنده، کمبود شدید نیروهای حفاظتی و جنگلبان، نبود تجهیزات، اجرا نشدن طرحهای جنگلداری همزمان با توقف بهرهبرداری از جنگل، وجود نیازمندیهای چوب در کشور و از همه مهمتر نبود فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی، میل و اشتیاق قاچاقچیان را به قاچاق چوب بیشتر کرده است. سرهنگ محمد قربانی لرد در گفت وگو با «ایسنا» با اشاره به افزایش دو برابری کشفیات چوب آلات جنگلی قاچاق، اظهار کرد: در پنجماههی نخست سال گذشته ۳۳۰ پرونده و امسال درهمین مدت ۶۹۱ پروندهی قاچاق چوب تشکیل دادیم که نشاندهندهی افزایش ۱۰۹ درصدی در تعداد پرونده ها است.
فرماندهی یگان حفاظت ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با اشاره به دستگیری ۹۷ قاچاقچی چوب آلات در پنجماههی نخست سال ۹۸، تصریح کرد: در پنجماهه امسال با افزایش۳۱۵ درصدی تعداد دستگیر شدگان به۸۷۶ قاچاقچی رسید. وی ادامه داد: متاسفانه شاهد تغییر در شگردهای قاچاق چوب نیز هستیم و برخی از کشفیات داخل خودروهای سواری بوده و برخی از قاچاقچیان حتی خانوادههای خود را به همراه داشتهاند. سرهنگ قربانیلرد افزایش چندبرابری قیمت چوب آلات جنگلی را یکی از عوامل افزایش قاچاق دانست و افزود: توقف بهره برداری از جنگلهای طبیعی و نیاز چوبی صنایع از یکطرف و مشکلات اقتصادی مردم به دلیل بیکاری به ویژه در دوران «شیوع کرونا» از طرف دیگر، موجب افزایش کشفیات نیروهای حفاظتی شده است؛ البته با کمترین میزان قاچاق از جنگلهای هیرکانی گیلان نیز مواجه هستیم و بیشتر کشفیات مربوط به جنگلهای دست کاشت است. وی با بیان اینکه استان گیلان ۵۰ درصد زراعت چوب کشور را بر عهده دارد، خاطر نشان کرد: گیلان بین استانهای شمالی نیز بیشترین زراعت چوب را به خود اختصاص داده و تامین کنندهی چوب مورد نیاز صنایع سلولزی است که به همین دلیل برخی از پرونده های تشکیل شده در زمینهی قاچاق چوب مربوط به نداشتن پروانهی حمل در پروژه های جنگلداری است و صرفاً مربوط به قطع درختان از داخل جنگل نیست. وی از کشف و ضبط ۴۹۵ مترمکعب چوب آلات جنگلی در پنجماهه نخست سال ۹۸ خبر داد و گفت: امسال در همین مدت ۵۸۷ مترمکعب چوبآلات جنگلی کشف و ضبط شده است. فرماندهی یگان حفاظت اداره ی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان سپس با بیان اینکه جابهجایی خاک و لاش برگهای جنگلی نیز مورد توجه ویژه نیروهای حفاظتی قرار دارد، عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون دو مورد محمولهی قاچاق لاش برگ و خزه های جنگلی کشف شده که به ترتیب یکهزار و ۵۰۰ و یکهزار و ۸۰۰ کیلوگرم وزن داشت که نیروهای حفاظتی نسبت به این مهم توجیه هستند و برخورد قاطع با سودجویان نیز صورت می گیرد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.