هاتفخبر – سید حسین ضیابری سیدین – مهر ماه امسال دبیرستان شهیدبهشتی(شاهپور) رشت یکصد ساله میشود. گذشته از قدمت و معماری تاریخی این دبیرستان آنچه نام آن را در دل شهر ماندار کرده تقدیم چهرههایی بس ارزشمند به جهان دانش، تکنولوژی، سیاست، فرهنگ و… گیلان و ایران بوده که ارزش و اعتبار این دبیرستان کهن را بیشتر نمایان میسازد.
هاتفخبر – سید حسین ضیابری سیدین – مهر ماه امسال دبیرستان شهیدبهشتی(شاهپور) رشت یکصد ساله میشود. گذشته از قدمت و معماری تاریخی این دبیرستان آنچه نام آن را در دل شهر ماندار کرده تقدیم چهرههایی بس ارزشمند به جهان دانش، تکنولوژی، سیاست، فرهنگ و… گیلان و ایران بوده که ارزش و اعتبار این دبیرستان کهن را بیشتر نمایان میسازد. چهرههایی موفق و سرشناس همچون دکتر محمد معین استاد بزرگ فرهنگ و ادب پارسی و مولف لغتنامهی معین، پروفسور مجید سمیعی نابغهی جراحی مغز و اعصاب جهان، پروفسور محمود بهزاد پدر علم زیستشناسی نوین ایران، پروفسور فضلالله رضا دانشمند برجستهی مهندسی برق، استاد هوشنگ ابتهاج شاعر برجستهی اکشور، دکتر محمدباقر نوبخت معاون ریاست جمهوری و صدها چهرهی برتر و کمتر شناختهشدهی امروزی که هر یک در جای خود نیازمند پژوهش و بررسی بیشتر و معرفی بهتر به جامعه هستند. ساختمان دبیرستان شهید بهشتی امروزی در سال ۱۲۹۸ ساخته شد و در دوران پهلوی به نام «شاهپور» نامگذاری گردید. این ساختمان با توجه به پیشینهی کهن و اهمیت تاریخیاش در سال ۱۳۵۶ با شمارهی ۱۵۱۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. باید بدانیم که در سراسر کشور تنها ۵۰ مدرسهی ماندگار وجود دارد و این دبیرستان هم در شهریور ۱۳۹۱ به عنوان یکی از این پنجاه «دبیرستان ماندگار» کشور معرفی شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان گیلان در بارهی اهمیت این دبیرستان و آیین جشن یکسدسالگی آن میگوید: جشن صدسالگی «دبیرستان شهید بهشتی(شاهپور) رشت» با حضور دانشآموختگان و مسوولان کشوری و استانی روز یازدهم مهر ماه امسال در رشت برگزار میشود. نادر جهانآرای در نشست انجمن دانشآموختگان این دبیرستان ماندگار رشت با اشاره به لزوم برگزاری هر چه باشکوهتر این آیین دبیرستان جرنساز شهر رشت گفت: شخصیتهایی بزرگ که در این مدرسه تحصیل کردهاند علاوه بر آثار مانایی که در کشور و جهان آفریدند، ارتقای فرهنگی و علمی «دبیرستان شهید بهشتی» را نیز موجب شدهاند. وی با تاکید بر نقش گروههای مردمنهاد و سازمانهای دولتی در کمک به دستگاه تعلیم و تربیت اظهار کرد: همهی چهرههای فرهنگی و دانشآموختگان این مدرسه میتوانند و باید در برگزاری جشن یکصدسالگی و حتی در ادارهی هر چه بهتر آن نقشآفرین باشند. مدیر کل آموزش و پرورش استان گیلان با اشاره به تحصیل بسیاری از چهرههای برجستهی جهان دانش در این مدرسه گفت: معرفی هر چه بیشتر چهرههای ماندگار «دبیرستنان شهید بهشتی رشت» در قالب آثار هنری و مستند میتواند بسیار تاثیرگذار باشد. جهانآرای با تاکید بر ضرورت حفاظت از سرمایههای مادی و معنوی این دبیرستان خواستار تشکیل جلسات منظم هماندیشی هیات امنای آن شد. علاوه بر اینها به گزارش ادارهی اطلاعرسانی و روابط عمومی ادارهی کل آموزش و پرورش استان گیلان، نادر جهانآرای در نشست «یک سده فرهنگ ماندگار» با اشاره به پیشینهی درخشان «دبیرستان شهید بهشتی» گفت: برای ماندگاری و استمرار گذشتهی طلایی «دبیرستان شهید بهشتی» با همراهی دانشآموختگان آن، بنیاد علمی و فرهنگی این مدرسهی ماندگار تشکیل میشود. وی گفت: اعتبار این مدرسه به افرادی است که در ابعاد مختلف فرهنگی، علمی و سیاسی سببساز افتخارات ملی و جهانی هستند. نادر جهانآرای خاطر نشان کرد: معماری این مدرسهی تاریخی نیز حاکی از بالندگی گذشتگان دارد و ما باید از این میراث مادی و معنوی پاسداری کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان با اشاره به در پیش بودن یکصدمین سال تأسیس «دبیرستان شهید بهشتی رشت» اظهار کرد: در این راستا ضروری است شهرداری، شورای شهر، ادارهی کل میراث فرهنگی، دیگر سازمانها و حتی افراد حقیقی در جهت هر چه بهتر برگزار شدن آیین جشن یکصدسالگی این دبیرستان به کمک آموزش و پرورش بشتابند.
تاکید مدیر کل آموزش و پرورش گیلان بر تشکیل «بنیاد علمی – فرهنگی دبیرستان شهید بهشتی رشت» وی در بخشی دیگر از سخنانش تشکیل بنیاد علمی – فرهنگی این دبیرستان را گامی مهم در جهت ایجاد پایگاه مرجع فرهنگی برای دیگر مدارس استان گیلان توصیف کرد. جهانآرای با اشاره به تحصیل و مدیریت دکتر نوبخت در این دبیرستان گفت: حضور ایشان میتواند پشتوانهیی موثر در فعالیت پویا و سازندهی بنیاد علمی و فرهنگی این مدرسهی ماندگار باشد. تنهایی معاون توسعهی مدیریت و منابع استانداری گیلان هم در این نشست استفاده از ابعاد گردشگری «دبیرستان شهید بهشتی رشت» براساس ستاد اجرایی برنامههای 2020 در راستای شناساندن آن به دیگر دانشآموزان استان و همچنین بهرهمندی از دبیران نخبهی آموزش و پرورش را گامی مهم در اعتلای این مدرسهی فاخر عنوان کرد. نحوینژاد مدیرکل بهزیستی استان گیلان هم در نشست «یک سده فرهنگ ماندگار» با اشاره به اهمیت فضای آموزشی و نیروی انسانی در ارتقای مدارس گفت: ضروری است فضاهای مدارس بر اساس برنامههای روز دنیا و اصل آیندهنگری باشد و به ابعاد فرهنگی کارکرد مدارس نیز توجه بیشتری شود. ناصر حاجمحمدی شهردار رشت در این نشست تبیین چشمانداز بلندمدت در راستای ارتقای مدیریتی، ایجاد بسترهای رشد و تقویت استعدادهای شناسایی شده را از مهمترین محورهای فعالیت آموزش و پرورش به کمک دیگر دستگاههای مرتبط عنوان کرد. احمد رمضانپور عضو شورای اسلامی شهر رشت هم «دبیرستان شهید بهشتی» را از مصادیق برجستهی فرهنگ گیلان دانست و گفت: در کشور فقط 48 مدرسهی ماندگار داریم و در استان «دبیرستان شهید بهشتی» دارای این ویژگی است و انتظار این است که به همت هیات امنای این مدرسه، شاخصهای فرهنگی و علمی آن باز هم ارتقا یابد. اسماعیل حاجیپور دیگر عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز در این نشست با اشاره به ضرورت شناساندن افتخارات و مفاخر این مدرسه به نسل جوان بر آمادگی شورای شهر رشت در زمینهی کمک به این مدرسه تأکید کرد. گفتنی است قرار است آیین جشن یکصدمین سال تأسیس مدرسهی شهید بهشتی روز 11 مهر ماه 98 با حضور چهرههای علمی ملی و جهانی گیلان و همچنین دانشآموختگان این دبیرستان برگزار شود.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.