هاتفخبر – در شرایطی که گرانی، تورم و صعود نرخ ارز امان مردم را بریده و کسی به فکر حل مسائل و مشکلات مردم نیست، مستعمل بودن وسایل خانگی به ویژه کولرها در گرمای هوا و نوسان برق، معیشت و اقتصاد خانواده، کابوس قیمت تعمیر لوازم خانگی را برای خانوادهها به وجود آورده تا چه رسد به خرید وسایل نو!
هاتفخبر – در شرایطی که گرانی، تورم و صعود نرخ ارز امان مردم را بریده و کسی به فکر حل مسائل و مشکلات مردم نیست، مستعمل بودن وسایل خانگی به ویژه کولرها در گرمای هوا و نوسان برق، معیشت و اقتصاد خانواده، کابوس قیمت تعمیر لوازم خانگی را برای خانوادهها به وجود آورده تا چه رسد به خرید وسایل نو! به گزارش «هاتفخبر» بسیاری از منابع خبری با نوسان قیمت ارز، از افزایش ناگهانی قیمت لوازم خانگی در بازار خبر دادهاند. هر چند که سالها است بازار لوازم خانگی با فروش کم روبهرو بوده و مردم بیشتر به دلیل ضعف مالی ترجیح میدهند لوازم خانگی خود را تعمیر کنند اما این روزها بازار این کالاها کاملاً با رکود مواجه شده است. پس از گرانی بنزین که قدرت خرید مردم را کاهش داد، دومین تیر هم به بدن نیمهجان آنها اصابت کرد و با افزایش چندین برابری نرخ دلار در بازار، قدرت خرید مردم حالا به شدت کاهش یافته و این روزها خراب شدن وسایل برقی آنها به کابوسی بزرگ برای خانوادهها به ویژه قشرهای متوسط و کمدرآمد جامعه تبدیل شده است. افزایش بیسابقهی نرخ دلار آنچنان قیمت کالاها و لوازم خانگی را در بازار افزایش داد که حالا سبب شده تا قدرت خرید مردم از قبل هم کمتر و کمتر شود.
ترس و نگرانی را در چهرهی شهروندانی که در بازار خرید کالاهای خانگی پایین و بالا میکنند، میتوان به خوبی حس کرد و دید و به پرسش اساسی این روزهای مردم بیشتر توجه کرد که «اگر یکی از وسایل خانگی آنها اینروزها آسیب ببیند یا خراب شود، چه باید بکنند؟» از دیگر سو از آنجایی که قیمت لوازم خانگی پس از نوسان ارزی با افزایش بسیاری روبهرو شده است؛ دغدغهی بسیاری دیگر از خانوادههایی که دختر دم بخت دارند برای تهیهی جهیزیه نیز افزایش یافته است. تصور کنید خانوادههایی که یکی از وسیلههای مهم خود را از دست میدهند، از تلویزیون گرفته تا لپتاپ و از کولر گرفته تا جاروبرقی، اینکه آیا میتوانند جایگزینی برای وسایل خود بیابند و یا اینکه وسیلهی آسیبدیدهی آنها قابل تعمیر است؟ یا خیر و اینکه شاید دیگر هرگز نتوانند جایگزینی مناسب برای آن پیدا نمایند، کابوسی است که اینروزها مردم را به شدت میآزارد. مریم یکی از زنان خانهدار میگوید در زمان اوج «کرونا» در اسفند ماه السیدی خانهمان را با الکل شستیم و کل سیستم آسیب دید، قدری زمان برد تا پول جایگزین تهیه کنیم و حالا با آن پولی که تهیه کردهایم حتی نمیتوانیم ارزانترین السیدی را خریداری کنیم. به هر حال آنچه اینروزها در جامعهی ایرانی در حال رخ دادن است، التهاباتی است که به ویژه به سرپرستان خانوارهای ایرانی از نظر گذران زندگی و امرار معاش وارد میشود و حتی یک مقام مسوول هم پیدا نشده است تا پاسخگوی ابهامات اساسی اینروزهای مردم در این زمینه باشد. رضا یکی از رانندگان خط ویژه میگوید: یکی به فکر مجلس است. یکی به فکر انتخابات ریاست جمهوری است. یکی دادگاه طبری را دنبال میکند. یکی از اختلافات بین اصولگرایان و اصلاحطلبان میگوید و من هم ماندهام که چگونه باید با یک پراید قدیمی که هر روز نیاز به تعمیر پیدا میکند، نانی در آوردم و به خانه ببرم تا پیش خانواده سرافکنده نباشم. او میگوید: نگرانی اینروزهای مردم تامین معاش و تهیهی نان است.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.