هاتفخبر – سوزاندن بقایای کشاورزی چون کاه و کولوش بر اساس عادتی قدیمی و نادرست در استان گیلان انجام میشود که امروزه به سبب زیانهای زیست محیطی این کار جرم محسوب میگردد و بر همین اساس در روزهای اخیر دو فرد متخلف در استان گیلان به پرداخت هفت میلیون جریمهی نقدی محکوم شدند.
هاتفخبر – سوزاندن بقایای کشاورزی چون کاه و کولوش بر اساس عادتی قدیمی و نادرست در استان گیلان انجام میشود که امروزه به سبب زیانهای زیست محیطی این کار جرم محسوب میگردد و بر همین اساس در روزهای اخیر دو فرد متخلف در استان گیلان به پرداخت هفت میلیون جریمهی نقدی محکوم شدند. به گزارش «هاتفخبر» مدیر روابط عمومی ادارهی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان با اعلام این مطلب گفت: این افراد متخلف سال گذشته در شهرستان لنگرود به جرم آتش زدن کاه و کولوش مورد پیگرد قضایی گرفته بودند که حکم جریمهی نقدی این هفته برایشان صادر شد. محمدعلی صدیق عربانی روز جمعه در گفتوگو با «ایرنا» افزود: در سالهای اخیر همهی دستگاههای مرتبط در هماهنگی و بسته به وظایفشان، اقداماتی را برای ارتقای آگاهی کشاورزان در ارتباط با مضرات و در راستای جلوگیری از آتش زدن کاه و کولوش انجام دادهاند. وی محکومیت را به استناد قانون «هوای پاک» که در ۲۵ تیر ماه ۹۶ به تصویب رسید، جریمه و حبس عنوان نمود و تصریح کرد: در زمان حاضر گشتهای مشترک با همکاری دستگاههای مرتبط انجام میشود و متخلفان به دادگاه معرفی میگردند. وی اظهار کرد: برخی از کشاورزان منطقه براساس بعضی از باورهای غلط چون تقویت زمینهای کشاورزی، از بین رفتن آفات و ارزان و سریع بودن این روش برای پاکسازی مزرعهی خود اقدام به آتش زدن کاه و کولوش باقیمانده از برداشت محصول میکنند که این موضوع با انتشار گازهای سمی همچون مونوکسید کربن، اکسیدهای گوگرد، ازت و همچنین اسید کلریدریک، تاثیری بسیار بد بر کیفیت هوای تنفسی مردم منطقه داشته و همچنین با از بین بردن جانوران، حشرات و میکروارگانیسمهای موجود در خاک باعث آسیب رساندن به تنوع زیستی و به هم خوردن اکوسیستم منطقه میشود.
به گفتهی صدیق عربانی برخلاف باور غلط برخی از کشاورزان که تصور میکنند آتش زدن کاه و کولوش باعث تقویت خاک مزرعه میشود، این موضوع به دلیل خارج کردن عناصر غذایی گوگرد، کربن و ازت از خاک مزرعه به شکل گاز و همچنین از بین بردن میکروارگانیسمهای مفید و کرم خاکی، باعث فقر و از بین رفتن حاصلخیزی مزرعه خواهد شد. وی به کشاورزان توصیه کرد: کاه و کولوش را بستهبندی کرده و در انبار نگهداری کنند تا آن را در فصل زمستان به دامداران بفروشند. کشاورزان هماکنون با دستگاه بیلر(بسته بندی) به بستهبندی کردن کاه و کولوش خود اقدام میکنند؛ این بستهها برای تولید علوفه دامها، تولید کمپوست و ورمی کمپوست و استفاده در تولید در کارگاههای قارچ خوراکی و تولید ۲۰ محصول در صنایع تبدیلی و صنایع دستی از موارد استفاده از کاه و کولوش مزارع است. سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک از شالیزارهای استان گیلان برداشت میشود و این استان بزرگترین تولیدکنندهی ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور محسوب میگردد که با ۲۳۸ هزار هکتار زمین شالیزاری، رتبهی یکم کشور را از نظر سطح زیرکشت و همچنین رتبهی دوم تولیدکنندهی برنج را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای استان گیلان کشت میشوند. بیشترین رقمهای کشت شدهی برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.