هاتفخبر- سیدحسین ضیابری سیدین – چند وقتی است که تب ویلاسازی در زمینهای کشاورزی گیلان با هجوم مرکزنشینان به این خطه بالا گرفته است. هر ننه من غریبم که در تهران و یا دیگر استانهای دیگر پولی به هم میزند، فیلش یاد هندوستان میکند، سر خورویش را کج مینماید و راهی شمال میشود، که چه بشود؟ زمین بخرد، ویلا بسازد!
هاتفخبر- سیدحسین ضیابری سیدین – چند وقتی است که تب ویلاسازی در زمینهای کشاورزی گیلان با هجوم مرکزنشینان به این خطه بالا گرفته است. هر ننه من غریبم که در تهران و یا دیگر استانهای دیگر پولی به هم میزند، فیلش یاد هندوستان میکند، سر خورویش را کج مینماید و راهی شمال میشود، که چه بشود؟ زمین بخرد، ویلا بسازد! گویا در نبود نظارتهای دقیق روی این موضوع پروژه یاد شده موفق هم بوده و تا جایی پیش رفته که به کشاورزی استان لطمات ناگفتهی جبرانناپذیر وارد کرده است که به یقین تاثیرات مخرب آن زمان نیاز دارد تا خود را به خوبی نشان دهد! شهرهای مختلف استانهای شمالی کشور گیلان، مازندران و تا حدی گلستان آنچنان مورد هجوم مهاجران قرار گرفتهاند که نگو و نپرس، مهاجرانی که به نوار ساحلی دریای کاسپین، جلگه و دشت زیبای گیلان، کوهها و کوهپایهها، تالاب و جنگلها رحم نکرده و هر جای شمال که بروی رد پای این مهاجمان را میتوانی به خوبی ببینی.
آنها به بهانههای مختلف ساحل، جلگه، دشت، کوه، تالاب، جنگل و… استان را میخرند و با انواع و اقسام برنامهریزیهای خرد و کلان زمینهای با ارزش گیلان را از چنگ کشاورزان به در آورده و با تغییر کاربری که معلوم نیست از کجا چنین مجوزی دریافت میکنند؟، زمینها را تکه و پاره کرده و به ساخت و ساز مبادرت میورزند تو گویی خبر دارند که سیستم نظارتی کاری به تغییر کاربریهای زمینهای باغی و کشاورزی آنها ندارد. حالا هم که به لطف و مدد بزرگراه رشت – قزوین فاصلهی پایتخت به گیلان به حداقل رسیده، پایتختنشینان حتی ترجیح میدهند روزها را در تهران کار کنند و شبها را به گیلان بیایند و بخوابند. «کار در تهران و خواب در گیلان» شعار بیشتر کسانی شده که روی زمینهای این خطه سرمایهگذاری کردهاند. گذشته از تغییر ساختار جمعیتی و ژنتیکی که هجوم مرکزنشینان کشور به استانهای شمالی در پی دارد، کاهش محصولات باغی و زراعی نیز در پی تغییر کاربری زمینها و تکه و پاره شدن آنها، مشکل دیگر این روزهای خطهی شمال است. کشاورزان سختکوش که عمری در زمینهای کشاورزی خود کار و تلاش کردهاند با رسیدن به سن کهولت جای خود را به جوانان میدهند و جوانانی هم که سودای پولدار شدن یک شبه را در سر میپروانند، انگیزهیی برای کار کشاورزی ندارند و اصولاً به این کار تمایل نشان نمیدهند، بدون توجه به میراث خانوادگی خود، زمینهای کشاورزی پدرانشان را به راحتی به غیربومیها میفرشند، ماشین خریده و راهی شهر میشوند. اوضاع و احوال گیلان این روزها خوش نیست تکه و پاره شدن زمینهای باغی و کشاورزی دارد گیلان را به سمت نابودی پیش میبرد هم گیلان را و هم کشاورزی آن را. کسی هم نیست جلوی این روند مخرب را سد کند. بالاخره باید فکر اساسی برای زمینخواری، تالابخواری، جنگلخواری، ساحلخواری و… و همچنین آسیب آن به زمینهای کشورزی کرد، حتی امروز هم دیگر دیر شده است!
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.