کد خبر : 20931
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۲

فرجام «سد لاسک»

فرجام «سد لاسک»

هاتف‌خبر – مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: حفاظت محيط زيست گيلان با استقبال از نظرات دلسوزان محيط زيست خود را موظف به پاسخگويي در زمینه‌های مورد بحث مي‌د‌اند.

   هاتف‌خبر – مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: حفاظت محيط زيست گيلان با استقبال از نظرات دلسوزان محيط زيست خود را موظف به پاسخگويي در زمینه‌های مورد بحث مي‌د‌اند.
به گزارش «هاتف‌خبر» از روابط عمومي اداره‌ی کل حفاظت محيط زيست استان گيلان، دکتر قربانعلي محمدپور با اعلام اينكه مجوز ساخت سد مخزني لاسك در آذر ماه امسال صادر شده است، گفت: طرح احداث اين سد مخزني سالها پيش آغاز شده و اولين گزارش ارزيابي اثرات زيست محيطي آن را مهندسين مشاور آساراب تهيه کرده و در سال ٨٩ از سوي شركت سهامي آب منطقه‌اي به عنوان مجري طرح به حفاظت محيط زيست استان گيلان ارسال شد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان گيلان افزود: اين گزارش به دليل تخريب بيش از 170 هكتار از پهنه‌ی جنگلي محدوده‌ی مخزن سد و ضرورت بازنگري، با مخالفت دفتر ارزيابي سازمان حفاظت محيط زيست روبه‌رو شد و شركت سهامي آب منطقه‌اي در سال 92 نسبت به تهيه‌ی گزارش ارزيابي زيست محيطي به وسیله‌ی مهندسين مشاور يكم و با مشخصات جديد اقدام نمود، اما اين گزارش نيز به دليل تخريب 198 هكتار از اراضي جنگلي و مغروق شدن شش روستا و جاده‌هاي دسترسي و همچنين عدم معرفي گزينه‌ی مكاني جديد مورد موافقت سازمان حفاظت محيط زيست قرار نگرفت.


محمدپور ادامه داد: با معرفي مكان جديد ساخت سد لاسك به وسیله‌ی مهندسين مشاور يكم در سال 94 و ارائه‌ی گزارش ارزيابي جديد به وسیله‌ی مجري طرح، روند بررسي مجدد اين گزارش در كارگروه ارزيابي آغاز شده و كارشناسان مربوطه پس از چندين جلسه در كارگروه‌هاي استاني و ملي، اطلاعات و مستندات ارائه شده را كافي ندانسته و اين گزارش برای رفع نواقص و ابهامات مطروحه عودت داده شد كه نهايتاً در مرداد ماه 96 گزارش تكميلي توسط مشاور طرح تهيه و به حفاظت محيط زيست گيلان ارسال شد.
دکتر قربانعلي محمدپور افزود: كميته‌ی ارزيابي سازمان در تاريخ 23 آبان ماه 96 با حضور كارشناسان سازمان حفاظت محيط زيست و اعضاي كارگروه ماده‌ی ٢ سازمان برگزار شد و پس ازبررسي دقيق گزارش اصلاحي، سه موضوع را مد نظر قرار داد و خواستار پاسخ صريح و شفاف در اين زمينه‌ها شد.
1- اخذ نظريه‌ی شفاف سازمان جنگلها و مراتع در خصوص نحوه‌ی جبران خسارت و ساز و كار احيا
2- اخذ مقادير تخصيص جديد با اولويت تامين آب شرب از وزارت نيرو
3- بررسي اثرگذاري اجراي سد بر كيفيت آب تالاب انزلي و پيامدهاي اكولوژيكي آن
در ادامه پس از تشكيل جلسات متعدد كميته‌ی ارزيابي ملي و اخذ نظرات خواسته شده از وزارتخانه‌ها و سازمانهاي مربوطه، صدور مجوز احداث سد لاسك منوط به اخذ تعهدنامه‌ی رسمي از مجري طرح گرديد و در نهايت پس از اخذ اين تعهدنامه، مجوز احداث سد لاسك در مورخ يكم آذرماه امسال به شماره5024/4-20/97/ص صادر گرديد.
اين گزارش مي‌افزايد: ساخت هر سد هميشه با اما و اگرهايي همراه بوده و طرفداران و دغدغه‌مندان محيط زيست با ابراز نگراني از پيامدهاي زيست‌محيطي آن با ساخت سدها مخالفت مي‌كنند. در اين بين كارشناساني هم هستند كه ساخت سد را نه تنها مغاير با محيط زيست نمي‌دانند بلكه معتقدند اگر سدي با مطالعه و ارزيابي اثرات زيست محيطي آن اجرا گردد، مي‌تواند تا حدود بسیاري مشكلات زيست محيطي آن هم در شرايط ويژه‌ی كشور را به منظور مديريت منابع آبي مرتفع نمايد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان گیلان در پايان گفت: این اداره‌ی كل با احترام به همه‌ی نظرات موافق و مخالف دوستداران و حاميان محيط زيست، با استقبال از اين نظرات خود را موظف به رعايت قوانين و مقررات مربوط دانسته و با هرگونه اقدامي كه منجر به تخريب محيط زيست گردد مخالفت مي‌كند اما ساز و كار تصميم‌گيري در باره‌ی اجراي پروژه‌هاي بزرگ مشخص شده وهميشه مي‌تواند با درصدي از خطا روبه‌رو باشد. با اين حال اين اداره‌ی كل خود را موظف به پاسخگويي به مردم و نظارت و پايش مستمر همه‌ی فعاليتهايي مي‌داند كه با محيط زيست در ارتباط هستند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.