کد خبر : 25474
تاریخ انتشار : یکشنبه ۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۵

وقتی پای کیکهای آلوده به میان می‌آید… از تکذیب یک خبر تا اعلام یک نظر

وقتی پای کیکهای آلوده به میان می‌آید… از تکذیب یک خبر تا اعلام یک نظر

هاتف‌خبر – موضوع پیدا شدن قرص لابه‌لای کیک و کلوچه‌های مختلف این روزها به موضوع داغ خانواده‌های ایرانی تبدیل شده است و هنوز گزارشی دقیق و جامع در این باره ارائه نگردیده و به همین دلیل نگرانی افراد جامعه بیش از پیش در این زمینه نمود می‌یابد.

   هاتف‌خبر – موضوع پیدا شدن قرص لابه‌لای کیک و کلوچه‌های مختلف این روزها به موضوع داغ خانواده‌های ایرانی تبدیل شده است و هنوز گزارشی دقیق و جامع در این باره ارائه نگردیده و به همین دلیل نگرانی افراد جامعه بیش از پیش در این زمینه نمود می‌یابد.
به نظر می‌رسد همراستا با بررسی ابعاد بهداشتی، سلامتی و امنیتی «پروژه‌ی قرص» مسوولان مرتبط باید به تشدید نظارت از مراکز تولید، نگهداری، عرضه و فروش مواد غذایی مبادرت ورزند.
در همین زمینه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان مشاهده‌ی جسم خارجی همچون قرص یا کپسول در برخی از محصولات خوراکی را مهم توصیف کرده و می‌گوید: بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که در سطح خطوط تولید، بسته‌بندی و عرضه‌ی کلان از مسیر شرکتهای پخش مجاز و رسمی، موردی مشاهده نمی‌شود.
دکتر فردین مهرابیان با بیان اینکه دستگاه‌های مسوول برای روشن شدن ابعاد قضیه، بلافاصله با حساسیت موضوع را پیگیری کرده‌اند، گفت: تا این لحظه گزارشی مبنی بر وجود مواد مخدر یا روانگردان در نمونه‌های ارسالی، نداشته‌ایم.
وی در ادامه یادآور شد: مرجع اظهار نظر در باره‌ی محتوای قرصها و کپسولها، آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه فروشگاه‌های مواد غذایی، مکلف به تامین فرآورده‌های غذایی از شرکتهای پخش معتبر و مجاز در قبال فاکتور رسمی فروش هستند، تصریح کرد: در صورت خرید از توزیع‌کننده‌های غیرمجاز، در قبال پیامدهای آن پاسخگو خواهند بود.
دکتر مهرابیان اظهار کرد: بازرسان بهداشت محیط و کارشناسان نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نسبت به تشدید بازرسی از مراکز تولید، نگهداری، عرضه و فروش مواد غذایی در سراسر استان اقدام نموده‌اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پایان با تاکید بر اینکه خانواده‌ها، اولیای مدارس، دانش‌آموزان و مصرف‌کنندگان باید محصولات غذایی را صرفاً از فروشگاه‌های معتبر تهیه نمایند، یادآور شد: در این زمینه‌ هنگام خرید، به سالم بودن بسته‌بندی و دستکاری نشدن بسته‌های محصولات دقت نموده و در صورت مشاهده‌ی موارد مشکوک در سراسر کشور، مراتب را به سامانه‌ی تلفنی 190 گزارش نمایند.
اما سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز انتشار شایعاتی در باره‌ی مسمومیت و فوت چهار تن در گیلان بر اثر مصرف کیکهای آلوده به قرص را تکذیب کرد.
سیدحسن میری با تکذیب شایعه‌ی فوت چهار تن در گیلان براثر مسمومیت کیکهای آلوده به قرص به «فارس» گفت: تنها یک بیمار از شهرستان لنگرود با شکایت مسمومیت بر اثر قرص به «بیمارستان رازی رشت» مراجعه کرده و فوت‌شده که آن‌هم براثر مصرف مستقیم قرص برنج باهدف خودکشی بوده است.
وی با اشاره به ادعای بیمار لنگرودی مسموم شده به قرص برنج افزود: این بیمار فوت‌شده ادعا می‌کرد که کیک سیاهی را مصرف کرده درحالی‌که مشاهدات بالینی اعلام ‌شده‌ی رئیس «بیمارستان رازی رشت» حکایت از مصرف قرص برنج به وسیله‌ی متوفی دارد.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه تاکنون سه تن با شکایت مسمومیت بر اثر خوردن کیکهای آلوده به بیمارستان مراجعه کرده‌اند، افزود: احتمال دارد دلیل مسمومیت این افراد بر اثر خوردن کیک به سبب اتمام تاریخ انقضا باشد که روشن شدن تمامی دلایل آن، علی‌رغم بهبود بیماران در دست بررسی است.
میری همچنین فوت چند تن از بیماران را براثر مسمومیت کیکهای آلوده به قرص در بیمارستان 17 شهریور رشت را نیز تکذیب کرد و گفت: تاکنون بیماری با اثبات شکایت مسمومیت براثر کیکهای آلوده به مراکز درمانی مراجعه نکرده و فوت نیز نشده است.
از دیگر سو رئیس انجام صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات با بیان اینکه «پروژه‌ی قرص» مصرف کیک را تا ۳۰ درصد کاهش داده، گفت: پروژه‌ی قرار دادن قرص در کیک اثرات منفی روی صنایع غذایی داشته است.
جمشید مغازه‌ای در باره‌ی آخرین وضعیت پدیده پیدا شدن قرص در کیک اظهار کرد: این موضوع مساله‌یی امنیتی است و ارتباطی به بخش تولید و توزیع این محصولات ندارند ما این موضوع را به نیروهای امنیتی سپردیم تا مشخص شود چه جریابی، اشخاصی یا باندی به دنبال تخریب صنعت غذا، شیرینی و شکلات کشور بوده‌اند.
وی افزود: این واهمه وجود داشت که این دست اقدامات به صنایع غذایی دیگر نیز نفوذ پیدا کند و صنایع غذایی کشور را فلج کند اما هم‌اکنون گزارشی جدید در این زمینه نداریم و موضوع فروکش کرده که تنها در شبکه‌های اجتماعی به صورت شوخی به آن پرداخته می‌شود.
رئیس انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات همچنین ادامه داد: بر اساس پیگیریهای انجام شده هنوز عوامل اصلی این رویداد شناساسی نشده‌اند.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه این پدیده در صنعت شیرینی و شکلات فروکش کرده اما اثرات خود را بر روی این صنعت گذاشته است.
جمشید مغازه‌ای با اشاره به کاهش مصرف کیک در کشور گفت: با توجه به آگاهی مردم بعید به نظر می‌رسد که این پدیده عواقب درازمدت روی مصرف شیرینی، شکلات و کیک کشور داشته باشد.
وی اظهار کرد: طبیعی است که مردم از مصرف کیک خودداری کنند اما این مساله به مرور برطرف خواهد شد و این اطمینان بین مردم ایجاد می‌شود که امکان قرار دادن قرص در فرآیند تولید و عرضه وجود ندارد.
مغازه‌ای همچنین گفت: هر چند این رویداد بیشتر در روستاها رخ داده و مردم این محصولات را از فروشگاه‌های ناشناس و نامعتبر خریداری کرده بودند، اما بالاخره سبب شد تا مصرف کیک در کشور 10 تا 30 درصد کاهش یابد.
وی تاکید کرد: در صورتی که مردم انواع کیک، شیرینی و شکلات مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنند، مطمئن باشند این حوادث روی نخواهد داد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.