کد خبر : 26531
تاریخ انتشار : یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۳

طرح هادی سند توسعه‌ی روستایی

طرح هادی سند توسعه‌ی روستایی

هاتف‌خبر – طرحهای هادی روستای از جمله پروژه‌هایی هستند که در جهت فراهم‌سازی زمینه‌ی توسعه و عمران نقاط روستایی تهیه و اجرا می‌شوند.

هاتف‌خبر – طرحهای هادی روستای از جمله پروژه‌هایی هستند که در جهت فراهم‌سازی زمینه‌ی توسعه و عمران نقاط روستایی تهیه و اجرا می‌شوند.
به گزارش «هاتف‌خبر» پایه و اساس اجرای چنین طرحهایی در کشور از سال 1362 و با عنوان «روان بخشی روستاها» در یکی از نقاط روستایی شهرستان شهرکرد و به وسیله‌ی وزیر وقت مسکن و شهرسازی به اجرا گذاشته شد و در سالهای پس از آن نیز به ویژه از سال 1366 به وسیله‌ی بنیاد مسکن با جدیت پیگیری شد.
در این زمینه سیدمحمود بشیری سرپرست معاونت عمران روستایی بنیاد مسکن استان گیلانتوضیح می‌دهد: اهداف تهیه و بازنگری در طرحهای هادی روستایی شامل ایجاد زمینه‌ی توسعه و عمران روستا‌ها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی تأمین عادلانه‌ی امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی و رفاهی، هدایت وضعیت فیزیکی روستا و ایجاد تسهیلات لازم برای بهبود مسکن روستاییان و خدمات محیط زیستی و عمومی است.


به گزارش روابط عمومی بنیاد مسکن استان گیلان وی همچنین افزود: بازنگری طرحهای هادی، سند توسعه‌ی ۱۰ ساله‌ی روستا‌ها است، این طرحها برای فراهم‌سازی زمینه‌ی توسعه و عمران نقاط روستایی تهیه و اجرا می‌شوند.
او تصریح کرد: بازنگری در این طرحها با توجه به افزایش جمعیت روستایی و وجود متقاضیان جدید زمین و مسکن برای سکونت در روستا‌ها الزامی است که در این زمینه باید عنوان شود بازنگری این طرح در 535 روستای استان به پایان رسیده و در 21 روستای دیگر استان نیز امسال اجرایی می‌شود.
بشیری با اشاره به اینکه 535 روستا در همه‌ی شهرستانهای استان گیلان پراکنده است، ادامه داد: تلاش می‌شود جمعیت ساکن در مناطق روستایی حفظ شود و به تقاضا‌های جدید برای زمین و مسکن در این مناطق پاسخ مثبت داده شود از این رو موضوع بازنگری در طرحهای هادی مطرح می‌شود.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان گیلان افزود: طرح هادی روستایی با ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه‌ی استفاده از زمین برای عملکرد‌های مختلف همچون مسکونی، تولیدی، تجاری، کشاورزی، تأسیسات و تجهیزات و نیازمندیهای عمومی روستایی را بر حسب مورد در قالب مصوبات طرحهای ساماندهی فضا و سکونتگاه‌های روستایی یا طرحهای جامع ناحیه‌یی تعیین می‌کند و از این رو همه‌ی افرادی که در معاملات ملکی قصد خرید و فروش اراضی روستایی را دارند باید ابتدا از کاربری تعریف شده در طرح هادی اطمینان داشته باشند.


‌ وي با بيان اينكه در استان گیلان همه‌ی روستاهاي بيش از 20 خانوار داراي طرح هادي هستند گفت: شاخص تهيه‌ی طرحهاي هادي در کشور 98 درصد است كه اين شاخص در استان گیلان به100 درصد می‌رسد.
سرپرست معاونت عمران روستایی بنیاد مسکن گیلان با اشاره به اجرای طرح هادی گفت: از شروع فعالیت این بنیاد در استان گیلان تاکنون 943 روستا در استان از نعمت اجرای طرح هادی روستایی بهره‌مند شده‌اند.
سیدمحمود بشیری گفت: اجرای طرح هادی در سال 98 در 167 روستای استان با تخصیص اعتبار 392 میلیارد ریال انجام شده است.
سرپرست معاونت عمران روستایی بنیاد مسکن استان گیلان با بیان اینکه اجرای طرح هادی شامل عملیات جدولگذاری، زیرسازی، آسفالت، دیوار ساحلی، پل، جداره‌سازی و سنگفرش است که با توجه به نیاز روستاها، طرحهای متناسب در محدوده‌ی طرح هادی روستا، اجرا می‌شود.


بشیری افزود: تهیه و اجرای طرح بهسازی و احیای بافت‌های باارزش روستایی، ضمن مرمت و بازسازی بافتهای با ارزش روستا سبب جذب گردشگران، رونق اقتصادی روستا و ماندگاری مردم در روستاها خواهد شد.
همچنین گفتنی است کمک به ارتقای شاخصهای زندگی در روستا و مهاجرت معکوس از اهداف تعرفه شده در ارتباط با اجرای طرح هادی روستاها است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.