کد خبر : 23208
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ تیر ۱۳۹۸ - ۸:۲۱

دکتر نحوی‌نژاد، مدیر کل بهزیستی گیلان خبر داد؛ سه مرکز جدید ترک اعتیاد در گیلان افتتاح شده است

دکتر نحوی‌نژاد، مدیر کل بهزیستی گیلان خبر داد؛ سه مرکز جدید ترک اعتیاد در گیلان افتتاح شده است

هاتف‌خبر – مدیرکل جدید بهزیستی استان گیلان به همراه رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همزمان آغاز «هفته مبارزه با مواد مخدر» در یک نشست خبری با حضور دست‌اندرکاران رسانه‌های گروهی استان به ارائه‌ی گزارشی ازعملکرد کمیته‌های مختلف این شورا و برنامه‌های پیشگیری و درمان معتادان در استان پرداختند.

   هاتف‌خبر – مدیرکل جدید بهزیستی استان گیلان به همراه رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همزمان آغاز «هفته مبارزه با مواد مخدر» در یک نشست خبری با حضور دست‌اندرکاران رسانه‌های گروهی استان به ارائه‌ی گزارشی ازعملکرد کمیته‌های مختلف این شورا و برنامه‌های پیشگیری و درمان معتادان در استان پرداختند.
به گزارش «هاتف‌خبر» مدیرکل بهزیستی استان گیلان در این نشست با تاکید بر مقابله با بلای خانمانسوز مواد مخدر و آگاهی‌بخشیدن به نوجوان و جوانان جامعه به ویژه به وسیله‌ی والدین آنها، گفت: مواد مخدر پیش رونده بوده و بیماری روانی، جسمی و اجتماعی محسوب می‌شود که حتی مصرف یکبارآن هم موجب اعتیاد می‌گردد .
دکترحسین نحوی‌نژاد تعداد معتادان شناسایی شده در استان گیلان را هم‌اکنون ۵۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: در طول سالهای گذشته ۶۶ هزار معتاد هم در مراکز ترک اعتیاد بهزیستی مورد درمان قرار گرفته و یا هم‌اکنون مورد درمان هستند .
وی با اعلام اینکه در «هفته‌ی مبارزه با مواد مخدر» سه مرکز جدید ترک اعتیاد در استان گیلان افتتاح می‌شود، گفت: در این هفته سه مرکز اجتماع‌مدار(به روش (TCدر بندرانزلی، مرکز پناهگاه در بندرانزلی و مرکز موبایل‌سنتردر رشت افتتاح می‌شود .
دکتر نحوی‌نژاد به تشریح برنامه‌های صورت گرفته‌ی اداره‌ی کل بهزیستی استان گیلان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: برنامه‌هایی که در سال ۹۸ داشتیم برنامه‌های اجتماع‌محور بود و خانواده به عنوان کانون پویا که در جهت تحول و تربیت جامعه است نقش اصلی را در این مورد دارد اما نتیجه‌بخشی این کانون تنها با همیاری شهروندان معنا می‌یابد.
وی افزود: برنامه‌های اجتماع‌محور پیشگیری از اعتیاد در بهزیستی به وسیله‌ی موسسات غیردولتی انجام می‌شود و این خدمات تنها در بخش درمان نیست بلکه در زمینه‌های فرهنگی و پیشگیری هم موسسات فرهنگی و سمنها که نقش اجتماعی دارند، فعال هستند .
مدیر کل بهزیستی استان گیلان سپس با بیان اینکه برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در ۱۶ شهرستان استان گیلان به اجرا درآمده است، گفت: ۶۰ محله‌ی شهری، ۳۳ محله‌ی روستایی، هفت محیط نظامی، ۱۸ محیط کاری و ۳۳ مهدکودک سال گذشته در این زمینه فعالیت داشته‌اند و جمعیتی افزون بر ۷۰۰ هزار نفر از شهروندان گیلان از برنامه‌های متنوع پیشگیری از اعتیاد برخوردار شدند.
وی برگزاری مسابقات ورزشی دو میدانی، ورزش همگانی، پیاده‌روی خانوادگی، با شعارهای پیشگیری از اعتیاد، برپایی ۱۳ نمایشگاه، برگزاری همایشهای مربوط به پیشگیری از اعتیاد، طرح اتوبوس‌سیار که جمعیت همیاران سلامت روان گیلان اجرا کرد، مشاوره‌ی رایگان در «هفته‌ی مبارزه با مواد مخدر» و «هفته‌ی بهزیستی»، برگزاری جشنواره‌ی رفاهی، تفریحی، ورزشی خانوادگی برای کارگران کشور با محوریت پیشگیری از اعتیاد، تهیه و چاپ بروشورهای معرفی ماده‌ی مخدر گل و توزیع آن در محیطهای پادگانها و محیطهای نظامی و محیط‌های کارگری و مهدکودکها و… را از شاخصترین برنامه‌های اداره‌ی کل بهزیستی استان گیلان در سال گذشته برای پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدراعلام کرد .
دکتر نحوی‌نژاد سپس با اعلام اینکه کارگروه‌های فرهنگی و پیشگیری درشهرستانها هم فعال بوده‌اند، اظهار کرد: ۱۱۰ جلسه‌ی کارگروه‌های فرهنگی با ریاست فرمانداران در استان برگزار شده که ۴۱۳ مصوبه نیز داشته‌اند و بسیاری از برنامه‌های اجرا شده در شهرستانها دارای مصوبات این کارگروه‌ها بودند.
وی افزود: بهزیستی استان گیلان همچنین قراردادی با موسسات و کلینکهایی که دارای مهارت ترک اعتیاد نیستند برای اشتغال معتادان بهبودیافته منعقد کرده است که دراین کلینکها مهارتهای پیشگیری و ترک به وسیله‌ی بهبودیافتگان ارائه می‌شود که ۶۰۰ معتاد بهبودیافته سال گذشته در این کلینکها به ارائه‌ی حرفه‌های ترک و پیشگیری پرداختند.
وی با تاکید بر اینکه کار بهزیستی درمان معتادانی است که خودشان داوطلب می‌شوند، افزود: درمان اعتیاد در بهزیستی به صورت مراکز سرپایی، مراکز اقامتی میان‌مدت(کمپها)، مراکز اجتماع درمان‌مدار، مراکز گذری و سیاری و مراکز پناهگاه‌ها، مراکز گذری سیار، مراکز توانمندسازی معتادان بهبودیافته و مراکز درمانی که متادون درمانی می‌کنند، دنبال می‌شود که سال گذشته در ۱۴۱ مرکز ۲۶ هزار نفر از خدمات ترک اعتیاد برخوردار شده‌اند.
وی با اشاره به درمان معتادان متجاهر هم اظهار کرد: بیمارانی که در دادگاه‌های درمان‌مدار پذیرش می‌شوند معتادان متجاهری هستند که که در دادگاه‌ها مورد محاکمه قرار می‌گیرند که ملاک بر اساس درمان است که طبق آمار از اسفند ۹۶ تا کنون ۹۲۰ نفر از معتادان متجاهر از خدمات دادگاه‌های درمان‌مدار استفاده کردند که بخش تخصصی آن را بهزیستی در کنار دادگستری با هماهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر به انجام رسانیده است.

افزایش مصرف گل بین نوجوانان گیلانی نگران‌کننده است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان هم در این نشست با ابراز نگرانی از کاهش سن معتادان به مواد مخدر در استان گفت: نرخ شیوع اعتیاد در سنین ۱۵ تا ۶۴ سال در استان ۵.۴ درصد است و رغبت نوجوانان به مصرف موادمخدر به ویژه گل نگران‌کننده است.
محمدحسین شاهکویی افرود بسیاری از خانواده‌ها و والدین از مضرات مواد مخدر بی‌اطلاع هستند، گفت: باید در این زمینه اطلاع‌رسانی بیشتر انجام شود و همه‌ی نهادهای متولی پای کار بیایند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان اعلام کرد: بر اساس آمارها حدود ۵۰ هزار معتاد در گیلان شناسایی شده‌اند که نیمی از آنها در مراکز ترک اعتیاد تحت درمان هستند.
محمدحسین شاهکویی خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزیها باید تا سال۱۴۰۰ میزان ابتلا به اعتیاد ۲۵ درصد کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه ایران شاهراه قاچاقچیان در انتقال مواد مخدر به اروپا است، افزود: روزانه ۱۲ نفر در کشور بر اثر اعتیاد به مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند که ضروری است مردم و مسوولان این موضوع را به عنوان زنگ خطر جدی بگیرند.
محمدحسین شاهکویی سپس با بیان اینکه روز ۲۶ ژوئن همه ساله به «روز مبارزه با مواد مخدر» نامگذاری شده است گفت: جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با مواد مخدر تاکنون سه هزار و ۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز تقدیم کرده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان سپس افزود: با توجه به اینکه ۸۵ درصد افراد بهبودیافته‌ی مواد مخدر به سمت اعتیاد بر می‌گردند، پیشگیری و ارتقای سطح آموزش، آگاهسازی و یادآوری خانواده‌ها، مدارس و قشرهای مختلف جامعه از مضرات اعتیاد در اولویت کاری ما قرار دارد.
وی با بیان اینکه در استان گیلان ۳۷۵ هزار دانش‌آموز در معرض خطر اعتیاد هستند، گفت: باید خانواده‌ها آموزشهای لازم را در این زمینه ببیند و این موضوع را جدی بگیرند.
شاهکویی با اشاره به اینکه بر اساس گزارش سازمان ملل متحد۱۰ میلیون قاچاقچی مواد مخدر، یکهزار و ۴۰۰ میلیارد دلار از محل تجارت این مواد سود می‌برند، گفت: این در حالی است که ما در طول جنگ هشت ساله‌ با عراق یکهزار میلیارد دلار خسارت دیده‌ایم.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین خاطر نشان کرد: هر ساله از پنجم تیرماه «هفته‌ی جهانی مبارزه با مواد مخدر» است و استان گیلان در این راستا برنامه‎های متعددی دارد که شامل برگزاری ۱۶ نمایشگاه در شهرستانهای گیلان، همایش تجلیل از دست‌اندکاران مبارزه با مواد مخدر در استان گیلان با حضور استاندار گیلان، نصب بنر و تبلیغات محیطی و همایش پیاده‌روی خانوادگی با موضوع مبارزه با اعتیاد است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.