هاتفخبر – رئیس سازمان چای کشور گفت: «ویروس کرونا» در کار چایکاران و کارخانجات چای خللی ایجاد نخواهد کرد و مردم با خیال راحت این محصول را میتوانند استفاده کنند.
هاتفخبر – رئیس سازمان چای کشور گفت: «ویروس کرونا» در کار چایکاران و کارخانجات چای خللی ایجاد نخواهد کرد و مردم با خیال راحت این محصول را میتوانند استفاده کنند. به گزارش «هاتفخبر» حبیب جهانساز در این باره به رسانهها گفت: برای برداشت چای و نحوهی تحویل این محصول به کارخانجات و بستهبندی آن تابع دستورالعملها و مصوبات «ستاد مبارزه با کرونا» هستیم، بنا بر این خدمترسانی به بهرهبرداران با سازوکارهای اندیشیده شده، ادامه خواهد یافت. رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه «کرونا ویروس» همهی فعالیتهای مربوط به نیروی انسانی را مورد تأثیر قرار داده است، افزود: خوشبختانه این ویروس در کار چایکاران و کارخانجات چای خللی ایجاد نکرده و مردم میتوانند با خیالی راحت و آسوده از چای خشک استفاده کنند. جهانساز سپس بیان کرد: در جلسهیی که بدین منظور با حضور تیم بهداشتی وزارت بهداشت در استان گیلان و معاونت غذا وداروی استان و شبکهی بهداشت لاهیجان که قطب چای شمال کشور است، برگزار شد، همه متفقالقول معتقد بودند که چای تولیدی وعرضه شده در بازار کاملاً سالم و بهداشتی خواهد بود و «ویروس کرونا» تأثیری بر روند تهیهی چای خشک از چیدن برگ سبز گرفته تا مرحلهی خشک کردن آن ندارد.
رئیس سازمان چای کشور گفت: برگ سبز چای در دمای بالای ۱۰۰ درجه خشک میشود و در مرحلهی بستهبندی هم نکات بهداشتی همچون ضدعفونی کردن دستگاهها و استفادهی کارگران از ماسک و دستکش کاملاً رعایت میشود. از طرفی هم چای خشک هنگام استفاده در دمای بالای ۷۵ درجه دم میکشد و کاملاً تمیز و عاری از هر گونه ویروس خواهد بود. وی افزود: تمام کارخانهها باید پروتکلی که «ستاد مبارزه با کرونا» ابلاغ میکند را اجرا کنند. بر اساس این پروتکل مقرر شده است تا در همهی کارخانههای چای یک کارشناس بهداشت محیط حضور یافته و بر نحوهی کار کارگران از نظر رعایت نکات بهداشت فردی نظارت داشته باشد. به این منظور که در تمام این کارخانهها کارگران موظفند حین انجام کار از ماسک و دستکش و همچنین ژلهای ضدعفونیکننده استفاده کنند. تمام افراد دستاندرکار در کارخانه هم به وسیلهی کارشناس بهداشت روزانه تبسنجی شده تا اگر موردی مشکوک بود زودتر تشخیص داده شود. گفتنی است برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین «بهاره»، «تابستانه» و «پاییزه» صورت میگیرد كه «چین بهاره» از اوایل اردیبهشت ماه، »چین تابستانه» از نیمهی دوم خرداد ماه و «چین پاییزه» در شهریور و مهرماه انجام میشود. شایان گفتن است که لاهیجان در 40 كیلومتری شرق مركز استان گیلان بزرگترین مرکز تولید چای ایران است و سازمان چای كشور در این شهرستان قرار دارد.
شایان گفتن است سازمان چای کشور در پایان خرید تضمینی برگ سبز چای در استانهای گیلان و مازندران در سال ۱۳۹۸ اعلام کرد: چایکاران گیلان و مازندران در این سال 126هزار و 753 تن برگ سبز چای به ارزش 343 میلیارد و 400 میلیون تومان برداشت کردهاند.
57 هزار و 215 تن معادل 45 درصد برگهای سبز چای تولیدی امسال از نوع درجهی یک و 69 هزار و 538 تن معادل 55 درصد درجهی 2 بود.
همچنین در طول سال گذشته 28 هزار و 519 تن چای خشک تولید شده که این این میزان چای خشک استحصال شده در مقایسه با تولید سال پیش از آن (سال ۱۳۹۷) 11 درصد افزایش داشته است.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.