هاتفخبر – در کارگاه آموزشی زراعت چوب که در یکی از روستاهای لاهیجان برگزار شد یکی از مطالبات کشاورزان برای توسعهی زراعت چوب، پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به آنان عنوان شد و خاطر نشان گردید ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان تلاش میکند تا با پرداخت وامهای کمبهره روستاییان به این کار تشویق و ترغیب شوند.
هاتفخبر – در کارگاه آموزشی زراعت چوب که در یکی از روستاهای لاهیجان برگزار شد یکی از مطالبات کشاورزان برای توسعهی زراعت چوب، پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به آنان عنوان شد و خاطر نشان گردید ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان تلاش میکند تا با پرداخت وامهای کمبهره روستاییان به این کار تشویق و ترغیب شوند. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، مهندس محسن یوسفپور در این کارگاه آموزشی با درخواست از روستاییان برای کشت درختان صنوبر و توسعهی زراعت چوب در استان گیلان به عنوان قطب تولید چوب کشور اظهار کرد: بر اساس سفارش ریاست جمهوری، کاشت صنوبر باید در استانهای شمالی جدی گرفته شود و برای این کار به کشاورزان کمک میشود تا نهال صنوبر تولید کنند و ادارهی کل منابع طبیعی استان نیز به گونهیی برنامهریزی میکند تا نهال رایگان در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد. مدیرکل منابع طبیعی، مراتع و آبخیزداری استان گیلان گفت: اگر جنگلتراشی در گیلان به روند سالهای گذشته ادامه مییافت تا ۲۵سال آینده جنگلی در گیلان باقی نمی ماند.
وی یادآور شد: از سال ۱۳۹۶ بهرهبرداری از جنگلهای شمال متوقف شد و از آن تاریخ تاکنون برای بهرهبرداری از درختان جنگلی گیلان پروانهی قطع صادر نمیشود که این کار توسعهی کاشت نهال و توسعهی زراعت چوب را ضروری ساخته است. محسن یوسفپور با اشاره به وجود زمینهای ملی و زمینهای اختلافی بین دولت و روستاییان نیز اظهار کرد: با طرح کاداستر که در دست اجرا است در بسیاری از این اراضی ملی تغییراتی ایجاد میشود و راهکارهای قانونی برای این اراضی ارائه خواهد شد تا در روند تولید زراعت چوب مشکل ایجاد نشود. مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، تولید اکسیژن را بیشترین ارزش درختان جنگلهای شمال دانست و اظهار کرد: ارزش تولید اکسیژن خیلی بالاتر از زراعت چوب است که این موضوع باید در برنامههای برنامهریزان کشور در نظر گرفته شود و با پرداخت تسهیلات ارزانقیمت روستاییان را تشویق به این کار کنند. مهندس یوسفپور با تصریح اینکه عمرجنگلهای شمال سه هزار تا ۶۰ هزار سال برآورده شده است در حالی که عمر جنگلهای اروپا کمتر از ۱۰هزار سال است و جنگلهای هیرکانی به عنوان قدیمیترین جنگلهای جهان بیشترن نقش را در تولید اکسیژن و حفظ کرهی زمین دارند. رئیس ادارهی منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لاهیجان هم در این کارگاه آموزشی اظهار کرد: یکی از الزامات طرح تنفس جنگلهای شمال، توسعهی زراعت چوب و تهیهی شناسنامهی اکولوژیک برای همهی حوزههای جنگلی است. اکبر معتدی حقی اضافه کرد: کارگاه زراعت چوب گیلان با همکاری معاونت امور جنگلهای کشور، ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، شوراها و دهیاریهای بخش رودبنه در یکی از مراکز اصلی کاشت و زراعت چوب در روستای ناصرکیاده لاهیجان برگزار گردید. جواد میرعرب مجری طرح توسعهی زراعت چوب کشور هم در این برنامه گفت: بیشترین ظرفیت تولید چوب در سه استان شمالی کشور وجود دارد و گیلان قطب زراعت چوب در کشور محسوب میشود به همین دلیل موسسهی تحقیقات سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور هم در تلاش است تا کلونهای جدیدی برای زراعت چوب معرفی کند. گفتنی است استان گیلان هماکنون ۵۶۵ هزار هکتار جنگل طبیعی دارد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.