کد خبر : 19809
تاریخ انتشار : جمعه ۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۰

نگرانی قشرهای مختلف اجتماعی از چگونگی توزیع بسته‌های حمایتی

نگرانی قشرهای مختلف اجتماعی از چگونگی توزیع بسته‌های حمایتی

هاتف‌خبر – با همه‌ی کمیها و کاستیها طرح توزیع بسته‌های حمایتی دارد اما می‌توان آن را به یکی از خبرهای خوب اقتصادی برای قشرهای کم‌درآمد و مناطق محروم جامعه دانست.

   هاتف‌خبر – با همه‌ی کمیها و کاستیها طرح توزیع بسته‌های حمایتی دارد اما می‌توان آن را به یکی از خبرهای خوب اقتصادی برای قشرهای کم‌درآمد و مناطق محروم جامعه دانست.
به گفته‌ی کاظم دلخوش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هدف مشخص توزیع بسته‌های حمایتی رنگ و بو دادن به سفره‌ی اقشار کم‌درآمد جامعه است که در سایه‌ی افزایش بی‌رویه‌ی قیمتها رفته رفته خالی‌تر از گذشته می‌شود.
وی به «خبرنگار خانه ملت» گفت: بحث این است که شرایط عادی نیست. تحریمها تشدید شده‌اند و با توجه به این شرایط باید تصمیماتی اتخاذ شود که ارائه‌ی بسته‌های حمایتی هم در همین راستا است.
به گفته‌ی نمایندگان مجلس طرحی که اول با افراد زیرپوشش کمیته‌ی امداد و سازمان بهزیستی شروع شده بود حالا مشمول شاغلان و بازنشستگان هم شده است.
زهرا سعیدی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: خواسته یا ناخواسته مستقیم یا غیرمستقیم افزایش قیمت دلار روی قیمت کالاها اثری گذاشته که درآمد مردم کفاف هزینه‌های زندگیشان را نمی‌دهد.


حالا که دایره‌ی شمول اجرای این طرح گسترده‌تر شده نگرانیها هم برای درست اجرا شدن آن افزایش یافته است.
حمیده زرآبادی دادن یارانه در کشورهای مختلف را یک موضوع معمولی می‌داند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی می‌گوید: این یارانه‌ها به عناوین مختلف و متناسب با وضعیت کشور خودشان داده می‌شود اما متاسفانه در کشور ما هر وقت بحث یارانه پیش می‌آید پشت آن هم یک رانت پیدا می‌شود که مشکلات بسیاری فراهم می‌کند.
حالا پرسشی که برای مردم پیش می‌آید این است که چطور می‌شود افراد مستحق این بسته‌ی حمایتی را به درستی دریافت کنند؟
راه حل سعیدی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ایجاد سامانه‌یی متناسب با این موضوع است.
وی می‌گوید: در عصر ارتباطات و اطلاعات، اگر تمام اقدامات خود را بتوانیم به صورت سامانه‌های الکترونیکی و با ثبت اطلاعات مردم انجام دهیم به نظر خیلی بهتر از این است که تخمینی به نتیجه برسیم.
اما به گفته‌ی عضو هیات رئیسه‌ی کمیسیون اقتصادی مجلس کم نیستند افراد بی‌بضاعتی که حتی با سامانه هم نمی‌توان آنها را شناسایی کرد.
سیدحسن حسینی در این باره می‌گوید: کسانی که زیر پوشش هیچ بیمه‌یی نیستند و درآمدشان در جایی ثبت نشده تکلیفشان در این زمینه چیست؟
وی می‌افزاید: تعداد این افراد به میلیونها نفر می‌رسد که واقعاً مستحق واقعی هستند که حتی زیرپوشش بهزیستی و کمیته‌ی امداد هم نیستند.
با یک مثال از حمیده زرآبادی عضو کمیسیون صنایع و معادن بهتر می‌توان به نقص سامانه‌هایی که آمار مالی افراد را در کشور رصد می‌کنند پی برد.
وی می‌گوید: در زمینه‌ی یارانه‌ها موقعی که می‌خواستند افرادی را حذف کنند، من گزارشی می‌خواندم که 800 هزار نفر را حذف کردند چون در دهکهایی که یارانه به آنها تعلق می‌گرفت نبودند و وقتی آنها اعتراض کردند 500 هزار نفر را برگرداندند یعنی این مقدار خطا توجیه ندارد.
اما با همه‌ی این حرفها و گفته‌ها برای مناطق محروم و قشرهای کم‌درآمد جامعه توزیع بسته‌های حمایتی در چند سال گذشته یکی از خبرهای خوب اقتصادی بوده است.
علی کرد نماینده‌ی شهرستانهای مرزی خاش و میرجاوه در این باره می‌گوید: این بسته‌های حمایتی حداقل تقویت روحی و روانی برای مردم کم‌درآمد، آسیب‌پذیر و قشر مستضعف جامعه است.
وی ادامه می‌دهد: حتی موقع اجرای این طرح شخصاً به برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌یی رفتم و نظر مردم را جویا شدم. بنده می‌دانم که اگر کمکی مناسب و مستقیماً به محرومان جامعه برسد خوب است به شرطی که به خطا نرود. به خطا نرفتن یعنی درست اجرا شدن طرح و رعایت عدالت در توزیع.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.