کد خبر : 24276
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۶

با عرضه‌ی کدوهای «تازه به بار نشسته»؛ بازارهای محلی گیلان رنگ پاییزی به خود گرفتند

با عرضه‌ی کدوهای «تازه به بار نشسته»؛ بازارهای محلی گیلان رنگ پاییزی به خود گرفتند

هاتف‌خبر – «کویی» یا «کدو حلوایی» یکی از منابع غنی پتاسیم و بتاکاروتن است که در روزهای سرد زمستان جزو خوراکیهای مهم گیلانیان محسوب می‌شود.

   هاتف‌خبر – «کویی» یا «کدو حلوایی» یکی از منابع غنی پتاسیم و بتاکاروتن است که در روزهای سرد زمستان جزو خوراکیهای مهم گیلانیان محسوب می‌شود.
این گیاه که از جمله گیاهان جالیزی است که یکی از منابع غنی پتاسیم و بتاکاروتن(ماده‌ی پیش ساز ویتامین A) بوده و به دلیل درصد فراوان فیبر خواص آنتی‌اکسیدانی و کالری کم(۲۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم) جزو مطلوبترین خوراکیها برای افراد مختلف است.
علاوه بر قسمت گوشتی «کدو حلوایی» از تخمهای این محصول نیز علاوه بر استخراج روغن برای مصارف درمانی به عنوان یکی از خوشمزه‌ترین تنقلات استفاده می‌شود.
«کدو حلوایی» که در اوایل خرداد ماه کشت می‌شود، در روزهای آخر شهریور برداشت می‌‌گردد و در روزهای پاییز و زمستان هم زینت‌بخش سفره‌های مردم گیلان است.
پخت انواع خورش، مسما، سوپ، نان و دسر از «کدو حلوایی» سبب شده محصولات متنوع و خوشمزه‌ای را از آن تولید کنند و در بازارهای مختلف هم به فروش برسانند.
یکی از شهروندان رشتی در باره‌ی استفاده از کدو در سفره‌ی گیلانیان می‌گوید: از گذشته‌های دور همیشه در فصل پاییز و زمستان در استان گیلان رسم بر این بوده که از «کدو حلوایی» برای پخت انواع غذا‌ها، نانها، حلوا و دسر استفاده کنیم و این سنت از قدیمیها به ما نیز به ارث رسیده است.
ن. همرنگ افزود: آش کدو که ترکیبی از برنج، شیر و کدو حلوایی است یکی از خوشمزه‌ترین آشهای گیلان در فصل سرما محسوب می‌شود که خواص دارویی هم دارد.
وی همچنین به پخت نوعی نان محلی از این گیاه اشاره کرد و افزود: نان محلی ویژه‌یی از «کدو حلوایی» به نام «کشتا» درست می‌کنند که ترکیبی از آرد برنج، آرد گندم، شکر و کدو حلوایی است و از خوراکیهای مهم تهیه شده از کدو است.


وی افزود: همچنین می‌توان به عنوان دسر از کدوی پخته شده با کمی شکر استفاده کرد.
این زن گیلانی می‌افزاید: بیشتر زنان گیلانی از کدوی پخته شده با شکر به عنوان عصرانه‌یی مقوی برای روزهای پاییز و زمستان استفاده می‌کنند که خوردن این دسر به همراه دارچین طعمی دلپذیر دارد.
وی ادامه می‌دهد: دسر دیگر «کویی کاکا» است که بین گیلانیان طرفدار فراوان دارد و کاکا ترکیبی از کدو حلوایی، شیر، تخم مرغ و مقداری آرد است که در روغن سرخ می‌کنند و به عنوان یک میان وعده‌ی ‌مقوی غذایی استفاده می‌کنند.
زنان گیلان از کدو انواع خورش، مسما و غذاهایی مقوی دیگر نیز درست می‌کنند.
در استان گیلان سطحی قابل توجه از زمینهای کشاورزی به کاشت کدو اختصاص یافته است.
حدود ۷۷۷ هکتار از زمینهای گیلان به کاشت «کدو حلوایی» اختصاص دارد که از این میزان حدود ۱۵ هزار و ۱۸۵ تن کدو برداشت می‌شود.
مناطق عمده‌ی زیرکشت کدو در استان گیلان شهر‌های رشت با۳۲۰ هکتار، آستانه ۲۰۰ هکتار، صومعه‌سرا ۴۲ هکتار، لاهیجان ۴۰ هکتار، تالش ۳۷هکتار، بندرانزلی ۳۰ هکتار و رضوانشهر ۳۵هکتار هستند.
انواع مختلف کدوهای کشت شده در استان گیلان را نیز می‌توان تنبل، انجیری، سنتی، سفید، استخوانی، تزیینی و شیرازی عنوان کرد.
می‌گویند خواص درمانی «کدو حلوایی» بسیار زیاد است و از این محصول به عنوان یکی از راه‌های درمان بیماریهای روده‌یی به ویژه از بین بردن کرم و انگلهای روده‌ یاد می‌کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.