هاتفخبر – د«سایت روزنامک» که وقایع تاریخی را دنبال میکند برای روز ۲۸ دیماه نوشته است: «در این روز در سال 1283 (ژانویه 1905) بسته ای از نخستین محصول چای ایران، در کاخ سلطنتی تهران به شاه وقت (احمدشاه قاجار) داده شد.
هاتفخبر – د«سایت روزنامک» که وقایع تاریخی را دنبال میکند برای روز ۲۸ دیماه نوشته است: «در این روز در سال 1283 (ژانویه 1905) بسته ای از نخستین محصول چای ایران، در کاخ سلطنتی تهران به شاه وقت (احمدشاه قاجار) داده شد. تخم درختچه چای (Camellia sinensis) در فروردین 1283 از هندوستان به ایران آورده و در شمال کشور (مناطق ساحلی دریای مازندران) کِشت شده بود. کاشف السلطنه که چای محصول ایران را به احمدشاه داده بود گفته بود که مناطق ساحلی شمال کشور به قدری مستعد چایکاری است که نه تنها در آینده، نیاز داخلی را برطرف خواهد کرد بلکه می توانیم مازاد آن را به روسیه صادر کنیم که روس ها چایخور هستند و واژه سماور و استکان از زبان روسی است. بوته چای همیشه سبز است. نقل کرده اند که کاشف السلطنه به احمدشاه گفته بود که چای ایران از نوع «دارجیلینگ» است که پیش از هند، در منطقه ای آن سوی کوههای شمال شرقی هند [نپال] کشت و برداشت می شد ولی اصل آن از چین است که پرتغالی ها آن را حدود 300 سال پیش به اروپا معرفی کرده اند. چینی های جنوبی آن را «چا» تلفّظ می کنند و چینی های شمال غربی «تِه» و در کشور ما این ماده دَمکردنی ِ نوشیدنی را «چای». [واژه ایرانی «چای» همه جا متداول شده است و عرب که حرف «چ» ندارد آن را «شای» می گوید.]. در دوران حکومت مصدق که ایران از سوی دولت لندن تحریم و محاصره اقتصادی شده بود، مصرف چایِ محصول لاهیجان عمیقا تشویق میشد و در آن سالها، جای چای محصول هند را در بسیاری از منازل گرفته بود.»
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.