کد خبر : 23704
تاریخ انتشار : جمعه ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۵

به وسیله‌ی بنیاد مسکن؛ ۱۴۵ هزار واحد روستایی گیلان سنددار شده‌اند

به وسیله‌ی بنیاد مسکن؛ ۱۴۵ هزار واحد روستایی گیلان سنددار شده‌اند

هاتف‌خبر – معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور در آیین جشن اهدای پنجهزار و پناصد و هشتاد و یکمین سند روستایی بالنگه‌ی بخش مرکزی شهرستان املش با حضور مهندس محمد اکبرزاده، گزارشی از فعالیتهای انجام شده‌ی بنیاد مسکن در روستاها را برای حاضران ارائه داد.

   هاتف‌خبر – معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور در آیین جشن اهدای پنجهزار و پناصد و هشتاد و یکمین سند روستایی بالنگه‌ی بخش مرکزی شهرستان املش با حضور مهندس محمد اکبرزاده، گزارشی از فعالیتهای انجام شده‌ی بنیاد مسکن در روستاها را برای حاضران ارائه داد.
به گزارش «هاتف‌خبر» از روابط عمومی بنیاد مسکن استان گیلان، مهندس محمدرضا شاملو در این آیین گفت: دهیاران و شوراهای اسلامی نزدیکترین یاروان بنیاد مسکن هستند و همه‌ی اقدامات بنیاد مسکن در همکاری تنگاتنگ با شوراها و دهیاریها انجام می‌شود که بی‌تردید اگر این همدلی و همزبانی نباشد محال است بتوان کاری انجام داد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور سپس افزود: کمبودهای شهرستان املش مطرح گردید که باید عنوان شود روستاهای ما از نابرابری، فقر و محرومیت تاریخی همواره رنج می‌بردند که در ۴۰ سال گذشته اقدامات بسیاری در زمینه‌ی آب، برق، راه و گاز آنها انجام شده اما هنوز فاصله با شهرها زیاد است.
وی افزود: همیشه یکی از افتخارات بنیاد مسکن، این بوده که با تلاش جدی و شبانه‌روزی از فاصله‌های موجود بکاهد.
مهندس شاملو اظهار کرد: در ایامی که در مجلس، بحث بودجه مطرح است همواره تلاش می‌شود که سهمِ اعتبارات روستاها افزایش یابد و خوشبختانه در این سالها اتفاقات خوبی هم افتاده که در اجرای طرحهای هادی ردیف ملی نداشتیم اما سرانجام با کمک مجلس، ردیف ملی تصویب شد و سهمیه‌ی قیر نیز داده شده که عدد قابل توجهی است.
وی گفت: بهسازیِ بافتهای باارزشِ گردشگری روستایی هم از موضوعاتی است که با انجامِ پیگیریها، حتی در قانون برنامه‌ی پنجساله‌ی ششم، ردیف بودجه‌ی خوبی برای آن تصویب گردید و در برنامه‌های سوم، چهارم و پنجم حدود یکصد روستا برای بافتهای گردشگری تعیین شده بودند که در برنامه‌ی ششم این عدد به ۳۰۰ روستا افزایش یافت.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور در ادامه بیان کرد: در ارتباط با تعیین زمین برای روستاها ۶۵۰ هزار قطعه زمین در روستاها واگذار شده است که ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن روستایی در برنامه‌ی چهارم، پنجم و ششم تعیین شد و آمادگی داریم در همه‌ی این زمینه‌ها اقدامات گسترده‌تر به ویژه در فعالیتهایی که بعد کاربری ندارد و بعد توسعه‌یی آنها بیشتر است، داشته باشیم.


مهندس شاملو با تاکید بر اینکه سنددار کردن املاک روستایی کاری مهم و اثربخش در کشور است، افزود: بیش از ۳۰ میلیون و ۴۹۰ هزار واحد سنددار شدند که از این تعداد ۱۴۵ هزار واحد، مربوط به استان گیلان است و امیدواریم امسال سند ۲۵ هزار واحد دیگر نیز صادر شود. در این زمینه همکاری خوبی بین بنیاد مسکن و ثبت اسناد و املاک شکل گرفته که شوراها و دهیاران نقشی مهم در توجیه مردم و کارهای ترویجی برای پیگیری در صدور اسناد روستایی دارند.
وی با اشاره به مشکلات مطرح شده در زمینه‌ی بازنگری طرحهای هادی گفت: بنیاد مسکن برای ۳۸ هزار روستا، طرح هادی تهیه کرده است و بر اساس دوره‌ی ۱۰ ساله، سالی سه هزار و 800 روستا باید بازنگری شود که متاسفانه کمبود منابع باعث شده تا با انباشتی از طرحهایی که دوره‌اش به پایان رسیده‌اند، مواجه باشیم.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور همچنین افزود: اکنون هشت هزار و ۵۰۰ روستا در سراسر کشور نیازمند بازنگری طرحهای هادی هستند و حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که با منابع و امکانات فعلی، در یکسال قابل انجام نیست، به همین دلیل باید روستاهایی که مشکلاتشان بیشتر است و در اولویت هستند سریعتر کارشان پیگیری شود.
شاملو یادآور شد: در بسیاری از روستاها چارچوب کلی طرح، نیاز به بازنگری ندارد، تقسیمات کشوری به هم نخورده است و جمعیت تغییراتی عمده ندارد که مطالعات محیطی جغرافیایی نیاز به کار گسترده در این روستاها ندارد و شاید با الحاق یک یا دو هکتار زمین به روستا، مشکلِ اهالی برای چهار یا پنجسال حل شود اما با شرایطی مواجه‌ایم که به لحاظ ویژگیهای استان گیلان و مازندران، سختگیریهای بسیاری در حفاظت از آب و خاک وجود دارد که می‌توان بخشی از آن را با تمدیداتی حل کرد.
وی افزود: در افزایش تراکم واحدها، به جای یک طبقه، دو یا سه طبقه ساخته شود و بخشی از اراضی نامرغوبتر را که دیگر امکان استفاده‌ی کشاورزی ندارند و در درون بافت هستند، می‌توان با تغییر کاربری، به حل مشکل مردم کمک کرد که به هر حال وقتی مشکلات مردم را نبینیم قطعاً طرح موفق نخواهد شد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور همچنین گفت: در زمینه‌ی مسکن روستایی با پیگیریهایی که داشتیم، خوشبختانه امسال سقف تسهیلات مسکن روستایی به ۴۰ میلیون تومان افزایش یافته و ارزانترین وام توزیع شده درکشور هم‌اکنون در واقع یارانه‌ی تسهیلات است که مابه‌التفاوت سود آن را دولت می‌دهد و ما آمادگی داریم، سهمیه‌ی مناسبی را برای استان، اختصاص دهیم و خوشبختانه کارهای خوبی انجام شده است.
شاملو با بیان اینکه در پرداخت تسهیلات تعمیری محدودیت داریم تصریح کرد: مطرح شد که تعدادی از مردم به جای ۴۰ میلیون تومان با پنج یا۱۰ میلیون تومان تسهیلات می‌توانند مشکلاتی که در تعمیر واحدهایشان دارند برطرف کنند با توجه به محدودیت، سقف مناسبی را برای شهرستان اختصاص خواهیم داد.
وی اظهار کرد: در ارتباط با ایمن‌سازی روستاها با پیگیریهای انجام شده، در واقع حکمی برای ما آمد(جز۸ ماده‌ی ۲۷ قانون برنامه) که ۳۰ درصد از روستاهای در معرض خطر، ایمن‌سازی شوند و در دو سال گذشته در تامین اعتبار مشکل داشتیم اما با تلاش نمایندگان، اعتباری اختصاص داده شد که هرچند کم است اما می‌تواند مقدمه‌یی برای حل مشکلات برخی از مناطق باشد و امیدواریم با عزم جدی همکاران در استان و شهرستان، بتوانیم خدمتگزار مردم باشیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.