هاتف – کارشناسان میگویند اگر ما با هدف افزایش تولید محصولات کشاورزی در استان گیلان اقدام به اجرای طرحها و برنامههای مختلف میکنیم باید بدانیم که این افزایش تولید تنها در گروه بهرهگیری حداکثری از منابع موجود آب و خاک ما خواهد بود.
هاتف – کارشناسان میگویند اگر ما با هدف افزایش تولید محصولات کشاورزی در استان گیلان اقدام به اجرای طرحها و برنامههای مختلف میکنیم باید بدانیم که این افزایش تولید تنها در گروه بهرهگیری حداکثری از منابع موجود آب و خاک ما خواهد بود. در همین ارتباط رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان هفتههای گذشته در نشست با مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به اختصاص اعتبار ۸۸۰ هزار میلیون ریالی برای بهسازی آببندانهای این استان از دو محل استانی و ملی در سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: با اعتبارات تخصیص یافته عملیات بهسازی و لایروبی ۷۱ پهنه آببندان به مساحت حدود یکهزار و ۲۰۰هکتار در شهرستانهای گوناگون استان گیلان با پیشرفت فیزیکی افزون بر ۴۵ درصد در دست انجام است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان همچنین اظهار کرد: در اجرای تجهیز و نوسازی زمینهای شالیکاری استان از منابع ملی با اعتباری افزون بر۲۶٠ هزار و ۷۰۳ میلیون ریال برای ۲۲ پروژه در شهرستانهای گیلان هزینه شده که تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند. مدیر کل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست با بیان اینکه استان گیلان با توجه به اینکه از نظر منابع آبی محدودیتی ندارد، گفت: استان گیلان میتواند نسبت به دیگر استانهای کشور که به شدت در معرض خشکسالی هستند و محدودیت آبی در آنها وجود دارد، با استفادهی حداکثری از منابع آب و خاک بتواند افزایش تولید محصولات کشاورزی بهویژه محصول استراتژیک برنج را رقم بزند.
دکتر سرافرازی سپس با اشاره به برنامهریزی که در این زمینه در وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است، گفت: امسال در وزارت جهاد کشاورزی بهویژه در زمینهی ایجاد آببندانها، نوسازی زمینهای شالیزاری و بهسازی زهکشیها برنامهریزی جدی صورت گرفته است. وی افزود: این اقدامات با توجه به محدودیت کشت برنج به دلیل کمبود منابع آبی در ۱۷ استان کشور ایجاد شده و متمرکز کردن کشت این محصول استراتژیک در استانهای گیلان و مازندران، طرحهای زهکشی و آببندانها برای افزایش تولید کشت برنج و جبران کاهش کشت آن در دیگر استانها برای ما بسیار اهمیت دارد. مدیرکل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی سپس با اشاره به اینکه در سالهای گذشته هم، نوسازی آببندانها و زهکشیها بهصورت پراکنده در استانهای گیلان و مازندران انجام میشد، اظهار کرد: برنامهیی که امسال داریم یک پکیج فنی و بسیار کامل در راستای اهداف افزایش تولید است که امیدواریم با عملیات زیربنایی مؤثر بتوانیم به این مهم دست یابیم. دکتر سرافرازی همچنین اجرای طرحهای زهکشی را عامل افزایش کشت دوم از جمله کلزا دانست و گفت: این موضوع هم از اهدافی است که در استان گیلان دنبال میکنیم زیرا استان گیلان در این زمینه میتواند از استانهای مستعد برای ارتقای سطح تولید این نوع کشت باشد. وی با اعلام اینکه یک میلیارد مترمکعب آب با کیفیت در خارج از فصل زراعی به دریا میریزد بیان کرد: بخشی از این آبها را در بالادست با آببندانها و سدهای لاستیکی میتوانیم حفظ کنیم تا علاوه بر استفاده از آن در زراعت به ویژه در کشت دوم، در مواقع کمآبی و در زمانی که بارندگی کمتر است و نیاز به آبیاری داریم از طریق این منابع آبی استفاده نماییم. گفتنی است کارشناسان مربط با بخش کشت و کار میگویند، عامل اصلی افزایش تولید محصولات کشاورزی استفادهی به موقع و بههنگام از منابع آبی و خاک حاصلخیز است. استان گیلان که از آب و هوایی معتدل و خاکی حاصلخیز برخوردار است بهترین شرایط را برای فعالیتهای کشاورزی دارد اگر از این منابع به خوبی و درست استفاده کند. پیشگیری از هدر رفتن آبهایی که در فصل سرد سال در استان گیلان بدون استفاده به دریا میریزد و بهرهگیری از منابع خاک و زمین حاصلخیز میتواند این استان را در زمرهی یکی از استانهای پرمحصول در کشور تبدیل کند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.