هاتفخبر – مجری طرح زیتون کشور در همایش ارزیابی حسی روغن زیتون در رودبار از تولید بیش از ۱۲۰ هزار تن محصول زیتون در کشور خبر داد.
هاتفخبر – مجری طرح زیتون کشور در همایش ارزیابی حسی روغن زیتون در رودبار از تولید بیش از ۱۲۰ هزار تن محصول زیتون در کشور خبر داد. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، مهندس پریچهر در «همایش بزرگ ارزیابی حسی روغن زیتون کشور» که در شهرستان رودبار برگزار شد گفت: از سال ۷۲ که طرح توسعهی کشت زیتون در کشور آغاز شد تا کنون میزان تولید زیتون در کشور ۲۰ برابر شده و این طرح توسعه در ۲۶ استان کشور در حال گسترش است. وی افزود: شهرستان رودبار جایگاهی ویژه در اجرای این طرح بزرگ در کشور دارد و در حقیقت مهد زیتون کشور است. مجری طرح زیتون کشور با بیان اینکه مطالعات اولیه ۶۰۰ هزار هکتاری توسعهی کشت زیتون در کشور به سرانجام رسیده است، اظهار امیدواری کرد: با تخصیص به موقع آب کشاورزی به وسیلهی وزارت نیرو باید بتوانیم نیاز کشور به روغن زیتون را به طور کامل تامین کنیم. به گفتهی وی امروزه تولید زیتون در کشور به عنوان یک شغل درآمدزا مطرح شده است در صورتی که در جهان درخت زیتون علاوه بر تامین مواد غذایی مفید، به دلیل مقاومت بالا در مقابل خشکی، به عنوان یکی از ناجیان محیط زیست محسوب میشود.
پریچهر با اشاره به میزان افرایش تولید زیتون و روغن زیتون در سال گذشته و امسال خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه سال گذشته در کشور ۳۰ درصد افزایش تولید زیتون داشتیم، پیشبینی میشود امسال بیش از ۱۲۰ هزار تن محصول زیتون در کشور تولید شود و میزان تولید روغن زیتون نیز ۹ هزار تن خواهد بود. مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی به جایگاه ایستگاه تحقیقات و آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون رودبار در کشور و جهان اشاره کرد و گفت: ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار و آزمایشگاه ارزیابی حسی آن به عنوان یک مرجع بینالمللی شناخته شده و رودبار هم به عنوان نگین زیتون کشور میدرخشد. پریچهر اذعان نمود: در دنیای کنونی پس از مقدار و کمیت روغن زیتون، به کیفیت آن توجه خاصی میشود و علاوه بر آزمایشهای شیمیایی که هزینهبردار است، آزمایش ارزیابی حسی روغن زیتون یک معیار و شاخص علمی در کیفیت این مادهی غذایی مطرح است و به عنوان یک راه آسان به مردم توصیه میشود. وی افزود: برای رسیدن به این هدف، افراد جامعه میتوانند با خواص پنجگانه به ویژه حس بویایی و چشایی خود، کیفیت روغن زیتون را تشخیص دهند. پریچهر ادامه داد: آزمایش ارزیابی حسی، نوعی دانش است و بهتر است که مراجع ذیصلاح به مردم در این زمینه آموزشهای لازم را ارائه دهند. مجری طرح زیتون کشور بیان نمود: علاوه بر رودبار، در استانهای تولیدکنندهی زیتون همچون گلستان، فارس، زنجان و قزوین به مرجعیت وزارت جهادکشاورزی و دفتر طرح زیتون کشور، فرآیند تشکیل گروههای ارزیاب حسی روغن زیتون فراهم گردیده و موضوع آموزش و انتخاب ارزیابان به عنوان یک شاخص تعیینکننده پذیرفته شده است. وی از مسوولان مرتبط درخواست کرد تا برای افزایش بهرهوری عوامل تولید در شهرستان رودبار تلاش کنند که این شهرستان بتواند به عنوان الگویی برای دیگر مناطق تولید در نقاط دیگر کشور باشد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.