هاتفخبر – در همایش استانی «هفتهی ملی سلامت» از هفتاد تلاشگر بخش سلامت استان گیلان تجلیل گردید.
هاتفخبر – در همایش استانی «هفتهی ملی سلامت» از هفتاد تلاشگر بخش سلامت استان گیلان تجلیل گردید. به گزارش «هاتفخبر» از پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وبدا)، دکتر شاهرخ یوسفزاده چابک صبح روز چهارشنبه، در همایش استانی گرامیداشت «هفتهی ملی سلامت» با قدردانی از تلاشهای همهی حافظان و پیشتازان بخش بهداشت و سلامت، گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سومین سال از تدوین برنامهی راهبردی بخش سلامت در استان، با تلاش یکایک فعالان این بخش به موفقیتهای چشمگیر نائل آمده که همهی آنها مرهون دقت نظر و فعالیتهای تلاشگران بخش بهداشت و سلامت است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی استان گیلان در ادامه با اشاره به افزایش نزدیک به دو برابر گردش مالی این دانشگاه گفت: پیشرو بودن دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نظام ارجاع الکترونیک سلامت، بین چهار دانشگاه علوم پزشکی کشور مهمترین موفقیت این دانشگاه در سال ۹۷ بود.
وی یادآور شد: روزهای آخر سال 97 دانشگاه علوم پزشکی گیلان به همراه دانشگاه علوم پزشکی گلستان توانست به عنوان دومین دانشگاه کشور با استقرار پروندهی الکترونیک و با استفاده از سامانهی سیب، اطلاعات نظام ارجاع را از نود آزمایشی به نود اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتقل نماید.
دکتر یوسفزاده چابک تحقق پروندهی الکترونیک را از مهمترین ماموریتهای واگذار شدهی وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی گیلان عنوان کرد و گفت: برنامهی نسخهنویسی الکترونیک و ارسال اسناد بیمهیی بیمارستانها به شکل الکترونیک، نیز با همکاری ادارهی کل بیمه سلامت در حال شکلگیری است. وی در ادامه مدیریت هزینه و افزایش درآمد را از مهمترین برنامههای دانشگاه علوم پزشکی گیلان در طول امسال عنوان نمود و تصریح کرد: طبق برنامهی راهبردی، این امکان به دانشگاه علوم پزشکی داده شده که هزینههای دانشگاه را در بخش بهداشت با توجه به منابع موجود، مدیریت کند. بی شک اثربخشی این مهم، در سال آینده با توجه نقش شبکههای بهداشت و عرصههای ارائهکنندهی خدمات سلامت با شکلگیری کمیتهی اقتصاد سلامت، صورت خواهد گرفت. رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با قدردانی از حافظان و فعالان بخش بهداشت اظهار کرد: همهی فعالیتهای حوزههای آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان در راستای ارتقای سلامت جامعه، شکل میگیرد. دکتر یوسفزاده در پایان با اشاره به چشمانداز دانشگاه علوم پزشکی گیلان «پیشرو در بین دانشگاههای نسل سوم» یادآور شد: رسیدن به این مهم جز با مدیریت مالی به دست نخواهد آمد. همهی زمینههای مرتبط با بخش بهداشت باید شناخته و مدیریت شوند. برخوداری از سلامت جسم، روان و رفاه اجتماعی، با نقش اجتماعی که هر فرد باید طبق برنامه در جامعه داشته باشد، اصلی پذیرفته شده است که با دستان توانمند فعالان بخش بهداشت به ثمر خواهد رسید. دکتر محمد عباسی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در ادامهی این همایش با اشاره به تاریخچهی «روز جهانی بهداشت هفتم آوریل» هدف از نامگذاری چنین روزی را ترغیب دولتها، سازمانها و شرکتهای بازرگانی به سرمایهگذاری در برنامههای بهداشتی و ساختن آیندهیی ایمنتر عنوان کرد.
وی تصریح کرد: در ایران نظر به اهمیت سلامتی، در زندگی آحاد جامعه و نقشی که انسان سالم در شکلدهی جامعهی سالم میتواند داشته باشد، تعیین زمان بیشتر از یک روز برای گرامیداشت برنامههای مرتبط با سلامت و تکریم فعالیتهای دستاندرکاران بخش بهداشت و درمان مد نظر قرار گرفته است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با اشاره اهمیت و نقش مراقبتهای اولیهی بهداشتی در زمینهی بیماریهای واگیر گفت: اگر قرار است جامعهیی سالم داشته باشیم بیشک برای کنترل بیماریها، باید مراکز درمانی و خانههای بهداشت مورد توجه و احیا قرار گیرد. وی با اشاره به ارتقای سطح سلامت در جامعه، اظهار کرد: برای ارتقای سطح سلامت افراد جامعه علاوه بر وزارت بهداشت دیگرارگانها و سازمانها هم باید همکاری و تعامل داشته باشند و مداخلات بهداشتی باید چندبخشی باشد. 75 درصد از مداخلات بهداشتی خارج از حوزهی وزارت بهداشت و مربوط به دیگر ارگانها است. معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به کمتحرکی، یادآور شد: طرح «هزار خانهی بهداشت، هزار خانهی ورزش» در دستور کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان است و امیدواریم با شروع این طرح نتایج آن را در سالهای آینده را شاهد باشیم. وی در ادامه تعداد مراکز بهداشتی ارائهی خدمت در استان گیلان را یکهزار و 224 مرکز، تعداد پرسنل بخش بهداشت را ششهزار نفر و تعداد بهورزان دانشگاه علوم پزشکی گیلان را یکهزار و 558 نفر اعلام کرد. دکتر عباسی با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر اصلیترین تهدیدکنندهی سلامت افراد در جوامع مختلف هستند، تصریح کرد: مراقبتهای اولیهی بهداشتی راهکاری برای پیشگیری از این بیماریها است. وی برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر همچون دیابت، فشار خون، سرطان و … خودمراقبتی افراد را به طور جدی خواستار شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با اشاره به نقش آموزش برای پیشگیری از بیماریهای مختلف، تصریح کرد: آموزش اثربخشترین و کمهزینهترین راه ارتقای سطح سلامت جامعه است که توجه به این مهم لازم و ضروری است. دکتر عباسی با اشاره به نقش مراقبتهای اولیهی بهداشتی در سلامت روان گفت: سلامت روان موضوعی گسترده است که با شهرنشینی و توسعهی شهرها مرتبط بوده که اگر درست به این مهم پرداخته نشود بیشک مشکلاتی به دنبال خواهد داشت. دکتر منوچهر جمالی عضو هیات رئیسه و دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گیلان نیز در این آیین با قدردانی از زحمات دستاندرکاران برگزاری همایش گفت: رشد و توسعهیی که در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی گیلان دارد نویدبخش ایام خوشی برای وزارت بهداشت و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی خواهد بود.
اول تا هفتم اردیبهشت «هفتهی ملی سلامت» نامگذاری شده است. دسترسی عادلانه به خدمات سلامت، آموزش رکن سلامت، مشارکت اجتماعی و سلامت، مراقبتهای اولیهی بهداشتی و سلامت روان، سلامت در حوادث و بحرانها، سبک زندگی سلامتمحور و سلامت جمعیت و خانواده روزشمار این هفته است. شعار امسال «هفتهی سلامت» مراقبتهای اولیهی بهداشتی، راهی به سوی پوشش همگانی سلامت است. گفتنی است «همایش استانی هفتهی ملی سلامت» به همت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و با حضور مسوولان استانی و مسوولان و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی گیلان در تالار اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد و در این آیین از هفتاد تلاشگر برگزیدهی بخش سلامت استان گیلان، تجلیل و قدردانی گردید.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.