کد خبر : 22836
تاریخ انتشار : جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۱

راهبردهای ارتقای فرآیندهای پیوند اعضا در دانشگاه علوم پزشکی گیلان بررسی شد

راهبردهای ارتقای فرآیندهای پیوند اعضا در دانشگاه علوم پزشکی گیلان بررسی شد

هاتف‌خبر – نخستین نشست شورای عالی پیوند در سال ۱۳۹۸ هفته‌ی گذشته با رویکرد بازبینی فرآیند اهدای عضو در گیلان برگزار شد.

  هاتف‌خبر – نخستین نشست شورای عالی پیوند در سال ۱۳۹۸ هفته‌ی گذشته با رویکرد بازبینی فرآیند اهدای عضو در گیلان برگزار شد.
به گزارش «هاتف‌خبر» رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست ارتقای مقوله‌ی پیوند را از طریق بازبینی فرآیندها میسر دانست و اظهار کرد: اقدامات اصلاحی، در کنار فرهنگسازی می‌تواند به بهبود روند این موضوع مهم منجر شود.
دکتر شاهرخ یوسف‌زاده چابک با اشاره به ظرفیت مطلوب پیوند اعضا در استان گیلان، تاکید کرد: جانشین‌پروری در این موضوع بسیار کمک‌کننده است، ضمن اینکه موضوعات انگیزشی و برطرف کردن نقاط قابل بهبود در این مسیر، می‌تواند ما را به اهدافمان بیشتر نزدیک کند.
وی در ادامه با نگاهی بر نقشه‌ی جامع درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی استان گیلان، مرکز دانشگاهی رازی را به خاطر وجود تجهیزات و زیرساختهای موجود، در افقی طولانیتر، به عنوان مرکز جامع پیوند و سرطان معرفی کرد و افزود: تمام تلاش مجموعه‌ی دانشگاه علوم پزشکی گیلان این است تا بار کمتری بر دوش بیماران و نیازمندان به اهدای عضو، تحمیل شود. در این زمینه برای هزینه‌های پیش از پیوند برای دارندگان دفترچه‌ی روستایی، تمهیداتی نیز در نظر گرفته شده تا از طریق دانشگاه علوم پزشکی پرداخت شود.


دکتر حسین همتی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با مروری بر عملکرد سالهای گذشته و پیش رو، اذعان نمود: باید تدابیری اتخاذ شود تا با بررسی عوامل تاثیرگذار برای ارتقای فرآیند اهدا در گیلان، گامهایی موثرتر برداشته شود.
وی سخنانش را اینگونه ادامه داد: در کنار برطرف نمودن نقاط ضعف، زیرساختها نیز باید اصلاح شود تا نتیجه‌یی مطلوب حاصل شود.
گفتنی است نخستین نشست شورای عالی پیوند در سال 98، با حضور ریاست و شماری از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و متولیان مقوئه‌ی پیوند استان، در تالار اجلاس دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد و با بررسی مشکلات و علل سیر نزولی پیوند در گیلان، قوانین و مقررات داخلی این مقوله مورد بازبینی قرار گرفت.
همچنین، به آمادگی مرکز فراهم‌آوری اعضا برای رسیدن به 40 پیوند کلیه و 12 پیوند کبد در سال نیز توجه شد.
سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی گیلان١٧ مورد کلیه، ٩ مورد نسوج و پنج مورد کبد از ۲۳ اهداکننده‌ی مرگ مغزی به نیازمندان اهدا شد. همچنین از آغاز سال ٩٨ تاکنون چهار مورد پیوند کلیه و سه مورد پیوند کبد از شش مرگ مغزی انجام شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.