هاتفخبر – رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با اشاره به نامرغوب بودن گندم وارداتی از دیگر استانها به گیلان گفت: عملآوری ناقص خمیر و افزودن جوش شیرین از عمدهترین دلایل کاهش کیفیت نان در گیلان است.
هاتفخبر – رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با اشاره به نامرغوب بودن گندم وارداتی از دیگر استانها به گیلان گفت: عملآوری ناقص خمیر و افزودن جوش شیرین از عمدهترین دلایل کاهش کیفیت نان در گیلان است. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان، دکتر فرهاد دلقپوش با اشاره به نامرغوب بودن گندم وارداتی از دیگر استانها به گیلان گفت: کیفیت آرد مورد استفاده در نانواییهای استان وابسته به گندم وارداتی از دیگر استانها است و هر چند هماکنون کارخانههای آرد استان گیلان مجهز به ماشینآلات پیشرفته هستند اما گندمی که به آنها تحویل داده میشود از مرغوبیت لازم برخوردار نیست. وی تأمین سهمیهی گندم هر استان را از تکالیف شرکت بازرگانی دولتی و وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: کارگروه تنظیم بازار تلاشهای بسیاری برای حل این مشکل انجام داده به طوریکه در سال گذشته موفق شدیم گندم مطلوب با حداقل گلوتین را تهیه و به کارخانجات تحویل دهیم. دکتر دلقپوش با بیان اینکه گندم تهیه شده در کارخانجات آرد استان گیلان با گندمهای موجود اختلاط میشوند، تصریح کرد: به طور معمول استانهایی که گندمکاری در آنجا متداول است نیاز داخلی خود را از گندمهای مرغوب تولید شده تأمین کرده و گندم مازاد خود را به دیگر استانها همچون گیلان صادر میکنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان یکی از مهمترین علل کیفیت نامطلوب نانهای تولید شده در گیلان را کیفیت نامناسب آرد دانست و اظهار کرد: فرآوری ناقص خمیر در نانواییها، استفاده از جوش شیرین و یا جوهر نمک نیز از جمله دیگر عوامل مؤثری است که در کیفیت پایین نان تولید شده گیلان دخیل هستند. دلقپوش آموزش نانوایان در کنار ممانعت دانشگاه علوم پزشکی برای استفادهی نامتعارف از برخی مواد را از جمله راههای ارتقای سطح کیفی نانهای تولید شدهی گیلان اعلام کرد و افزود: اتاق اصناف، اتحادیهی نانوایان و شرکت بازرگانی دولتی باید در زمینهی آموزش نانوایان و کیفیت نان تولیدی برنامهریزی کنند. وی مسالهی افزایش قیمت نان در استان گیلان و واکنشهای مختلف در این زمینه را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: در حالی که بسیاری از استانهای دیگر کشور پیش از این نسبت افزایش قیمت نان اقدام کرده بودند اما از سال ۱۳۹۳ تا کنون نان در استان گیلان هیچگونه افزایش قیمت نداشته است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان افزایش هزینههای مصرفی همچون آب، برق، گاز و دستمزدهای کارگری را از عمده مشکلات نانواییهای استان برشمرد و عنوان کرد: به علت وجود نگرانیها و مشکلات این قشر از جامعه و پیگیریهای اتاق اصناف و اتحادیهی نانوایان نهایتاً افزایش قیمت نان در استان گیلان تصویب شد. وی با بیان اینکه در مصوبهی اخیر علاوه بر افزایش حداکثر 20 درصدی قیمت نان به افزایش حجم شانههای خمیر تأکید شده است، تصریح کرد: البته نانواها و اتحادیهی نانوایان از این مصوبه چندان رضایت نداشتند اما به هر حال کارگروه تنظیم بازار تلاش کرد منافع تولیدکنندگان و مصرفکنندگان را توأمان مورد توجه قرار دهد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.