کد خبر : 15976
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۲

فاصله‌ی هزینه‌ی تولید برنج ایرانی با تولید برنج جهانی

فاصله‌ی هزینه‌ی تولید برنج ایرانی با تولید برنج جهانی

هاتف‌خبر- جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج معتقد است که «کینوا» نمی‌تواند مانند برنج ایرانی و ارقامی همچون طارمی، ‌هاشمی و… به ذائقه‌ی مصرف‌کنندگان ایرانی بنشیند. مصرف‌کنندگانی که غذای اصلیشان را برنج تشکیل می‌دهد و روی طعم و عطر آن وسواس فراوان به خرج می‌دهند.

   هاتف‌خبر- جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج معتقد است که «کینوا» نمی‌تواند مانند برنج ایرانی و ارقامی همچون طارمی، ‌هاشمی و… به ذائقه‌ی مصرف‌کنندگان ایرانی بنشیند. مصرف‌کنندگانی که غذای اصلیشان را برنج تشکیل می‌دهد و روی طعم و عطر آن وسواس فراوان به خرج می‌دهند.
او اعتقاد دارد با همین شرایط هم می‌توان نیاز ایران به واردات برنج را کاهش داد اما به شرطی که وزارت کشاورزی سیاستهای کارشناسانه در این زمینه را پیاده و اجرا کند.


به گفته‌ی شایق وزارت کشاورزی اجرای طرح افزایش تولید برنج پرمحصول در شمال کشور را پشت گوش انداخته است. طرحی که میزان تولید برنج را نسبت به ارقام معمولی حدود دوبرابر می‌کند و با حذف کشت برنج در دیگر استانهای غیرشمالی اجرای آن توصیه شده بود. با وجود بر این گویا بی‌توجهی وزارت کشاورزی به این طرح موجب شده تا میزان تولید برنج پرمحصول در گیلان به صفر برسد و سطح تولید آن در مازندران ‌سال ‌به ‌سال کاهش پیدا کند.
شایق می‌گوید: دولت در مقابل واردات برنج سست عمل می‌کند و همین امسال بهترین برنج ایرانی روی دست تولیدکنندگان مانده است.
با وجود بر این کشت غیراقتصادی برنج در ایران و با شیوه‌ی سنتی و ساختار پرمشکل شالیکوبیها و زمینهای شالیزاری خرد موجب شده است بهای برنج ایرانی با بهای برنج در بازار جهان فاصله‌یی فراوان داشته باشد. هم‌اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج در بازار جهانی حدود نیم ‌دلار است این درحالی است که هزینه‌ی تمام‌شده برنج ایرانی بسیار بیشتر است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.