کد خبر : 18306
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۱

گرایش شالیکاران گیلان به کشت دوم کم است!

گرایش شالیکاران گیلان به کشت دوم کم است!

هاتف‌خبر – با پایان گرفتن برداشت محصول برنج در بسیاری از شالیزارهای استان گیلان، امسال استقبال از کشت دوم در شالیزارها نسبت به سال پیش، افزایش یافته است و شالیکاران خود را آماده‌ی کاشت دوم محصولات مختلف می‌کنند.

   هاتف‌خبر – با پایان گرفتن برداشت محصول برنج در بسیاری از شالیزارهای استان گیلان، امسال استقبال از کشت دوم در شالیزارها نسبت به سال پیش، افزایش یافته است و شالیکاران خود را آماده‌ی کاشت دوم محصولات مختلف می‌کنند.
به گزارش «هاتف‌خبر» معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در باره‌ی این موضوع گفت: با توجه به پایان یافته‌ی کار برداشت برنج، کشاورزان می‌توانند برای بهره‌برداری مفید از زمینهای شالیزاری و افزایش درآمد خود بر اساس تقویم زراعی نسبت به کشت دوم اقدام نمایند.
لیلا بذرکار به «ایرنا» گفت: کشت دوم شامل کاشت پاچ باقالا، سبزیجات برگی، غده‌یی، نباتات علوفه‌یی، باقلا، کلزا، پرورش راتون و پرورش ماهی است.
وی افزود: بر اساس تقویم کشاورزی استان گیلان زمان مناسب کشت حبوبات پاییزه از نیمه‌ی دوم امرداد ماه تا دهه‌ی آخر شهریور ماه، شبدر برسیم، بلافاصله پس از برداشت برنج(شهریور و مهر)، سبزیجات برگی و غده‌یی، از نیمه‌ی دوم شهریور تا نیمه‌ی آبان باقلا، از نیمه‌ی دوم مهر تا اوایل آذر راتون پس از برداشت برنج است.


بر اساس نظر کارشناسان، توسعه‌ی کشت دوم پس از برداشت محصول برنج در شالیزارهای استان موجب افزایش مزیتهای کشاورزی در استان گیلان می‌شود.
کشت دوم به تولید محصولات مختلف و متنوع بخش کشاورزی پس از برداشت برنج در شالیزارها گفته می‌شود که تولیدات راتون، سبزیجات، صیفی‌جات، انواع حبوبات، انواع علوفه و پرورش ماهی قزل آلا در شالیزار را شامل می‌شود
در سالهای اخیر مسوولان استان گیلان تلاش کرده‌اند تا کشاورزان را به مزیتهای کشت دوم آگاه کنند و با این اقدام تولید در واحد سطح، درآمد و بهبود وضعیت معیشتی کشاورزان را افزایش دهند.
هنوز در بیشتر زمینهای مستعد کشاورزی استان گیلان تنها کشت اول انجام می‌گیرد و زمینهای حاصلخیز در بقیه‌ی طول سال بدون استفاده رها می‌گردد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان یادآور شد: توسعه‌ی کشت دوم از اولویتهای اقتصادی است که امیدواریم مورد توجه هر چه بیشتر کشاورزان قرار بگیرد.
بذرکار افزود: به دلیل محدودیت مالکیتهای زمینهای کشاورزی استان گیلان، تنها راه نجات کشاورزی و مقرون به صرفه کردن آن، انجام کشتهای متفاوت و ترکیبی در مزارع با عنوان کشت دوم است و این مهم، با اراده‌ی کشاورزان گیلانی محقق می‌شود.
وی گفت: باید به صورت مشترک و هماهنگ به وسیله‌ی مسوولان و کشاورزان این فرصتها در استان گیلان برای توسعه‌ی کشت دوم به منظور بهبود وضع معیشتی کشاورزان و ماندگاری روستاییان در روستاها فراهم شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان گیلان افزود: مهمترین مزیت کشت دوم بر محور افزایش تولید و اشتغال استوار است و باعث ایجاد و تداوم اشتغال کشاورزی در طول سال و موجب افزایش تولید، بهره‌وری از زمینهای کشاورزی و افزایش درآمد کشاورزان و در کنار این مسائل کاهش جمعیت آفات، پایداری کشت اول و کاهش آفاتی همچون کرم ساقه‌خوار و حفظ محیط زیست می‌شود.
گفتنی است استان گیلان 238 هزار هکتار زمین شالیزاری دارد که بخش قابل توجهی از آن پس از برداشت برنج در نیمه‌ی دوم سال بدون استفاده رها می‌شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.