هاتف خبر – کارشناسان اداره ی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از آغاز ورود پیشقراولان پرندگان مهاجر به تالابها و آبگیرهای استان خبر می دهند.
هاتف خبر – کارشناسان اداره ی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از آغاز ورود پیشقراولان پرندگان مهاجر به تالابها و آبگیرهای استان خبر می دهند. مطابق برنامه ی همه ساله خوتکای پرسفید، کاکایی، مرغابی، باکلان و لک لک نخستین گروه پرندگانی هستند که محیطبانان، حضور آنها را در برخی تالابها و آبگیرهای گیلان دیده اند. با آغاز فصل سرما در عرضهای شمالی هر سال حدود 200 هزار پرنده آبزی و کنار آبزی برای زمستانگذرانی از شمال اروپا و سیبری، به تالابها و آبگیرهای گیلان مهاجرت می کنند.
پرندگان مهاجر تا اواخر اسفندماه در استتن گیلان ماندگار می شوند و از پسماندهای شالیزارها و لارو حشرات به ویژه کرم ساقه خوار برنج تغذیه می کنند. همه ساله با فرا رسیدن فصل سرما در مناطق شمالی و قطب شمال انواع پرندگان مهاجر در مسیر کریدور بین المللی، مهاجرت خود به بخشهای مرکزی و جنوبی کره ی زمین را از طریق استان گیلان آغاز می کنند. همچنین با شکلگیری این فرآیند فرمانده ی یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان با اشاره به آماده باش نیروها برای اجرای طرح ممنوعیت شکار گفت: در صورت مشاهده ی تخلف، اسلحه ی خاطیان توقیف شده و از صدور پروانه ی شکار برای آنان نیز خودداری میشود.
ساسان اکبریپور اظهار کرد: با توجه به صادر نکردن پروانه ی شکار به وسیله ی سازمان حفاظت محیط زیست همه ی پاسگاههای محیطبانی گیلان به حال آماده باش در آمده و در صورت مشاهده ی موارد تخلف، اسلحه ی خاطیان توقیف میشود.
وی علت صادر نشدن پروانه ی شکار را منتظر ماندن برای اعلام نظر قطعی سازمان دامپزشکی در زمینه ی وضعیت شیوع ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان عنوان کرد و گفت: بنا بر این تا آن زمان هر گونه اقدام به شکار تخلف محسوب میشود.
اکبری پور از توقیف اسلحه ی افرادی که بدون توجه به دستورالعملهای صادر شده اقدام به شکار میکنند خبر داد و گفت: محیطبانان و نیروهای یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان برای اجرای کامل ضوابط اعلام شده در صورت مشاهده ی موارد تخلف نسبت به توقیف اسلحه ی افراد خاطی اقدام میکنند.
فرمانده ی یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان با تأکید بر اینکه پروانه ی شکار در آببندانهای زیر نظر این مجموعه نیز هنوز صادر نشده است، افزود: توقیف اسلحه، تشکیل پرونده، ارسال مستندات به دادگستری و صادر نشدن پروانه ی شکار از برخوردهایی است که با شکارچیان غیرمجاز انجام میشود.
وی به شروع فصل مهاجرت پرندگان به تالابها و آبگیرهای استان گیلان اشاره کرد و اظهار نمود: با توجه به موقعیت بسیار استراتژیک گیلان و قرار گرفتن آن در مسیر کریدور شمال به جنوب، هرساله پهنه یی وسیع از این استان شاهد ورود و مهاجرت انواع پرندگان به عرصههای طبیعی و تالابی است.
فرمانده ی یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان در باره ی اهمیت نقشآفرینی آحاد مردم در صیانت از ذخایر ارزشمند طبیعی نیز گفت: بهطور قطع نگهداری و حفاظت از محیط زیست تنها از عهده ی یک سازمان بر نمیآید بلکه آحاد مردم باید در این مسیر همکاری و مشارکت فعال داشته باشند.
بدیهی است برای اینکه محیطی امن برای این میهمانان زمسانی در گیلان فراهم شود، گیلان باید از شکار پرندگان مهاجر خودداری کنند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.